На саміті всіх силовиків СНД у Москві Україну представляє начальник податкової міліції

У Москві розпочалася Постійно діюча нарада керівників робочих структур органів СНД, що здійснюють співробітництво у сфері боротьби зі злочинністю. Нарада проводиться Генеральної прокуратурою спільно з Федеральною митною службою Росії.

Україну на цій нараді представляє делегація податкової міліції на чолі з Головою Координаційної ради керівників органів податкових (фінансових) розслідувань держав-учасниць СНД (КРОПР) Андрієм Головачем.

На засіданні обговорюються питання вдосконалення співробітництва держав-учасниць СНД у боротьбі зі злочинністю, а також перспективні напрямки взаємодії компетентних органів Співдружності у цій сфері.

Крім керівництва КРОПР, участь у засіданні також беруть керівники та представники таких органів галузевого співробітництва та інших структур СНД: Рада керівників митних служб, Координаційна рада генеральних прокурорів, Рада керівників органів безпеки і спеціальних служб, Рада командуючих Прикордонними військами, Рада міністрів оборони, Антитерористичний центр, Рада керівників міграційних органів, Бюро координації боротьби з організованою злочинністю та іншими небезпечними видами злочинів, Економічний Суд, Виконавчий комітет та Рада Міжпарламентської асамблеї СНД, а також представники керівної ланки Державного митного комітету Республіки Білорусь, Комітету митного контролю Міністерства фінансів Республіки Казахстан, Міністерства внутрішніх справ та Міністерства закордонних справ Російської Федерації.

«Україна очолила КРОПР досить недавно – у вересні минулого року, - сказав у своєму виступі Андрй Головач. - Проте за порівняно короткий час в діяльність Координаційної ради внесено низку новацій, спрямованих на посилення практичної складової діяльності служб – членів КРОПР. Такі новації, в першу чергу, стосуються створення Єдиної міжнародної бази даних фінансових злочинців та Форуму керівників органів податкових і фінансових розслідувань держав ЄС та СНД, концепції яких було представлено на робочій нараді Виконавчого бюро КРОПР (14-15 лютого 2013 року, Україна) та на засіданні Цільової групи Організації економічного співробітництва і розвитку по боротьбі з податковими та іншими злочинами (11-13 березня 2013, Франція)».

В рамках візиту делегація податкової міліції України також провела робочу зустріч з керівництвом МВС Російської Федерації, на якій сторони обговорили актуальні питання співпраці у сфері забезпечення економічної безпеки обох держав.

Последние комментарии