Георгій Тука: «Луганська область опинилася у якості заручника в однієї людини»

Георгій Тука: «Луганська область опинилася у якості заручника в однієї людини»

Сьогодні, 6 квітня, керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука під час розширеної апаратної наради у Новоайдарському районі розповів про ситуацію, яка склалася із Луганським енергетичним об’єднанням, повідомляє прес-служба ВЦА.

«Луганське енергетичне об’єднання (ЛЕО) – це приватна компанія. Фактично вона є власником державного майна до якого ведуть лінії електроживлення, трансформаторні підстанції.

Виходячи з того, що на початку бойових дій було видано розпорядження Кабінету Міністрів України, що всі суб’єкти підприємницької діяльності мають перереєструватися на території, яка підконтрольна українській владі ЛЕО мало пройти перереєстрацію у будь-якому місті України, що контролюється Урядом. Зараз воно зареєстровано у місті Луганськ. Власником цієї компанії є досить відомий бізнесмен, росіянин Костянтин Григоришин. Він саботує рішення Кабміну і відмовляється проводити перереєстрацію. Навколо цього і виникають всі негаразди.

Виходячи із юридичних норм, компанія, яка не пройшла перереєстрацію не має права працювати на території України. У той же час, всі розуміють, що ситуація «патова».

З одного боку не можна, навіть фізично цього «Пана» змусити перереєструватися, а з іншого, всі розуміють що всі мешканці Луганської області опинилися у якості заручників у цієї одної людини», – зазначив керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука. – В понеділок планується засідання спеціальної дорадчої комісії за участі Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка щодо цього питання.

Будуть присутні представники РНБО, Міністерства палива і енергетики, Державної казначейської служби, Луганського енергетичного об’єднання, Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, Служби безпеки України. Я сподіваюсь, що в понеділок буде поставлена остання крапка і буде прийнято остаточне рішення по цьому питанню.

Последние комментарии