Владельцы квартир в Лисичанске теперь будут платить больше

На пятой сессии Лисичанского горсовета было принято решение, по которому владельцы квартир площадью более 60 квадратных метров и домов в 120 квадратных метров,  будут платить налог на недвижимость за «лишнюю» площадь.

Об этом сообщается на сайте «Наш Лисичанск».

Депутаты горсовета, большинство которых от «Оппоблока», руководствуясь изменениями в налоговый кодекс насчитали 0,5% от минимальной заработной платы за квадратный метр.

При этом они руководствовались Законом Украины о «Местном самоуправлении» (статья 26, часть 1).

Редакция «Трибун» публикует текст постановления без изменений:

Пункт 3 рішення Лисичанської міської ради від 03.07.2015 №83/1345 «Про встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» викласти в наступній редакції:

«База оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи - платника податку, зменшується:

а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів;

б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;

в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 180 кв. метрів.

Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).»

Рішення підлягає оприлюдненню.
Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Шальнєва А.Л. та на постійну комісію з питань бюджету, фінансів та економічного розвитку.

Последние комментарии