У Сєвєродонецьку відбулося засідання колегії облдержадміністрації

28 січня, відбулося засідання колегії облдержадміністрації, у якому взяла участь перший заступник голови облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк. Порушені питання стосувалися, зокрема, проекту створення обласного перинатального центру, реалізації другого етапу процесу декомунізації в області та заборгованості місцевих бюджетів. Директор Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Петро Клименко доповів про організацію ІІІ рівня надання акушерської допомоги вагітним на базі пологового-допоміжних закладів міст Сєвєродонецька та Лисичанська. Першочерговою метою органів влади відзначається оренда двох поверхів пологового будинку м. Сєвєродонецька та розміщення у цих приміщеннях перинатального центру для обслуговування 600 пологів на рік. Для втілення цього плану розробляється проект та кошторис, який буде представлений Державному фонду регіонального розвитку. 
Наступним питанням члени колегії розглянули хід виконання процесу декомунізації в області . З цього питання виступив заступник начальника управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації Володимир Виборний. Він доповів про підсумки реалізації чергового етапу Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» в Луганській області. За його словами у регіоні зареєстровано 1430 об’єктів, що підлягають перейменуванню згідно з законом про декомунізацію, 1065 об’єктів вже перейменовано. У деяких регіонах перейменування вулиць виконане повністю, а саме: у мм. Сєвєродонецьку та Лисичанську, Білокуракінському, Міловському і Старобільському районах. Актуальною підтемою доповіді стала доля пам’ятника В.І. Леніну у
м. Лисичанську, де місцева влада узгодила план щодо демонтажу, але не виконала його.
Ще одним важливим питанням на порядку денному засідання колегії стала ситуація у сфері кредиторських та дебіторських заборгованостей місцевих бюджетів станом на 01.01.2016. Доповів по цьому питанню директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Юрій Балковий. Він зазначив, що обсяг кредиторської заборгованості загального фонду по місцевих бюджетах Луганської області становить 666,294 млн гривень. На підконтрольній Україні території заборгованість становить 241,213 млн гривень, з яких 233 млн – це кредиторська заборгованість по субсидіях і пільгах населенню, яка фінансується за рахунок енергосубвенцій регіону. 
Єлізавета Пушко-Цибуляк надала Головному управлінню Державної казначейської служби України у Луганській області та іншим вповноваженим органам надано доручення вирішити кожен випадок кредиторської заборгованості і вжити необхідних заходів відповідно до порядку. 
Також додатково на засіданні колегії було обговорено проблему формування матеріальних резервів у містах і районах області для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Начальник управління з надзвичайних ситуацій Володимир Мірошниченко нагадав керівникам міст і районів області про суворе дотримання процедур погодження та затвердження необхідної документації.

 

Луганська обласна державна адміністрація 

 

Последние комментарии