За 800 метрів від терористів пройшов масштабний український фестиваль

За 800 метрів від терористів пройшов масштабний український фестиваль

Патріотична акція пройшла без жодних ексцесів, хоча під час її проведення зовсім недалеко періодично лунали вибухи. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

У Станиці Луганській пройшов перший фестиваль миру “Станиця — це Україна”, на який зібралася маса людей. Населений пункт, який знаходиться на самій лінії розмежування вогню, найбільше з районних центрів області постраждав від бойових дій, тут зруйновано або пошкоджено більшість адміністративних та приватних будинків. Заселений переважно донськими козаками, Станично-Луганський район вважається найбільш проросійським регіоном на контрольованій Україною території області. До того ж, окуповані території зовсім поряд — найближче укріплення бойовиків так званої ЛНР знаходиться всього за 800 метрів від будівлі райдержадміністрації, на правому березі Сіверського Донця. Незважаючи на це, проукраїнський фестиваль став дуже масовим.

Чимало людей прийшли на нього в одязі з патріотичними гаслами та жовто-синіми прапорцями, а дехто співав гімн України навіть по закінченні урочистої частини. В програмі фестивалю — відкриття ікони Богоматері на фасаді пошкодженого обстрілами будинку культури, запуск у небо більше тисячі жовто-синіх кульок, винесення 30-метрового національного прапора, гра на жовто-синьому фортепіано (яке стало символом фестивалю й “проїдеться” по великих містах усієї України) тощо. До патріотичної акції приурочили й відкриття дитсадка, який після бойових дій відновили завдяки голові районної військово-цивільної адміністрації Юрію Золкіну. Фестиваль пройшов без жодних ексцесів, хоча під час його проведення зовсім недалеко, на лінії розмежування вогню, періодично лунали вибухи.

— Ще півроку тому таку яскраву проукраїнську акцію в Станиці важко було навіть уявити, — вважає керівник області Геннадій Москаль. — Однак із того часу багато чого змінилося. Нещодавно Станично-Луганська районна рада своїм рішенням визнала Росію країною агресором, а так звану ЛНР — терористичною організацією. Люди тут живуть на самій лінії вогню, тому добре знають, яка сваволя коїться на протилежному березі Сіверського Донця, де правлять терористи.

Проведений у Станиці фестиваль вирішили зробити загальнообласним. Подібні проукраїнські акції незабаром пройдуть у всіх районах на контрольованій урядом території Луганщини.

Последние комментарии