Тука просить створити слідчо-оперативну групу з розслідування розстрілу мобільної групи у Новоайдарському районі

Протягом 2-3 вересня на території Новоайдарського району відбулися два терористичних акти, унаслідок яких загинули та отримали поранення члени зведеної мобільної групи по боротьбі з контрабандою: військовослужбовці Збройних Сил Україні, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби України та волонтер. Зважаючи на великий соціальний резонанс та громадську небезпеку цих злочинів, розглядаючи їх як зухвалий виклик українській владі та конституційному устрою держави, відповідно до частини третьої статті 5 ЗУ «Про військово-цивільні адміністрації», враховуючи погодження Антитерористичного центру  при Службі безпеки України, керівник Луганської області Георгій Тука просить створити слідчо-оперативну групу з розслідування обставин справи.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Очільник області звертається до прокурора Луганської області Юрія Квятківського створити та особисто очолити слідчо-оперативну групу із залученням співробітників Управління СБУ в Луганській області, Головного управління МВС України у Луганській області, військової прокуратури та військової служби правопорядку Луганського гарнізону, підрозділу військової контррозвідки Служби безпеки України з дислокацією в Луганській області.

«Дуже важливо, щоб розслідування пройшло неупереджено і всі винні були покарані. Для мене це особисте, оскільки загинув мій друг, я обіцяю, що не дам тиснути та втручатися у розслідування «третім особам». Всі, хто вчинив цей злочин, незалежно від їх «покровителів» та звання, понесуть відповідальність перед судом і своєю честю, – відзначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука. – Також прошу всіх, хто має інформацію, довіритися мені й під мої гарантії погодитися на надання офіційних свідчень».

Последние комментарии