Інформування громадськості про стан законності та заходи щодо її зміцнення

03 лютого 2014 відбулася позачергова сесія  Сєвєродонецької міської ради до порядку денного якої внесено питання інформування громадськості про стан законності та заходи щодо її зміцнення. З доповіддю виступив прокурор міста Григоров С.В., який зазначив, що прокуратурою міста протягом 2013 року вживались заходи  щодо реального усунення порушень законів, поновлення прав громадян та інтересів держави, притягнення винних осіб до відповідальності, відшкодування спричиненої шкоди.

 У взаємодії з правоохоронними органами міста  здійснено ряд організаційних та практичних заходів, спрямованих на стабілізацію  криміногенної  ситуації у місті, підвищення ефективності захисту прав і свобод громадян та інтересів держави.

Проте, незважаючи на позитивні результати та проведений певний обсяг роботи, виконаний правоохоронними органами, криміногенна ситуація в місті залишається складною.

Потребує подальшого удосконалення взаємодія правоохоронців з питань виявлення та припинення корупційних проявів серед посадовців органів державного нагляду та контролю, органів влади і місцевого самоврядування у відносинах із суб'єктами підприємницької діяльності.

Додаткового реагування кримінально-правовими засобами потребують питання порушення законодавства у земельній та бюджетній сферах, у тому числі при закупівлі товарів, робіт та послуг за державні кошти, протидія хабарництву.

Захист конституційних прав громадян на своєчасне одержання винагороди за працю визначено одним із основних пріоритетів у роботі правоохоронних органів.

 

К. Пивоваров, заступник прокурора м.Сєвєродонецька        

Последние комментарии