На Луганщині військові разом із волонтерами допомагають дітям

На Луганщині офіцери Збройних Сил України з групи цивільно-військового співробітництва (ЦВС) разом із представниками Громадської організації «Будуймо Україну разом» (м. Львів) побували в п’ятьох населених пунктах, розташованих неподалік лінії розмежування з окупованою територією.

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Так, у селищі Гірське гості подарували учням Спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату сотні зошитів та навчальних посібників, понад 50 шкільних рюкзаків і стільки ж комплектів для малювання, а також теплі речі. До Станиці Луганської та Євсугу львівські волонтери та військові привезли по 30 рюкзаків з наборами для першокласників. А у Красній Талівці та Кримському дітям дісталися набори канцтоварів, альбоми для малювання та художня література.

- Ми постійно опікуємося проблемами членів малозабезпечених сімей, вимушених переселенців та навчальних закладів в зоні бойових дій. Поєднуючи зусилля із благодійниками та різними громадськими активістами нам вдається реально допомагати мешканцям Східного регіону і останні не відчувають себе покинутими, — пояснив начальник групи ЦВС в Луганській області підполковник Ігор Коропатнік

В ході поїздки прифронтовою зоною благодійники у супроводі армійців зустрічалися з керівниками місцевих органів самоврядування, аби визначитися із обсягами подальшої матеріально-технічної допомоги.

- Напередодні цієї поїздки львівські благодійники провели масштабну роботу зі збору необхідних грошей. Значна частина коштів надійшла від українських діаспор в Італії, Греції, Португалії, Канади та Сполучених Штатів Америки. В результаті чого, нам вдалося придбати необхідні речі на суму близько 160 тисяч гривень, — зауважив представник Громадської організації «Будуймо Україну разом» Ігор Фінканін.

За словами офіцерів групи цивільно-військового співробітництва, наступного разу вони разом із волонтерами планують привезти будівельні матеріали для відновлення шкіл, дитсадків та власних будинків у прифронтових селищах.

Последние комментарии