У Сєвєродонецьку знову запрацював державний проект допомоги гіпертонікам

У лютому поновив свою дію загальноукраїнський проект з допомоги громадянам, які страждають на гіпертензію. Суть цього так званого “пілотного проекту” полягає у частковому відшкодуванні вартості ліків для гіпертоників, які в нашій державі складають понад 30% населення. В Сєвєродонецьку придбати ліки зі знижкою за спеціальним рецептом лікаря можна в мережі аптек “Фармация”.

Разом боротися з гіпертензією в черговий раз закликають медики своїх пацієнтів з підвищеним артеріальним тиском. Тим більш, що зараз держава дає “зелене світло” медикаментозному лікуванню цієї масової недуги 21 століття, впроваджуючи національний кардіопроект, спрямований на підтримку гіпертоників. Наразі в Україні офіційно зареєстровано 12 мільйонів хворих на артеріальну гіпертензію, з них лікується менше половини, а ефективно — лише 8%.

Нинішня загрозлива ситуація із захворюваністю на гіпертонічну хворобу серця покликала Уряд на створення проекту, за яким держава частково сплачує вартість медикаментів для її лікування. До переліку препаратів українського та іноземного виробництва, що продаватимуться гіпертонікам зі знижкою, входить 247 найменувань.

Лілія Петросян, міський кардіолог:

“Очень хорошая идет компенсация этих лекарств. Единственная проблема заключается в том, что маленькая посещаемость амбулаторно-поликлинических учреждений и в связи с этим врач не имеет возможности в полной степени реализовать этот хороший проект. Поэтому я призываю всех жителей, у которых регистрируется высокие цифры давления обязательно посетить амбулаторно-поликлинические учреждения с целью подбора адекватной антигипертензивной терапии и приобретения именно тех лекарств, которые включены в этот список”.

Медикаменти відпускаються зі знижкою за спеціальними рецептами з необхідними мокрими печатками лікаря та медичного закладу, а також з печаткою: вартість підлягає відшкодуванню.

Лілія Петросян, міський кардіолог:

«Скидка от 100 грн. до 10-5 грн. Вот в этих пределах колеблется скидка на лекарства. На различные лекарственные препараты различная скидка. В зависимости от фирмы производителя. На сегодняшний день у нас есть информация, что этот проект продлится до декабря 2013 года».

 

 

Источник http://stv.ua

Последние комментарии