У Новопсковській РДА відбулась робоча зустріч з народним депутатом

1 березня в залі засідань Новопсковської РДА  відбулась робоча зустріч з народним депутатом України Юрієм Гарбузом.

На зустріч прибули представники територіальних громад, працівники освіти, медицини, аграрного сектору економіки, працівники бюджетних організацій, представники засобів масової інформації. Головна мета зустрічі - налаштування співпраці щодо участі територіальних громад в загальнодержавних інвестиційних проектах, адже в сьогоднішніх умовах залучення інвестицій це основа розвитку району. Центр зайнятості  на зустрічі представляла заступник директора Новопсковського РЦЗ Пономаренко Валентина.

Перед присутніми виступив народний депутат, розповів про роботу в парламенті України, про допомогу військовим в зоні АТО, загалом про ситуацію, яка склалася в Державі. Представив свого помічника в Новопсковському  районі, це Височина Вікторія, яка буде проводити кожен день прийом громадян.

Основні питання, які піднімали присутні на зустрічі: формування місцевих бюджетів; утримання закладів соціальної сфери; закладів освіти; децентралізація влади; працевлаштування молоді; створення робочих місць; зміни до Податкового Кодексу, а саме по сплаті податку за нерухоме майно, податки на підприємствах малого бізнесу.

Голова райдержадміністрації Бєлік С.П. відмітив Новопсковську об’єднану  територіальні громаду, яка вже проводить роботу по залученню коштів, проте більшість сільських рад стоять осторонь проблеми з залучення інвестицій.

На що народний обранець запевнив, що прийме участь у вирішенні поставлених задач та закликав до роботи над залученням інвестицій, діалогу, налагодження тісної співпраці та взаємодії у вирішенні існуючих проблем.

Також народний депутат Гарбуз Юрій  зупинився на проектах законодавчих актів  які подані ним особисто до Верховної Ради, висловив критичні зауваження з приводу кризової політичної ситуації у державі.

Жвава дискусія діалог у форматі «запитання – відповідь» відбулася і з представниками громадськості. Одне з питань, яке цікавило присутніх на зустрічі стосувалось забезпечення соціальних гарантій учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей, а також усунення недоліків у деяких нормативних актах з цього приводу, на що депутат відкликнувся та запропонував надати пропозиції для забезпечення цієї категорії осіб відповідними гарантіями. Обговорювався і стан доріг Новопсковщини.

Щодо розвитку ситуації в медичній галузі на території району до депутата звернувся завідувач АЗПСМ, депутат районної ради Калюжний Володимир, який отримав відповідь, що вирішення питання - у подальшому реформуванні галузі, адже тоді фінансування закладів буде здійснюватись виходячи з обсягу наданих послуг, і  кожен медичний заклад обиратиме напрямки діяльності.

Після зустрічі народний депутат провів особистий прийом громадян. На особистий прийом записалася і заступник директора Новопсковського РЦЗ Пономаренко Валентина. У розмові з депутатом йшлося про роботу з переселенцями, інвалідами, неповнолітніми особами, про можливості забезпечення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці завдяки навчанню, перенавчанню, підвищенню кваліфікації, про отримання одноразової виплати допомоги з безробіття для започаткування власної справи. Народний депутат був приємно вражений широким спектром послуг, які надає служба зайнятості. Він підтримав пропозицію центру зайнятості щодо необхідності запровадження механізмів зацікавленості роботодавців у створенні нових робочих місць у сільському господарстві, зокрема відшкодування роботодавцям у розмірі середньомісячної заробітної плати та єдиного внеску при  працевлаштуванні соціально незахищених осіб. Також обговорювалася  проблема сьогодення - працевлаштування осіб з обмеженими можливостями. Юрій Гарбуз підтримав всі пропозиції заступника директора центру зайнятості та погодився координувати їх у Верховній Раді. Валентина Пономаренко наголосила що останнім  часом в засобах масової інформації поширюється необ’єктивна інформація щодо діяльності служби зайнятості, тому від імені працівників центру зайнятості, народного депутата Юрія Гарбуза запросила відвідати службу зайнятості Новопсковщини та більш детально ознайомитися з роботою служби .

На всі усні питання, з якими зверталися виборці до народного депутата, були дані вичерпні відповіді. Але розв’язання більшості проблем потребує значного часу. Саме над цим доведеться працювати народному депутату, повернувшись у Київ.

 

В.Пономаренко, заступник директора Новопсковського РЦЗ

Последние комментарии