Створюється громадська рада при ГУМВС України в Луганській області

В Сєвєродонецьку створюється громадська рада при ГУМВС України в Луганській області, повідомляє відділ зв'язків в громадськістю ГУМВС.

Громадська рада утворюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» та рішення керівництва ГУМВС України у Луганській області.

У своїй діяльності громадська рада керується Конституцією та Законами України, указами Президента України і постановами Верховної Ради України, актами Кабінету Міністрів України, нормативними актами МВС, а також Положенням, яке буде розроблене і ухвалене рішенням ради за погодженням з ГУМВС.

Громадська рада є постійно діючим колегіальним виборчим консультативно-дорадчим органом, утвореним з метою забезпечення участі громадян у формуванні та реалізації державної політики.

Основними завданнями Громадської ради є:

громадський контроль за діяльністю ГУМВС у сферах захисту від протиправних посягань життя, здоров’я, прав і свобод громадян, власності, природного середовища, інтересів суспільства, безпеки дорожнього руху, громадянства, протидії нелегальній міграції тощо;

налагодження системного діалогу та ефективної взаємодії ГУМВС із громадськістю;

сприяння врахуванню ГУМВС громадської думки жителів області;

створення умов для реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами;

створення системи запобігання корупційних діянь в роботі персоналу підрозділів ГУМВС;

сприяння соціальному захисту співробітників ГУМВС та членів їх сімей.

До складу Громадської ради можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які не мають непогашених судимостей, а саме громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об’єднань, творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації, органів самоорганізації населення та інших непідприємницьких товариств і установ тощо, легалізованих відповідно до законодавства України.

Ініціативна група з підготовки установчих зборів запрошує усі зацікавлені інститути громадянського суспільства Луганський області до участі у створенні громадської ради при ГУМВС у Луганській області.

Для цього необхідно до 30 серпня 2015 року подати заяву, написану у довільній формі, підписану уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.

До заяви додаються:

– рішення керівника інституту громадянського суспільства про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою (у разі наявності);

– копія паспорта делегованого представника;

– копії документів, що підтверджують легалізацію інституту громадянського суспільства.

– звіт, що підтверджує діяльність інституту громадянського суспільства за попередні два роки;

Документи надавати у паперовому та електронному вигляді до відділу зв’язків з громадськістю ГУМВС України у Луганській області за адресою м. Сєвєродонецьк вул. Партизанська, 21.

Установчі збори для формування громадської ради планується провести 2 вересня 2015 року в приміщенні ГУМВС України у Луганській області.

Последние комментарии