У Луганській області пройшов кубок з пауерліфтингу присвячений пам’яті загиблого військового Темура Юлдашева

У Луганській області пройшов кубок з пауерліфтингу присвячений пам’яті загиблого військового Темура Юлдашева

Днями в Інституті хімічних технологій СНУ ім. В. Даля, що у Рубіжному, зібрались понад 120 пауерліфтерів з різних міст та районів області, щоб визначити, яка команда отримає Кубок області з пауерліфтингу та стане переможцем змагань.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Осінній Кубок області з класичного пауерліфтингу присвячений пам’яті майстра спорту міжнародного класу Темура Юлдашева.

Привітали учасників з відкриттям Кубку заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, начальник управляння молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов, директор інституту хімічних технологій СНУ ім. В. Даля Анатолій Тімошин, керівник військово-цивільної адміністрації селища Новотошківка Сергій Шакун.

Вітаючи учасників турніру Ольга Лішик відзначила значущість даного заходу.

«– Цей турнір особливий для кожного з нас, адже він присвячений пам’яті нашого співвітчизника, борця за справедливість – Темура Юлдашева, який загинув у 2014 році під Савур-Могилою. Його історія відома кожному жителю області. Нехай кожна ваша перемога буде присвячена пам’яті луганського героя!», – повідомила Ольга Лішик.

Після того, як присутні вшанували пам’ять загиблого хвилиною мовчання керівнику Федерації пауерліфтингу Луганської області було передано призовий фонд турніру, який був зібраний спеціально для родини Юлдашева. Гроші будуть передані найближчим часом рідним Темура.

«– Дуже приємно, що Кубок області з класичного пауерліфтингу, присвячений Темуру Юлдашеву зібрав так багато спортсменів. Я вважаю, що Луганщина повинна пам’ятати своїх героїв. Темур був майстром спорту міжнародного класу з пауєрліфтингу і повністю віддавався улюбленій справі. І я вважаю, що турнір — це шана нашому співвітчизнику, який віддав своє життя захищаючи Україну», – наголосив Антон Волохов.

Змагання проходили в особистому та командному заліку у таких вагових категоріях:

жінки: 47, 52, 57, 63,72, 84 та понад 84 кг;

чоловіки: 59, 66, 74, 83, 93, 105, 120 та понад 120 кг.

Як зазначили організатори кубку такої кількості учасників вже давно не було на обласних змаганнях з пауерліфтингу. Саме тому, цього разу Кубок області проходився у два дні.

Так, за результатами командних змагань (чоловіки) перше місце та Кубок області отримали представники міста Рубіжне, другими стала збірна Сєвєвродонецька, третє місце посіла збірна Біловодська. Серед жіночих команд першими стали представниці Рубіжного, другими – Попасної, третіми – Лисичанська.

У номінації «Абсолютний залік» серед чоловіків першим став Мірошник Леонід (Біловодськ), другим – Володимир Дубовий (Рубіжне), третім – майстер спорту України Владислав Лєвих (Рубіжне).

У цій же номінації серед жінок третє місце зайняла представниця Рубіжного Оксана Фролова, другою стала майстер спорту міжнародного класу Анна Кадатська, а перше місце завоювала Дар’я Кузьміна (м. Рубіжне).

Для довідки:

Темур Юлдашев – луганчанин, український військовослужбовець, громадський діяч, спортсмен, майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу. Командир батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Тимур».

На початку бойових дій на Сході України навесні 2014 року Юлдашев очолив Штаб народної самооборони Луганська.

Загинув 24 серпня 2014 року в бою під Савур-Могилою, що на Донеччині.

Последние комментарии