Терористи не дають дозвіл електрикам на огляд перебитих ліній електропередачі в Луганській області

Терористи не дають дозвіл електрикам на огляд перебитих ліній електропередачі в Луганській області

У Луганській обласній ВЦА заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко провів нараду з військовими, рятувальниками, електриками стосовно відновлення магістральних ліній електропередачі на лінії розмежування з подальшим підключенням області до єдиних енергетичних систем. 

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

«Для забезпечення безперебійної подачі електроенергії та відновлення роботи стратегічно важливих підприємств регіону нам необхідно під’єднатися до єдиних енергетичних систем. Нагадаю, що на перемовинах тристоронньої контактної групи у Мінську в рамках роботи з відновлення лінії електропередачі на території Донецької і Луганської областей, був визначений список об’єктів електромережевого комплексу, які підлягають відновленню у пріоритетному порядку, – відзначив Юрій Клименко. – У Луганській області список складається із 7 об’єктів. Це магістральні лінії: ВЛ-220 кВ: «Луганська ТЕС – Михайлівська» №№ 1, 2, 3, «Михайлівка – Лисичанська», ВЛ-330 кВ: «Михайлівка-Вуглегірська» підстанції «Михайлівка», ВЛ-220 кВ: «Луганська ТЕС – Комунарська» №№ 1, 2, «Луганська ТЕС– Сисоєво», «Михайлівка – Перемога». Я хотів би почути: на якому етапі робіт ми знаходимося».

«На сьогодні відновлені лише магістральні лінії ВЛ-220 кВ: «Луганська ТЕС – Комунарська», які вже знаходяться під напругою. Також проведений частковий огляд лінії «Луганська ТЕС – Михайлівка». По інших лініях електропередачі, які знаходяться на окупованій території з боку «ЛНР», нам було відмовлено», – сказав директор Донбаської електроенергетичної системи Володимир Козирев. 

«Ми передамо всі ці відмови у письмовому вигляді нашим представникам на Мінських домовленостях для того, щоб вони ще раз порушили це питання перед бойовиками на чергових переговорах. Нам конче потрібно відновити лінії електропередачі, і зацікавлені у цьому всі сторони», – наголосив Юрій Клименко.

Последние комментарии