На Луганщині молодь об’єдналася, щоб сказати «ні» насильству

На Луганщині молодь об’єдналася, щоб сказати «ні» насильству

8 грудня у Сєвєродонецьку на площі перед міським Палацом культури пройшла молодіжна соціальна акція «Єднаймося проти насильства!».
Захід відбувся в рамках обласного етапу щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проходить з 25 листопада по 10 грудня.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

На площі зібрались молоді луганчани, до яких приєдналися представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, управління молоді та спорту ОДА, Луганського обласного центру підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень й представники польового офісу УВКБ ООН у Сєвєродонецьку.

Виступаючи перед присутніми, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик подякувала учасникам акції та наголосила на важливості подібних заходів для Луганщини та України в цілому.

Після цього молодь виклала помаранчево-синій знак нескінченності довжиною 10 метрів, який символізував поєднання чоловічого та жіночого начал.

Також усі бажаючі мали змогу залишити помаранчевий відбиток долоні, як символ того, що вони приєдналися до боротьби з різними видами насильства.

Організаторами акції виступили Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації, управління молоді та спорту облдержадміністрації, Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень за підтримки УВКБ ООН та Міського палацу культури.

Нагадаємо, у лютому 2008 року Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Пан Гі Мун оголосив про початок проведення кампанії «Спільно покінчимо з насильством щодо жінок», яка розрахована на декілька років і спрямована на запобігання і ліквідацію насильства щодо жінок і дівчат у всьому світі.

Ця кампанія закликає уряди, громадянське суспільство, жіночі організації, молодь, приватний сектор, засоби масової інформації і всю систему ООН спільними зусиллями покінчити з глобальним поширенням насильства щодо жінок і дівчат.

Офіційний колір кампанії – помаранчевий. Офіційний символ – помаранчево-синя стрічка, що символізує чоловіче і жіноче начало та утворює знак нескінченності.

Последние комментарии