У Луганській обласній ВЦА пройшла колегія управління культури, національностей та релігій ОДА

У Луганській обласній ВЦА пройшла колегія управління культури, національностей та релігій ОДА

Днями у Луганській обласній військово-цивільній адміністрації пройшла колегія управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, повідомляє прес-служба ОДА.

Учасники колегії відзначили, що в області працюють 29 спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, серед них: 8 дитячих музичних шкіл, 19 дитячих шкіл мистецтв (у тому числі 3 філії), 2 дитячі художні школи. На кінець 2014-2015 навчального року мистецькі навчальні заклади відвідувало 5125 учнів, з них 446 – закінчили повний курс навчання у школі естетичного виховання, 71 випускник продовжив навчання у вищих навчальних закладах культури і мистецтв України, у тому числі 34 вступили до КЗ «Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім. С.С.Прокоф'єва». Протягом 2014-2015 н. р. відбулося 11 творчих змагань серед учнів шкіл естетичного виховання, у яких взяли участь 28 вокальних ансамблів, 13 хорових та 58 хореографічних колективів, понад 500 учнів шкіл естетичного виховання, представлено близько 250 робіт юних художників та їх викладачів. 

«На жаль, у навчальних позашкільних закладах культури області використовуються інструменти із 70 – 100 % зношеністю, які було придбано протягом 1960 – 1992 років. Нові інструменти останнім часом не придбаються, кошти з місцевих бюджетів не виділяються. Ми наразі займаємося вирішенням цього проблемного питання», – відзначила заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик. 

«Мережа закладів культури області, що функціонує на підконтрольній українській владі території, нараховує 644 заклади культури і мистецтв, які розміщені у 518 будівлях. Станом на 15.08.2015 у закладах культури міст і районів області проведені роботи з поточного і капітального ремонтів у 75 будівлях на загальну суму 1,9 мільйонів гривень», – сказала начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук.

Последние комментарии