Україна відзначає День усиновлення

Як повідомляє служба дітей апарату Луганської облдержадміністрації, в основі нової соціальної політики Президента України – інтереси кожної сім’ї, кожної дитини. Одним з головних пріоритетів державної політики є захист прав дітей, насамперед – дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Враховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення в Україні щорічно відзначається День усиновлення. Це свято не випадково співпадає з днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Імена цих святих символізують найкращі людські якості тих людей, які сьогодні приймають у свої сім’ї дітей, котрі потребують любові, турботи і тепла.

В області проживає 335286 дітей, з них 4942 дітей мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що складає 1,5% від загальної кількості дитячого населення.

У регіоні з кожним роком збільшується кількість дітей, влаштованих в сім’ї громадян України. Показники національного усиновлення значно збільшуються у порівнянні з міждержавним усиновленням. Так, в 2006 році було усиновлено 150 сиріт області, з них 100 – громадянами України, 50 – іноземними громадянами, протягом поточного року усиновлено 121 дитину, з них 89 – українськими громадянами, 32 –іноземними.

Під опікою та піклуванням виховується 3142 дітей-сиріт. У 15 разів у порівнянні з 2006 роком збільшилась кількість дітей, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Якщо в 2006 році в області функціонувало тільки 3 дитячі будинки сімейного типу та 5 прийомних сімей, в яких виховувалось 29 дітей, то сьогодні функціонує 21 дитячий будинок сімейного типу та 180 прийомних сімей, в яких виховується 428 дітей-сиріт. У поточному році створено 6 дитячих будинків сімейного типу та 23 прийомні сім’ї, в які влаштовано 68 дітей.

У рамках виконання Регіональної Програми соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в поточному році завершено будівництво 4-х дитячих будинків сімейного типу: 1 – у місті Красний Луч, 1 – у Сватівскому районі, 2 – у місті Луганськ, закінчується будівництво ще 3 дитячих будинків: у Первомайську, Ровеньках та Білокуракинському районі.

Також Програмою передбачено забезпечення дитячих будинків сімейного типу транспортними засобами. В поточному році 5 дитячих будинків сімейного типу отримають транспорт.

Діти-найдорожче багатство суспільства. В них – надія на щасливе майбутнє наших сімей.

Последние комментарии