У Щасті у п’ятиповерхівці знайшли бомбу

У Щасті у п’ятиповерхівці знайшли бомбу

Учора (19.07) у м. Щастя у п’ятиповерховому будинку його мешканці знайшли «закладку». Викликані на місце правоохоронці у підвальному приміщенні виявили саморобний вибуховий пристрій. Бомба складалася з двох з’єднаних протитанкових мін ТМ-62М, тротилової шашки та детонаторів. Загальна вага вибухової речовини становила 14 кг. Засіб ураження перебував у бойовому стані.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Терміново було організовано евакуацію мешканців будинку. Військові вибухотехніки

знешкодили вилучені міни на полігоні за межами міста.

Т. в. о. керівника Луганської обласної військової цивільної адміністрації Юрій Клименко доручив ГУ ДСНС та ГУ МВС України у Луганській області здійснити перевірку всіх будівель у м. Щастя.

«Якби вибухівка спрацювала, то знесла б будинок з лиця землі. Небезпечну знахідку виявили завдяки пильності місцевих мешканців. Я закликаю людей у разі знаходження подібних «закладок» повідомляти правоохоронним органам або інформувати службу з надзвичайних ситуацій», – відзначив Юрій Клименко. 

Також керівник області повідомив, що вибухівка була професійно підготовлена та закладена, що свідчить про те, що, ігноруючи Мінські угоди, представники терористичних угруповань ДНР та ЛНР продовжують агресивні дії, направлені на ескалацію конфлікту на Сході України, тим самим підкреслюючи цинізм і байдужість до людських життів.

Последние комментарии