Повідомлення про факт порушення виборчого законодавства

Порушення пункту другого статті 66 Закону «Про вибори народних депутатів України»: 23 серпня 2012 року Луганська обласна телерадіокомпанія у випуску новин поширила стосовно суб’єкта виборів інформацію, яка є неправдивою та наносить шкоду політичній репутації опозиції.

Інформація «На Луганщині «клонували» кандидатів у депутати» поширювалися у випусках програми «Події» в 18, 19 та 22 години 23 серпня 2012 року. Вона є також доступна на офіційному сайті телерадіокомпанії http://www.lot.lg.ua/index.php?newsid=8976.

За оцінкою ЛОВ КВУ, частина цієї інформації, а саме твердження: «Відповідальні політичні сили наголошують: махінації опозиціонерів марні. І жодні спроби нечесної передвиборчої боротьби не дадуть опозиції бажаного результату» - є поширенням стосовно опозиції неправдивих відомостей. В дійсності не лише відсутні будь-які підстави пов’язувати реєстрацію двійників в одномандатних округах Луганської області, але подібна інформація вже спростовувалася.

Крім того, не відповідають дійсності ще одне твердження державної телерадіокомпанії: «На кожен з одинадцяти виборчих округів області – з десяток двійників: Медяників, Горохових, Гончарових та Іоффе». Насправді Медяник та Гончаров мають по одному «двійнику», а Горохов та Іоффе – жодного.

Відповідно до пункту другого статті 66 Закону «Про вибори народних депутатів України» інформаційні агентства та засоби масової інформації поширюють повідомлення про перебіг виборчого процесу, події, пов'язані із виборами, базуючись на засадах достовірності, повноти і точності, об'єктивності інформації та її неупередженого подання.

 

Луганське відділення КВУ

Последние комментарии