Захисники України відкинули рейдову групу терористів

Обстановка в смузі відповідальності сектору «А» на Луганському напрямку за останню добу в період з 07.00 29.03. до 07.00 30.03.2015 року – без змін. Дії російсько-терористичних угруповань так званої «ЛНР» проти підрозділів ЗС України та місцевого населення не припинялися.

В напрямку Красний Лиман терористи перетнули лінію розмежування та о 16.30 були зупинені й відкинуті бойовим підрозділом ЗС України в районі південної околиці н.п. Трьохъзбенка. Внаслідок цього бойового зіткнення з терористами поранення отримали два військовослужбовці ЗС України. 

У порівнянні з аналогічним періодом минулої доби кількість обстрілів зменшилася на два (загалом один - зі стрілецької зброї). 

Прольотів ворожих БПЛА в зоні відповідальності сектору «А» не зафіксовано. 

З боку терористів тривало доукомплектування НЗФ т.зв. «ЛНР» особовим складом та технікою, яка постачається з території Російської Федерації. Активно проводилися заходи бойової підготовки, ремонт та відновлення боєздатності пошкодженої бойової техніки. 

Одночасно здійснювалося злагодження підрозділів та навчання особового складу основам ведення загальновійськового бою з виконанням вогневих справ на полігонах та безпосередньо на лінії зіткнення.

Зокрема на полігоні в районі м. Олександрівська продовжувалося навчання особового складу, й удень і вночі проводилися стрільби, здійснювалося підсвічування цілей освітлювальними снарядами та мінами.

На полігоні в районі між н.п. Хороше та Криворіжжя Слов`яносербського району також проводилися заходи бойової підготовки терористів. 

У т.зв. «ЛНР» з числа молоді проведено набір снайперів. Їхня підготовка здійснюється групою інструкторів ЗС РФ.

Серед цивільного населення прифронтових містечок держави Україна представники НЗФ т.зв. «ЛНР» намагаються посіяти паніку, розповсюджуючи чутки про наступ терористів, який має відбутися найближчим часом.

Підрозділи ЗС України та інших силових відомств повністю контролюють ситуацію. Наші частини виконували визначені бойові завдання. Групи розмінування виконувалися завдання по нарощуванню системи інженерних загороджень в інтересах окремих підрозділів.

 

Володимир КОРНІЯКА, прес-офіцер сектору «А»,
Руслан ТКАЧУК, речник АТО у Луганській області

Последние комментарии