У Станиці Луганській провели нараду щодо відкриття пішохідного пункту пропуску на окуповану територію

У Станиці Луганській провели нараду щодо відкриття пішохідного пункту пропуску на окуповану територію

Днями у Станиці Луганській відбулася виїзна нарада за участю заступника керівника Луганської облдержадміністрації Юрія Клименка, начальника Луганського прикордонного загону Євгена Андрущенка, начальника Управління СБУ в Луганській області Олега Козловського, військових, силовиків та керівництва району. 

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

На нараді порушувалися питання відкриття пішохідного контрольно-пропускного пункту в Станиці Луганській, розмінування небезпечних ділянок, боротьби з диверсійно-розвідувальними групами на території району та незаконним переміщенням товарів через лінію розмежування.

Зокрема, були обговорені положення розпорядження керівника Луганської обласної ВЦА Георгія Туки щодо відкриття тимчасового пішого пункту перетину лінії розмежування, а також переміщення гуманітарних вантажів міжнародних організацій з урахуванням вимог типового порядку. Було визначено місце під облаштування контрольно-пропускного пункту, порядок перевірки документів і вантажу.

«Людей, які будуть приходити до нас, можна поділити умовно на дві категорії. Перша – це люди, які зможуть придбати товари, проконсультуватися і повернутися назад. Друга – це ті, хто виїжджатиме вглиб області та країни. Для нас важливо забезпечити для людей можливість виїхати. Управлінню інфраструктури та туризму облдержадміністрації буде дана вказівка розробити маршрути для виїзду, – наголосив Юрій Клименко. – Також для безпеки нам потрібно із залученням ОБСЄ та спеціалістів оглянути міст, через який до нас будуть проходити люди». 

З приводу ДРГ заступник очільника області відзначив, що від обласної адміністрації направить звернення до керівництва секторів "А" і "С" щодо посилення заходів безпеки у тих населених пунктах, де ці групи найбільше себе виявляли. 

Крім того, учасники наради обговорили питання розмінування небезпечних ділянок. Юрій Юрійович повідомив, що в Луганську область незабаром приїде команда з розмінування у складі 150 осіб.

Щодо незаконного переміщення товарів через лінію розмежування заступник голови Луганської облдержадміністрації відзначив, що не зважаючи на активну боротьбу із цим явищем, до керівництва області стала надходити інформація про потрапляння горілки з окупованої території у райони на лінії розмежування. 

«Зараз ми проводимо своє розслідування стосовно того, яким чином горілка могла потрапити до нас і чи мають ці випадки масовий характер», – зауважив Юрій Клименко.

Последние комментарии