Бойовики порушили режим тиші між Станицею Луганською та Щастям

Бойовики порушили режим тиші між Станицею Луганською та Щастям

Минулої доби у зоні АТО на Луганському напрямку бойовики, що підтримуються Росією, порушили режим тиші між Станицею Луганською та Щастям.

На Донецькому напрямку сили АТО зафіксували 43 обстріли з боку бойовиків, при цьому кожен третій – із важкого озброєння. На лінії фронту Зайцеве – Майорськ бандформування застосували 122-мм гаубиці, де було випущено близько 160 снарядів. Крім того, незаконні збройні формування застосували міномети у районі Зайцевого, Майорська, Ленінського, Авдіївки та Опитного, випустивши понад 200 мін обох калібрів.

“На Маріупольському напрямку відбулося 4 ворожих обстріли. Зокрема, у Мар’їнці стріляв ворожий снайпер, а у Широкиному – 82-мм міномет бандформувань”, - повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 – отримали поранення.

За словами полковника Лисенка, співробітники СБУ затримали проросійського бойовика у Краматорську. Місцевий мешканець приєднався до бандформувань навесні 2014 року і зі зброєю чергував на блокпостах. Через невиплату грошей та здирництво, він залишив зброю і повернувся додому, де переховувався від правоохоронців. “Натомість інший екс-бойовик скористався програмою “На тебе чекають вдома" та повернувся до своєї родини. Мешканець Слов’янська приєднався до незаконних збройних формувань у 2014 році. Отримавши зброю, він перевіряв на блокпостах автотранспорт, копав окопи, обладнував вогневі позиції, розвантажував боєприпаси. Через деякий час чоловік зрозумів усю облудність ідей «русского міра» та виїхав на підконтрольну Україні територію у рамках програми «На тебе чекають вдома”, - поінформував речник АПУ з питань АТО.

Последние комментарии