Одним з напрямків в активній політиці зайнятості є допомога безробітним в організації власної справи

Сьогодні, коли непросто знайти роботу та досягти успіхів все-таки варто скористатися шансом і створити для самого себе робоче місце – стати підприємцем.

Одним з напрямків в активній політиці зайнятості є допомога безробітним в організації власної справи. У першу чергу служба зайнятості надає інформаційну допомогу бажаючим стати підприємцями: банк бізнес-ідей, законодавча база, зразки успішних бізнес-планів, навчальна література, проведення семінарів, тренінгів. За рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного страхування на випадок безробіття проводиться навчання основам бізнес-планування. І найголовніше - виплата допомоги одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю. Саме ці питання були розглянуті 4 листопада під час проведення семінару «Як розпочати бізнес». Під час заходу були висвітлені питання психологічних аспектів підприємницької діяльності, хто може займатися бізнесом, які умови висуває цей вид діяльності до звичайної людини; йшлося про переваги та недоліки відкриття та ведення власної справи, якості майбутнього підприємця.

У Марківському РЦЗ протягом поточного року одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності отримали 5 безробітних, троє з них – вимушені переселенці з зони проведення АТО.

 

М.Шевченко, провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Марківського РЦЗ

Последние комментарии