Прокуратурою Сєвєродонецька доведено винуватість приїжджих «гастролерів»

Прокуратурою м. Сєвєродонецька підтримано державне обвинувачення у суді та доведено винуватість приїжджих «гастролерів» - жителів м. Луганська Х. та О. у справі про скоєння ними систематичних крадіжок товарів із магазинів м. Сєвєродонецька наприкінці 2013 року.

Як встановлено під час досудового розслідування та доведено прокуратурою міста в суді, винахідливі Х. та О. використовуючи заздалегідь пристосований засіб для скоєння злочинів - спеціально виготовлену сумку, яка із внутрішньої сторони була обладнана металевою фольгою і дозволяла безперешкодне проходження через каси магазинів та уникнення спрацювання магнітних шукачів, як за попередньою змовою, так і окремо один від одного, вчиняли крадіжки товарів.

При цьому Х. і О. не нехтували викраденням одягу, продуктів харчування (кави та ін.), елітних алкогольних напоїв, які в подальшому легко збували на території м. Луганська.

З урахуванням тяжкості вчинених Х. і С. кримінальних правопорушень, особистостей злочинців, які хоча раніше і не судимі, однак ніде не працювали і в такий спосіб заробляли на собі на життя, а також даних, які вказували на вчинення ними значної кількості аналогічних злочинів на території м. Луганська, оскільки справи відносно них перебувають у провадженні районних судів м. Луганська, державним обвинувачем орієнтовано суд на призначення ним реальної міри покарання, як такої, що може попередити скоєння ними нових злочинів.

13.02.2014 року вироком Сєвєродонецького міського суду Х. та О. визнанні винними у скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.185 КК України та їм призначені покарання у вигляді арешту.

 

К.С.Каліберда, старший прокурор Прокуратури м. Сєвєродонецька, юрист 1 класу 

Последние комментарии