На Луганщині ліцеїсти Луганського кадетського корпусу прийняли присягу на вірність Україні

На Луганщині ліцеїсти Луганського кадетського корпусу прийняли присягу на вірність Україні

3 жовтня у Кремінній пройшла урочиста присяга ліцеїстів I курсу Луганського обласного ліцею-інтернету з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені Молодої гвардії».

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

У заході взяли участь керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, керівник сектору «А» генерал-майор Олександр Павлюк, заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, голова Кремінської райдержадміністрації Наталія Чехута.

За 22 роки існування ліцей здійснив 18 випусків. У серпні 2014 року територія ліцею була захоплена незаконними збройними формуваннями. Вся навчально-матеріальна база була знищена та розграбована. За підтримки Луганської обласної-військово цивільної адміністрації кадетський корпус поновив свою роботу у місті Кремінна.

«Сьогодні дійсно історична подія та свято для молоді Луганщини. Минулого року цього не було, бо російські терористичні війська, ця ворожа навала з минулого, зробила все для того, щоб захопити і розграбувати осередок українського патріотичного виховання регіону. Вони хотіли навіть пам’ять здерти з нашого кадетського корпусу. Як я міг би не відновити його? Як я міг би дивитися в очі полковнику Збройних Сил України, Герою Савур-Могили випускнику нашого ліцею Олексію Малюті, майору Сергію Абрамову командиру артилерійської батареї двічі нагородженому орденом України, військовому пілоту літака СУ–25 Владиславу Волошину і ще сотням і сотням наших випускників, які з честю виконують свій обов’язок перед Батьківщиною в зоні проведення АТО. Щоб вони соромилися, що вони закінчили зрадницький навчальний заклад? Не буде того ніколи! Вони будуть пишатися, що вони наші випускники. Саме так, як і ви хлопці, будете цим пишатися. Бог не дав мені синів, у мене дві доньки, але сьогодні я пишаюся, що в мене 50 синів і сподіваюся на те, що ви будете гідними захисникам нашої вітчизни, – відзначив начальник Луганського обласного ліцею «Кадетський корпус імені Молодої гвардії» полковник Валерій Ємбаков.

«Бачучі перед собою цей стрій юних патріотів мене переповняє впевненість, що захисникам нашої держави росте достойна заміна. В цей день я хочу вас привітати з важливим кроком, який ви робити для себе в житті. Повірьте, ви вибрали не просту професію, але дивлячись на вас я впевнений, що у вас все вийде. Ви будете виховуватися на досвіду тих, хто зараз захищає нашу державу», – сказав керівник сектору «А» генерал-майор Олександр Павлюк.  

«Дозвольте від щирого серця привітати вас із цим святковим днем. Я хочу подякувати викладацькому колективу які започаткували відродження Луганського кадетського корпусу. Найважливіша, найпочесніша вдача для чоловіка це охороняти свою батьківщину. Завдяки військовим ми маємо змогу стояти тут з вами. Ми ніколи не мусимо цього забувати, – наголосив Георгій Тука. – Як голова області я в захваті від того, що я тут побачив усередині приміщень. Я хочу запевнити колектив, що адміністрація буде роботи все, щоб розбудовувати цей навчальний заклад».

Георгій Борисович також вручив від адміністрації подарунок для ліцею – сучасну мультимедійну дошку для навчання.

Последние комментарии