У Сєвєродонецьку пройшло виїзне засідання комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції

У Сєвєродонецьку пройшло виїзне засідання комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції

26 вересня у Сєвєродонецьку за запрошенням очільника області Георгія Туки за участі громадськості та ЗМІ, правоохоронних органів та головного військового прокурора Анатолія Матіоса пройшло виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

На засідання обговорювалися питання корупційних ризиків у сфері боротьби з контрабандою, роботою логістичних центрів, корупції у правоохоронних органах. 

«Одразу скажу, що ми у цьому парламенті ухвалили усі антикорупційні закони про які мріяли як журналісти, громадські активісти так і експерти. І зараз є величезне завдання для всіє країни почати ці закони виконувати. Ми в парламенті будемо ініціювати звільнення керівників правоохоронних органів до того часу, поки не побачимо їх справжньої роботи. Від вас величезне прохання боротися за те саме на місцевому рівні», – у вступному слові сказав голова Комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболев. 

«Я дякую всім депутатам та всім хто приїхав на цю зустріч. Чому я попросив провести засідання у нас в області? Тому що я переконаний рівень корупції в Україні – це найстрашніша внутрішня загроза. Якщо нам разом не подолати цю гидоту ми підемо у прірву. Нам треба працювати над тим, щоб змінювати взагалі систему. Робити такі зміни, щоб моє призначення чи когось іншого не впливало на рівень корупції. Я не фахівець у цій галузі, тому і запросив вас. Щоб депутати на своєму рівні зробили висновки і запропонували системні зміни», – наголосив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Після вступного слова очільника області до нього звернувся член комітету, народний депутат обраний по одному з округів на Луганщині Юрій Гарбуз. 

«Протягом двох місяців ми звертаємося до різних органів влади з проханням відкрити контрольно-пропускні пункти на окуповану територію в Луганській області. Мною було направлено багато запитів з цього приводу. Хотілося би почути вашу точку», – сказав Юрій Гарбуз. 

«Наше бачення співпало. Ми вчора прийняли рішення про відкриття тимчасового пішого пункту перетину лінії розмежування у Станиці Луганській. Уже до цього процесу долучені прикордонники і військовослужбовці. До 10 жовтня перехід буде відкритий, але я хочу звернутися до місцевих мешканців. Якщо, цей пункт перетину буде задіяний для масового переміщення вантажів – він мною буде закритий», – наголосив Георгій Тука. 

Разом з тим Тука попросив народних депутатів сприяти прийняттю змін до закону про військово-цивільні адміністрації щодо колізій з введенням ВЦА та призначенням її керівника.

У підсумку членами Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції було вирішено: ознайомити народних депутатів та членів комітету зі станом реалізації ініціатив щодо відкриття пунктів пропуску і організації логістичних центрів, розглянути проект підтримки рішення про розширення зони з особливим контролем за переміщенням вантажів, ознайомити народних депутатів та членів комітету з ініціативами щодо права вилучення транспортних засобів при переміщенні через лінію розмежування, розглянути ініціативу щодо спеціального переліку і зберігання затриманого майна, розглянути і ознайомити народних депутатів з питанням щодо змін до закону про військово-цивільних адміністрації, розглянути та ознайомити депутатів з питанням заборони вирубки горілого лісу на Луганщині.

Последние комментарии