Сєвєродонецьк відвідали актори незалежного театру

У 2012-му році громадська організація “Луганський Французький Альянс” та міська влада на чолі з Валентином Казаковим підписали угоду про співпрацю. Громадська організація сприяє обміну досвідом між культурами. 21 березня поділитися своїм професійним досвідом до Сєвєродонецька завітали французькі актори незалежного театру “Театр непредвиденного” Ерік Сена та Ніколя Санті. Зустріч відбулася у Сєвєродонецькій Галереї мистецтв.

Вперше власник незалежного театру Ерік Сена на Луганщину приїздив чотири роки тому. Зараз він та Ніколя Санті працююють над спільним проектом. За день до приїзду у Сєвєродонецьк театралізоване читання, присвячене життю та творчості французького поета Блеза Сандрар провели у Луганську. Кажуть публіка зустрічала гостинно, сєвєродончани також раді були бачити гостей.

Поспілкуватися з акторами прийшли предстваники творчої інтелігенції міста, актори Сєвєродонецького театру драми, школярі із Сєвєродонецька та Лисичанська. Актори поділилися досвідом життя творчої людини у Франції, державної підтримки артистів. Як розповіли Ерік та Ніколя єдиний у Франції репертуарний театр, який має постійну трупу та фінансується урядом — театр Комедії Франсез, що розташований у Парижі, та має статус національного. Інші ж актори задіяні у різних проектах та можуть працювати одразу в кількох театрах.

Зустріч не обмежилася лише діалогом. Французькі гості та артисти сєвєродонецького театру драми представили глядачам імпровізований етюд. Те, що такі зустрічі дуже корсині та дозволяють обмінюватися досвідом, зазаначила начальник відділу культури Ольга Лішик. Вонавиказала сподівання щодо подальшої співпраці.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии