Бойовики "ДНР" створюють "морськи флот"

Бойовики "ДНР" створюють "морськи флот"

Бойовики  ДНР заявляють про створення власних військово-морських сил - секретного підрозділу «Тайфун» Азовської флотилії. В склад підрозділу входять кілька типових рибальських човнів і «байд», оснащені крупнокаліберним кулеметом «Утьос» і автоматичними гранатометами. У планах бойовиків використання новоствореного «морського спецназу» під час майбутніх штурмів прибережних українських міст.Приорітетним є Маріуполь.

Про це повідомляє російське видання «КП», новину передає «Преса України».

 Як повідомляє видання, велика частина особового складу морського підрозділу склалася з жителів міста Слов'янська, які ще з літа 2014 року воюють на боці ДНР, при цьому їх рідні та близькі на даний момент проживають у звільненому Слов'янську. З цієї причини деякі бойовики на фото і відео приховують свої обличчя.

Свої новостворені «морські сили» бойовики називають «москітним флотом», оперуючи визначенням, узятим з Вікіпедії: «москітний флот – це сукупність швидкісних і маневрених сторожових кораблів, катерів, малих суден». Головна перевага катерів - швидкохідність, тому всі ці катери не будуть бронюватися. Згідно з твердженням «КП» в майбутньому ДНР планує використовувати свій «москітний флот» для здійснення стрімкого прориву до берегової лінії, щоб висадити десант в тилу на території, яка контролюється ВСУ.

Російські журналісти яскраво описали, як будуть виглядати майбутні морські операції «Тайфун», схоже на кращі голлівудські бойовики: «На морі і на суші операції «москитного флоту» виглядають так: обстріл об'єкта, постановка димової завіси, відхід. Під прикриттям з моря до берега підходять катери і відбувається висадка штурмової групи, яка повинна придушити вогнем позиції противника. Захоплюється прибережний плацдарм, а в катерів є час на доставку підкріплення для передової групи. Втім, з таким же успіхом Азовська флотилія може влаштовувати диверсійні рейди в тилу ворога». Журналісти звертають увагу читачів, що прибережна зона Маріуполя досить слабо захищена від такого нападу, на підставі чого можна припустити, що Маріуполь може виступати однією з можливих цілей «Тайфуну».

Бойовики заявляють, що сьогодні «український флот на Азові може контролювати тільки прибережну зону від Широкіного до Стрєлкового. Далі — вже територіальні води Криму, тобто — Росії». А перетнути Керченську протоку українські кораблі можуть лише з дозволу російської сторони. Тому, «швидкохідні джонки ополчення» будуть протистояти броненосному флоту супротивника», щоб «позбавити його панування на морі». Однак, як показала практика часів Другої світової війни, ці уявлення є помилковими і занадто самовпевненими.

Последние комментарии