Правовий захист учасників АТО

Питанням роз’яснення правових основ щодо соціального захисту військовослужбовців — учасників АТО був присвячений брифінг, який відбувся у приміщенні одеського кризового медіа-центру.


На початку заходу начальник Південного територіального юридичного відділу Міністерства оборони України підполковник юстиції Юрій Добров поінформував представників ЗМІ про законодавчі нововведення, котрими регламентується порядок надання статусу учасника бойових дій особам, які брали участь у проведенні та забезпеченні антитерористичної операції на сході країни. Офіцер наголосив, що процедура надання відповідного статусу визначена Постановою Кабінету Міністрів № 413 від 20 серпня поточного року. За словами підполковника юстиції Юрія Доброва, цим документом передбачено, що райони та терміни проведення АТО визначаються Антитерористичним центром при СБУ, а рішення про надання статусу учасника бойових дій приймається міжвідомчою комісією, до складу якої входять фахівці силових структур, інших державних органів та представники громадських організацій.



Юрій Добров повідомив, що завдяки функціонуванню Громадської приймальні Міноборони України в Одесі та взаємодії з керівництвом Військово-медичного клінічного центру Південного регіону офіцерами юридичної служби проводиться плідна робота з роз’яснення учасникам АТО їхніх прав і гарантій.

— Наше головне завдання — надавати компетентну юридичну консультацію тим, хто сьогодні стоїть на захисті нашої Вітчизни та робити все можливе, щоб в соціальному аспекті українські військові були повністю захищені, — підкреслив офіцер.

Последние комментарии