«Луганське земляцтво» підготувало законопроект про відшкодування шкоди переселенцям за втрачене майно

За час проведення антитерористичної операції на Сході України від бойових дій постраждали сотні тисяч громадян. Багато людей позбулися житла. Деякі населені пункти зазнали майже повного руйнування. 

Зі слів Голови МГО «Луганське земляцтво» Вадима Горана, у Верховній Раді зареєстровано декілька законопроектів щодо  компенсації втраченого майна внутрішньо переміщеним особам і тим, хто залишився і проживає на території проведення АТО.

Проте, ці законопроекти залишаються проектами.

У той же час, внутрішньо переміщені особи, які ледве зводять кінці з кінцями, продовжують орендувати житло і сподіваються на підтримку держави.

«МГО «Луганське земляцтво» багато разів піднімало питання щодо дотримання конституційних прав переселенців, як громадян України, на відшкодування завданої матеріальної шкоди. Ніяких зрушень, на жаль, не відбулося», - сказав Вадим Горан.

Він зазначив, що наразі, фахівцями МГО «Луганське земляцтво» підготовлено проект закону «Про відшкодування шкоди, заподіяної майну фізичних осіб, на території проведення антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях внаслідок її проведення».

За інформацію, Луганського земляцтва, цим Законом визначаються умови, розмір та порядок відшкодування шкоди, заподіяної майну фізичних осіб, на території проведення антитерористичної операції.

«Ми сподіваємося заручитися підтримкою громадськості та народних обранців і нам вдасться зібрати необхідні голоси на підтримку нашого  законопроекту», - зауважив Вадим Горан.

За словами керівників військо-цивільних адміністрацій, у Луганській області зруйновано і пошкоджено 6 тис. 719 житлових будинків, у Донецькій області - близько 5,5 тис. житлових будинків усіх форм власності.

«Зважаючи на катастрофічні втрати місця проживання, питання відновлення житла або виплати людям компенсації слід було вирішити давно, а оскільки цього не було зроблено – то потрібно це робити негайно», - сказав Голова Земляцтва.

Прес-служба МГО «Луганське земляцтво»

Последние комментарии