104-та (чергова) сесія міської ради

104-та (чергова) сесія міської ради

27 серпня відбулося пленарне засідання 104-ї (чергової) сесії міської ради. Депутати розглянули більше 30 питань і прийняли по них рішення, життєво необхідні для повноцінного функціонування інфраструктури Сєвєродонецька.

Найважливіше з них стосувалося внесення змін до міського бюджету на 2015 рік. За даними казначейського звіту, на початок серпня до загального фонду міського бюджету без урахування трансфертів надійшло 156 623 489, 74 грн., що складає 152,1% до уточненого плану. Таке перевиконання і стало підставою для збільшення планових показників міського бюджету по доходах та видатках.

З урахуванням розподілу на попередній сесії міської ради частини понадпланово отриманих доходів загального фонду міського бюджету доходну та видаткову частини бюджету було збільшено на 15 077 597 грн.

Зокрема, на видатки з благоустрою міста спрямовується додатково 98 400 грн., в тому числі на придбання елементів дитячих майданчиків – 25,5 тис. грн., лавок – 54 тис. грн., урн – 18,9 тис. грн. Для проведення оцінки земельних ресурсів у селищі Борівському та для проведення святкування 375-ї річниці його створення виділено кошти іншої субвенції у сумі 77 085 грн.

Спеціальний фонд міського бюджету збільшено на 4 518 437 грн. за рахунок передачі із загального фонду до спеціального фонду (бюджету розвитку), у тому числі за рахунок перевиконання за підсумками 7 місяців доходної частини загального фонду на 3 631 304 грн. та зменшення видаткової частини загального фонду на 887 133 грн. Це дозволило передбачити відділу освіти кошти на співфінансування проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» для заміни віконних блоків в Сєвєродонецькому багатопрофільному ліцеї та СЗШ №18, в тому числі на проведення експертизи проектно-кошторисної документації. Співфінансування від ПРООН на виконання зазначених проектів складе 442 460 грн. Також передбачено кошти на будівництво огорожі НВК «Гармонія», розташованого по вул. Жовтнева, 1, на капремонт внутріквартальних доріг в кварталі №56, мереж зовнішнього освітлення по вул. Федоренка та Партизанській, покрівель житлових будинків по вул. Вілесова, 22а (під. 2) та 21б, зелених насаджень біля моста р. Борова та селища Павлоград, на придбання елементів дитячих майданчиків.

Відділу молоді та спорту виділено 800 440 грн. на реконструкцію системи опалення КДЮСШ №1 по вул. Федоренка, 33а, а фінансовому управлінню – 33 тис. грн. для надання іншої субвенції Борівській селищній раді на придбання дитячого майданчика для дошкільної установи.

«Одне з рішень, яке виносилося за розгляд сесії, стосувалося організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів Сєвєродонецька, – зазначив у своєму коментарі секретар ради Андрій Гавриленко. – Згідно з ним вартість харчування буде підвищена для учнів 1-4-х класів, а також дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей з малозабезпечених сімей. Для дітей віком від 6 до 10 років сума збільшиться до 10 грн., а від 10 і старші – до 11,76 грн. Згідно з попереднім рішенням вартість харчування складала 5 грн. Своїм новоприйнятим рішенням ми підвищили вартість витрат на харчування дітей зазначених категорій більше ніж в два рази».

Андрій Гавриленко подякував депутатам міської ради за те, що, незважаючи на те, що депутатська діяльність виконується на громадських засадах, вони знайшли час і можливість опрацювати питання порядку денного на засіданнях постійних комісій і висловити свої думки. Внаслідок ції роботи проекти рішень, що виносилися на розгляд сесії, в оперативному і діловому порядку були прийняті та готові до виконання виконавчими органами влади.

 

Джерело: sed-rada.gov.ua

Последние комментарии