Сєвєродонецький міський театр драми відсвяткував 20-річчя

“У-рок”, “Гоголь-моголь”, “Мама Клава”, “Персидская сирень”, “Хандрить по-русски” - ці назви відомі сєвєродончанам й всій Україні вже не один рік. За кожною з них — праця великої кількості людей: акторів та режисерів, гримерів та костюмерів, звукооператорів тощо. І не просто праця, а цілі періоди життя, які вони проживали у театрі останні 20 років. Саме стільки виповнилося Сєвєродонецькому міському театру драми. На святкову програму “Театральна дегустація. 20 років витримки”, яка відбулась за підтримки благодійного фонду народного депутата України Олексія Кунченка “Заради майбутнього”, запросили всіх поціновувачів культури Сєвєродонецька 24 березня до Міського палацу культури.

Сєвєродонецький міський театр драми має багату й насичену подіями історію. Створений у 1993 році, театр очолювався Олександром Шмалем та Олегом Олександровим, нині ним керує Ірина Суханова. За двадцять років роботи поставлено понад 40 вистав різних жанрів, щозавоювали численну кількість нагород та відзнак різного ступеня. В діючому репертуарі театру близько 15 постановок. Все це ніколи не залишалося поза увагою глядачів, які плакали й сміялись разом з артистами останні 20 років. Тож ніяка хуртовина не замела дорогу 24 березня до Міського палацу культури, де пройшла святкова програма під назвою “Театральна дегустація. 20 років витримки”. З 20-річчям привітав колектив театру міський голова Валентин Казаков.

Від слів — до діла. Валентин Васильович розповів, що вже у цьому році міська влада планує розпочати роботи з відновлення споруди міського театру з середини, а у майбутньому — театрального фонтану.

Приєднався до привітань й секретар міськради Андрій Гавриленко. Він також передав поздоровлення від народного депутата України Олексія Кунченка та його благодійного фонду “Заради майбутнього”.

Особисті привітання від міської ради за високу професійну майстерність у цей вечір отримали Галина Синаревська, Наталя Карчкова, Антоніна Гладка, Вікторія Лєонтьєва, Олексій Рязанцев, Оксана Кіян та Наталя Рижко.

Подякувала за натхненну роботу й начальник відділу культури Ольга Лішик. Вона привітання від управління культури, національності та релігії й нагородила грамотами весь колектив театру та його керівника Ірину Суханову.

Свої нагороди в цей день отримали не лише актори, а й численна кількість людей, робота яких залишається поза увагою глядачів. Так, двірник театру, Михайло Лук'янов у свої 89 років й досі допомагає театру свої працею. Гример, костюмер, звукооператор, машиніст сцени, швачка, бухгалтер, секретар — у кожного з них свій робочий шлях у театрі, і це ще не повний перелік спеціальностей людей, без яких не можливий вихід акторів на сцену.

Ірина Суханова виказала слова вдячності не лише колективу театру, а це близько 40 чоловік, а й тим, хто не забуває й підтримує театр — народному депутату України Олексію Кунченко (голові правління благодійного фонду “Заради майбутнього”), а також всім меценатам, небайдужим до долі театру.

Несподіванкою для всіх присутніх став розіграш абонементного квитка на всі спектаклі сезону. Його отримав глядач, який не пропустив жодної постановки театру.

Справжнє “королівське” привітання отримав театр від правління ПрАТ “Сєвєродонецьке об'єднання “Азот” та Палацу культури хіміків. Його керівник, Олена Кисіль, передала вітання від усього трудового колективу азотівців та від творчого колективу Палацу культури хіміків.

Проте театр у цей вечір не лише приймав привітання та нагороди, а й сам обдаровував глядачів влучними пародіями та виступами.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии