У Сєвєродонецьку пройшла презентація проекту Експертної підтримки Надзвичайної програми для відновлення України

У Сєвєродонецьку пройшла презентація проекту Експертної підтримки Надзвичайної програми для відновлення України

3 березня у м. Сєвєродонецьк у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля пройшла презентація проекту Експертної підтримки Надзвичайної програми для відновлення України, що здійснюється Міжнародним фондом «Відродження» за фінансової підтримки Європейського Cоюзу. У заході взяли участь представники Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, районних державних адміністрацій та рад, громадських та підрядних організацій.

Основною темою зустрічі була презентація Плану соціального менеджменту та Плану залучення зацікавлених сторін, адже Сєвєродонецьк є одним з п’яти міст, де заплановане пілотне впровадження механізмів залучення зацікавлених сторін, громад та внутрішньо переміщених осіб. Роз’яснення щодо проекту, його складових та інших суміжних питань надавали наступні експерти:

- Хельга Пендер, координатор сектору реагування на кризу представництва Європейського Союзу;
- Станіслав Лячинський, директор програмної ініціативи "Громадські ініціативи нової України" Міжнародного фонду «Відродження»;
- Інна Підлуська, заступник виконавчого директора Міжнародного фонду «Відродження»;
- Михайло Винницький, головний експерт проекту «Експертна підтримка Надзвичайної програми з відновлення України».

У ході зустрічі були розглянуті система та механізми впровадження плану соціального менеджменту, складові процесу залучення зацікавлених сторін, презентовані робочі плани з цих напрямів. Детально обговорили соціальну складову проекту, пов’язану з аналізом ризиків, моніторингом та оцінкою реалізації субпроектів, що основана на принципах залучення «третьої сторони». Неодноразово наголошували на важливій ролі громади у ході реалізації проекту.

Особливу увагу аудиторії привернули теми, пов’язані з концепцією створення «Координаційної ради проекту» та програмою тренінгів для місцевих виконавців. Слід відмітити, що серія тренінгів та роз’яснень буде проведена у найближчий час, а громада отримає усю необхідну експертну підтримку в рамках проекту. 

Наприкінці заходу представниками районних органів влади були презентовані субпроекти, які будуть реалізовані в рамках першого траншу, та ті, що лише планують подати у наступні етапи проекту. Об’єктами є школи, лікарні, дитячі садки та заклади культури. Майже всі презентовані субпроекти є результатом загальних зусиль місцевих громад, що є дуже важливою складовою. Після презентації розпочалась бурхлива дискусія, під час якої експертам задали багать актуальних питань. Експерти змогли на практиці розібрати ті аспекти, стосовно яких вони доповідали та роз’яснити усе на конкретних прикладах.

Последние комментарии