У Лисичанську відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У Лисичанську відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 14 грудня, у Лисичанську відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у яких від Луганської облдержадміністрації взяла участь заступник голови ОДА Ольга Лішик. 

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

На урочистому мітингу біля пам’ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС були присутні Лисичанський міський голова Сергій Шилін, активісти Лисичанської міської громадської організації «Союз Чорнобиль», учнівська молодь та громадськість міста.
Розпочався захід молебнем та хвилиною мовчання за загиблими ліквідаторами наслідків однієї з найжахливіших техногенних катастроф ХХ століття. 

Під час промови Ольга Лішик підкреслила: «Саме ліквідатори першими взяли на себе цей хрест – приборкання радіаційної стихії. Намагаючись локалізувати наслідки лиха, ви робили це мужньо, самовіддано, безстрашно. Чорнобиль став символом значних матеріальних і духовних втрат. Безвiдповiдальнiсть, халатність, мовчазне погодження породжує трагедію. Отримавши несумісну з життям дозу радіонуклідів, померли тисячі ліквідаторів. У ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи взяли участь 1118 лисичан, з них на сьогодні вже більше 270 відійшли у вічність. Ми схиляємося перед їх світлою пам'яттю – загиблих ліквідаторів Чорнобильської аварії – і розділяємо біль втрати з тими, до кого в сім'ї прийшла чорнобильська біда. Щиро бажаю всім героям-ліквідаторам здоров'я та довголіття».

Також Ольга Лішик вручила листи подяки від облдержадміністрації голові Лисичанської міської громадської організації «Ветерани Чорнобиля м. Лисичанська» Ігорю Хричову та членам правління Лисичанської міської громадської організації «Союз Чорнобиль» Анатолію Петрусевичу і Михайлу Хотєнчану за їх особисту мужність, самовідданість, високий професіоналізм під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, вагомий внесок у громадський чорнобильський рух.

Закінчився мітинг покладанням квітів учасниками урочистостей до пам’ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС.

Последние комментарии