Державтоінспекція Луганської області провела профілактичну акцію «Дитина – пішохід»

Співробітники Державтоінспекції приділяють особливу увагу профілактиці дитячого дорожньо-транспортного травматизму та формуванню у дітей навичок безпечної поведінки на дорогах.

Потік транспорту та насичений вуличний рух роблять дороги все більш небезпечними для дітей і, відповідно, питання профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму не втрачають своєї актуальності.

З початку року на території області 30 дітей стали учасниками дорожньо-транспортних пригод, з яких 8 - діти-пішоходи. З вини самих дітей сталося 10 ДТП.

Діти за літній період вже майже не пам'ятають Правила дорожнього руху, відвикли від галасливих вулиць і численного транспортного потоку. Щоб не допустити аварій за участю дітей, вже традиційно перед початком навчального року, з 20 серпня по 20 вересня, в Україні проводиться рейд «Увага» Діти - на дорозі!».

У ці дні наряди Державтоінспекції наближені до навчальних закладів і місць масового скупчень дітей. Інспектори ДАІ проводять бесіди, зустрічі з учнями, під час яких нагадують елементарні вимоги Правил дорожнього руху, а також правила поведінки на дорозі та вулиці.

Так,  в рамках рейду відбулася профілактична акція «Дитина - пішохід», під час якої співробітники ДАІ вручали школярам молодших класів листівки-пам'ятки з безпеки дорожнього руху, проводили бесіди з маленькими пішоходами та їх батьками.

Не залишилися без уваги і водії транспортних засобів, з якими співробітники ДАІ проводили профілактичну роботу і нагадували про необхідність суворо дотримуватися всіх вимог Правил дорожнього руху, чітко контролювати ситуацію і бути максимально уважним до дітей, що знаходяться у безпосередній близькості від проїзної частини або переходять дорогу.

 

ВДАІ з обслуговування м.Сєвєродонецьк

Последние комментарии