Май 2016

В Станично-Луганском районе в результате сильного обстрела 30 000 абонентов остались без света

Вчера, 30 мая, российские наемники усилили обстрелы г. Станицы Луганской. Боевики более трех часов поливали Станицу огнем с автоматических и противотанковых гранатометов, крупнокалиберных пулеметов и стрелкового оружия. В результате во многих местах перебиты линии электропередачи - 30000 абонентов остаются пока что без света. Был перебит также газопровод низкого давления, но к утру специалистам удалось его отремонтировать. Информация о пострадавших и разрушениях пока не поступала, сообщает пресс-служба Луганской областной военно-гражданской администрации.

Мэра Северодонецка полностью восстановили в должности

Сегодня, 31 мая 2016 года, Донецкий апелляционный административный суд в полном объеме удовлетворил исковые требования мэра города Северодонецка Валентина Казакова.

В Северодонецке открылся новый медицинский центр

30 мая 2016 г. в Северодонецке открылся новый медицинский центр, по направлению офтальмологии и косметической медицины.

В Лисичанске восстановлен дом по улице Стаханова

В Лисичанске восстановлен дом по улице Стаханова

В рамках сотрудничества между представительством Норвежского совета по делам беженцев в Украине, Лисичанским городским советом и жителями Лисичанска был восстановлен дом по улице Стаханова. Об этом сообщает пресс-служба Лисичанского городского совета.

Глава одного из сельских советов Троицкого района Луганской области присвоил деньги из местного бюджета

Следственный отдел прокуратуры Луганской области направил в суд обвинительное заключение в отношении должностных лиц одного из сельских советов Троицкого района Луганской области. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Луганской области.

Сергій Зарецький в "ЛОТ наживо"

Юрий Гарбуз принял участие в заседании, посвященном созданию Целевого фонда развития и восстановления

Юрий Гарбуз принял участие в заседании, посвященном созданию Целевого фонда развития и восстановления

Сегодня, 30 мая, находясь с рабочей поездкой в Киеве председатель Луганской областной государственной администрации - руководитель областной военно-гражданской администрации Юрий Гарбуз принял участие в консультационном заседании по будущей структуре Целевого фонда многих партнеров для развития мира и восстановления в Украине.

Луганские богатыри приняли участие в установлении рекорда Украины

Луганские богатыри приняли участие в установлении рекорда Украины

На днях в Полтаве установили рекорд Украины: десять атлетов перенесли трехтонный макет Украины на 25 метров. Трое из них - представители Луганщины.

На Луганщине запустили пригородный поезд сообщением Кондрашевская - Нова - Лантратовка

На Луганщине запустили пригородный поезд сообщением Кондрашевская - Нова - Лантратовка

В Старобельске при участии руководства области состоялся торжественный запуск долгожданного поезда Кондрашевская - Нова - Лантратовка. Рейсы в составе двух пассажирских вагонов и локомотива серии ЧМЭ -3 было восстановлено через два года после его отмены в 2014 - м.

Об этом сообщает пресс-служба Луганской областной военно-гражданской администрации.

Наши тяжеловесы привезли ряд медалей с Всеукраинского первенства

С 24 по 28 мая в Хмельницкой области (г. Городок.) Состоялся чемпионат Украины по тяжелой атлетике.

Останній дзвінок у Рубіжному

Останній дзвінок у Рубіжному

Свято Останнього дзвоника – це чудова шкільна традиція, що переросла в національне свято країни. Всіх школярів вітають з закінченням навчального року.

Наша Валентина Денисова стала второй на Чемпионате Европы по армрестлингу

Наша Валентина  Денисова стала второй на Чемпионате Европы по армрестлингу

С 22 по 28 мая в столице Румынии городе Бухарест состоялся чемпионат Европы по армрестлингу среди всех возрастных категорий.

Акція «Чисте місто»

Акція «Чисте місто»

Під таким гаслом 27 травня вийшли на вулиці та площі міста безробітні, що перебувають на обліку у Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості. 

27 травня відбулося свято останнього дзвоника в загальноосвітніх школах Новопсковського району.

27 травня відбулося свято останнього дзвоника в загальноосвітніх школах Новопсковського району.

Для випускників – це останній в житті шкільний дзвінок. Цю подію можна назвати якоюсь певною межею, що відділяє дитинство від юності.

Дайджест реформ 21.05-27.05.2016 Робочі будні

Макрофінансова стабілізація

План першочергових кроків уряду набув статусу офіційного документу фактично за тиждень після моменту його публічної презентації. Тож пропозиція до громадськості й експертного середовища розглядати його як привід до дискусії, схоже, вже реалізовуватиметься у стінах парламенту.

Доход от предоставления в аренду земельного пая облагается

В Главном управлении ГФС в Луганской области разъяснили, что налогообложение доходов физических лиц регламентируется разделом IV Налогового кодекса Украины.

Первичные документы можно подтвердить факсимиле

В Главном управлении ГФС в Луганской области напомнили, что для целей налогообложения плательщики налогов обязаны вести учет доходов, расходов, связанных с определением объектов налогообложения и/или налоговых обязательств, на основании первичных документов, регистров бухгалтерского учета, финансовой отчетности, других документов, ведение которых предусмотрено законодательством.

На Луганщине предприятие не уплатило в бюджет 3,5 млн. грн. налогов

Оперативники Главного управления Государственной фискальной службы в Луганской области выявили факт неуплаты 3,5 млн. грн. налогов предприятием, которое работает в сфере обслуживания железнодорожного транспорта.

Гендерное право на Луганщине — новый проект от ООН И ЕС

Гендерное право на Луганщине — новый проект от ООН И ЕС

С начала вооруженного конфликта, на подконтрольную территорию Луганской области переехало много женщин с детьми. Именно эта категория людей — основная часть ВПЛ Луганщины. Взяв на себя обязанности мужчин, они выживают  кто как может. Практически каждой женщине требуется помощь, предоставить которую готовы  международные организации.

Теперь из Станицы до Старобельска можно будет добраться в десять раз дешевле

Теперь из Станицы до Старобельска можно будет добраться в десять раз дешевле

В Старобельске состоялся торжественный запуск долгожданного поезда Кондрашевская-Новая — Лантратовка. Движение по этому маршруту в составе двух пассажирских вагонов и локомотива серии было восстановлено через два года после его отмены в 2014 году после начала активных боевых действий.

"Останній дзвінок" пролунав в школах м. Сєвєродонецька.

 Цього року школа – інтернат м. Сєвєродонецька випускає  в доросле самостійне життя 13 випускників 11 класу. 

«Системний підхід до співпраці з роботодавцями»

Служба зайнятості  у Станично-Луганському районі активно співпрацює з роботодавцями. Насамперед, це допомога підприємствам в укомплектуванні кадрами, в тому числі шляхом компенсації єдиного внеску на новостворене робоче місце та компенсації оплати праці внутрішньо переміщених осіб, укладання договорів про направлення безробітних громадян на громадські роботи, стажування на робочому місці тощо.

В Україні відбувся найбільший у світі урок англійської мови, що претендує на Рекорд Гіннеса

28 травня одночасно у 55-ти містах українці вчили англійську під час наймасштабнішого в історії України та світу уроку англійської мови. Акцію організувала громадська організація GoGlobal спільно із Посольством Сполучених Штатів Америки в рамках Року англійської мови та Днів Америки в Україні.

У зоні АТО 3 українських військовослужбовців загинули, 8 – отримали поранення – полковник Андрій Лисенко

У зоні АТО 3 українських військовослужбовців загинули, 8 – отримали поранення – полковник Андрій Лисенко

За минулу добу у зоні АТО внаслідок бойових дій 3 українських військовослужбовців загинули, 8 – отримали поранення. «Ці втрати українські війська понесли на Донецькому та Маріупольському напрямках», – повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.  За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, протягом 27-29 бойовики втратили 10  загиблими та 11 пораненими.

Лікнеп для голови адміністративної комісії Коростельова А. В.

В якості наочного посібника візьмемо Постанову адміністративної комісії при виконавчих органах Сєвєродонецької міської ради про накладання адміністративного стягненя № 1-23/03 від 05.04.2016 р. (далі – Постанова).
Згідно з Постановою на гр. Т. був накладений штраф у розмірі 51 грн за адміністративне правопорушення.
За заявою гр. Т. протокол про адміністративне правопорушення (далі – Протокол) складали без її присутності.

Операция «Оберег-2016» в учебных заведениях Северодонецка

Операция «Оберег-2016» в учебных заведениях Северодонецка

Северодонецкие полицейские провели профилактические встречи с работниками учебных заведений города и родителями учеников.

В Сєвєродонецьку пройшли «Богатирські ігри»

29 травня в Сєвєродонецьку відбулися «Богатирські ігри». Цей захід присвячений Дню міста, яке відзначається в останню неділю весни.

В Сєвєродонецьку відбувся масовий легкоатлетичний забіг

29 травня в Сєвєродонецьку пройшов масовий легкоатлетичний забіг, присвячений Дню міста.

В Сєвєродонецьку пройшла виставка голубів

28 травня в Сєвєродонецьку пройшла виставка голубів.

Вчора відбулося 5 обстрілів з боку бойовиків - у Станиці Луганській та у Попаснянському районі

Вчора відбулося 5 обстрілів з боку бойовиків - у Станиці Луганській та у Попаснянському районі

«Минулої доби на лінії фронту з’явилася нова «гаряча точка» – село Новоселівка Друга Ясинуватського району Донецької області, що на північний схід від Авдіївки. Противник здійснив спробу штурму нашого опорного пункту», - повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. За минулу добу у районі проведення АТО 5 українських військових загинули, 4 отримали поранення.

Шустер о журналистике и ТРК "Акцент"

Вопрос Юрии Куринной о событиях на Лисичанском ТРК "Акцент".

День города и День химика в Северодонецке (программа)

День города и День химика в Северодонецке (программа)

В Северодонецке на выходных, 28 и 29 мая, отметят два праздника — День города и День химика. Программа мероприятий

Боевики обстреляли мосты, жилой сектор и здание райгосадминистрации в Станице Луганской

В ночь на воскресенье, 29 мая, сепаратистские боевики “ЛНР” обстреляли Станично-Луганский район. Снаряды повредили жилые дома и актовый зал здания райгосадминистрации. Об этом сообщает пресс-служба Станично-Луганской РГА.

Податковою міліцією з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму понад 302 млн. гривень

Прес-служба Державної фіскальної служби України повідомила, що податковою міліцією посилено заходи з протидії тіньовому обігу підакцизних товарів, завдяки цьому з початку року їх вилучено на суму 302,9 млн. грн. Про це повідомив перший заступник Голови ДФС Сергій Білан. Серед вилученого  - 593,1 тис. літрів спирту, 418,5 тис. літрів лікеро-горілчаних виробів, 3,9 млн. пачок тютюнових виробів та 5,4 тис. тонн паливно-мастильних матеріалів.

Мобільний центр зайнятості крокує селами Новопсковщини

Мобільний центр зайнятості крокує селами Новопсковщини

Питання зайнятості сільського населення насьогодні є одним із першочергових соціальних завдань, над реалізацією яких системно працюють спеціалісти державної служби зайнятості. З метою розгортання інформаційно-роз’яснювальної роботи для селян, гармонізації попиту і пропозиції робочої сили, підвищення активності шукачів роботи на ринку праці 

Компанія SAVSERVICEзапрошує

Компанія SAVSERVICEзапрошує

Два дні поспіль 24 та 25 травня у приміщені Сєвєродонецького міського центру зайнятості компанія «Савсервіс» інформувала зареєстрованих безробітних осіб про потребу у співробітниках.

Северодонецк и Мариуполь отметили всеукраинский велодень

Северодонецк и Мариуполь отметили всеукраинский велодень

Два крупных прифронтовых города Донецкой и Луганской областей вчера отметили всеукраинский велодень. Мариуполь и Северодонецк организовали велопробег про городу. В Мариуполе он представлял из себя велопарад, в Северодонецке торжественное шествие. Обе акции прошли в патриотической манере, большая часть участников велопоездок были в украинской символике.

Пьяное ДТП в Северодонецке: Легковушка врезалась в авто патрульной полиции

Пьяное ДТП в Северодонецке: Легковушка врезалась в авто патрульной полиции

В Северодонецке произошло дорожно-транспортное происшествие: пьяный водитель автомобиля Hyundai Accent врезался в служебный автомобиль патрульной полиции Renault Duster. Об этом сообщает пресс-служба ГУ НП в Луганской области.

Гарбуз: «Террористы хотят закрытия перехода в Станице Луганской из-за потери прибыли супермаркетами Плотницкого»

Вчера, 27 мая, российские наемники продолжили обстрелы населенных пунктов Луганской области, которые находятся на линии разграничения сторон. Об этом сообщает пресс-служба Луганской областной военно-гражданской администрации.

Незаконні збройні формування здійснили 2 обстріли у Станиці Луганській та Попасній

Незаконні збройні формування здійснили 2 обстріли у Станиці Луганській та Попасній

Минулої доби бойовики, які підтримуються Росією, здійснили 39 обстрілів. На Маріупольському напрямку відбулося 23 обстріли, зокрема 9 з важкого озброєння та 1 бойове зіткнення. Східніше Богданівки сили АТО відбили напад ДРГ бойовиків. У районі Докучаєвська після 18 години і до опівночі бандформування здійснювали низку потужних обстрілів з важкого озброєння, використавши міномети, 152-мм артилерію та установку «Град».

Про це повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.  

Відновлення управління та примирення на Донбасі: робота продовжується

Програма ПРООН в Україні для “Відновлення управління та примирення у громадах України, постраждалих від конфлікту” досягла перших успіхів у сприянні відновленню, вдосконаленню суспільних послуг, відновленню довіри та налагодженню контактів між органам влади та громадами на Донбасі.

С Днем города и Днем химика, северодончане!

С Днем города и Днем химика, северодончане!

Уважаемые северодончане!

Поздравляю вас с Днем города и Днем химика!

В этот день каждый из нас чувствует себя частью большой семьи. Этот праздник объединяет всех, кому дорог наш Северодонецк.

В Северодонецке освятили 59-й мобильный госпиталь

В Северодонецке освятили 59-й мобильный госпиталь. Подробности в сюжете ТРК СТВ.

Сепаратист рассказал о подготовке боевиков

Еще двое бывших сторонников сепаратизма воспользовались программой Службы безопасности Украины «Тебя ждут дома», сообщает пресс-служба СБУ.

Глава Луганской ВГА посетил попаснянский вагоноремонтный завод

Глава Луганской ВГА посетил попаснянский вагоноремонтный завод. Видео телеканала ЛОТ.

В Северодонецке прошла встреча полиции с детьми

В Северодонецке прошла встреча полиции с детьми. Видео телеканала ЛОТ.

Усунення фактів порушень податкового законодавства та налагодження дієвих стосунків між податковим органом та платниками податків.

Податковий кодекс України визначає обов’язки платників податків серед яких є обов’язок подавати до контролюючих органів у порядку встановленому податковим законодавством декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів ( п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 ПКУ ).

Надходження ПДВ з ввезених на територію України товарів у січні-квітні склали більше 54 млрд грн.

Прес-служба Державної фіскальної служби України повідомила, що за чотири місяці поточного року надходження ПДВ з ввезених на територію України товарів до державного бюджету України склали 54,3 млрд грн. Індикативні показники виконано на 105%, що дозволило додатково залучити 2,6 млрд грн.

Митники перерахували до Держбюджету близько 70 млрд грн.

За повідомленням прес-служба Державної фіскальної служби України у січні-квітні 2016 року по митницях ДФС збір платежів до загального фонду державного бюджету склав 69,8 млрд грн.

До уваги страхувальників!

Державна податкова інспекція нагадує:

До уваги виробників та підприємств оптової та роздрібної торгівлі спиртом, алкогольними напоями та тютюновими виробами!

Прес-служба Державної фіскальної служби України повідомляє, що відповідно до Закону України від 19 грудня 1995 року № 481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» всі суб’єкти господарювання, які мають ліцензії, а це виробники, підприємства оптової та роздрібної торгівлі, подають до органів ДФС за основним місцем обліку суб’єкта господарювання, щомісяця до 10 числа наступного місяця звіти про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Автошколы Луганской области скоро возобновят работу

Автошколы Луганской области скоро возобновят работу

Автошколы Луганской области, у которых закончился срок аккредитации, в ближайшее время смогут возобновить свою работу по обучению будущих водителей.

В Сєвєродонецьку відбулося 16-те засідання виконавчого комітету міської ради

Порядок денний 16-го засідання виконкому Сєвєродонецької міськради, яке проходило 25-го травня, містив 14 питань.

Відбулася 13 позачергова сесія Сєвєродонецької міської ради

Порядок денний 13-ої позачергової сесії, що проходила 24-го травня, містив вісім питань.

Спортивна команда Сєвєродонецької міськради посіла перше місце серед міст в обласних змаганнях

21 травня в Кремінній проходив півфінал щорічних спортивних змагань серед держслужбовців та посадових осіб міських рад та районних адміністрацій області.

В Сєвєродонецьку нагородили школярів-переможців обласних етапів навчальних олімпіад

23 травня в актовій залі Сєвєродонецького навчально-виховничого комплексу-колегіуму відбулось нагородження учнів-призерів третього етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та другого обласного етапу конкурсу науково-дослідницьких робіт Малої академії наук у 2015 – 2016 н.р.

Как зарегистрировать автомобиль, приобретенный за границей

Напоминаем, что согласно постановлению Кабинета Министров Украины от 07.09.1998 № 1388 приобретенные и ввезенные из-за границы транспортные средства должны быть зарегистрированы в Украине.

Луганчанка завоевала две медали на Кубке Украины по карате

На днях в столице проходил кубок Украины по каратэ среди спортсменов с нарушениями слуха, сообщает управление молодежи и спорта Луганской ОГА.

В Сєвєродонецьку освятили ікону «Чорнобильський спас»

В Сєвєродонецьку освятили ікону «Чорнобильський спас»

25 травня в Хресто-Воздвіженському храмі відбулося урочисте освячення ікони «Чорнобильський спас», яку нещодавно придбав для Сєвєродонецька небайдужий містянин.

Турнир по смешанным единоборствам «Территория силы» пройдет в Северодонецке

Турнир по смешанным единоборствам «Территория силы» пройдет в Северодонецке

В субботу, 4 июня, в 12.00 в Северодонецке (Ледовый Дворец спорта) пройдет турнир по смешанным единоборствам «Территория силы», посвященный Дню Луганской области.

«Фантом» задержал гражданина, который пытался провести товар на оккупированную территорию

23 мая в районе Золотое-4 Попаснянского района спецподразделение «Фантом» ДФС Украины совместно с разведчиками 10-й отдельной механизированной бригады предотвратили незаконное перемещение товаров через линию разграничения.

Терористи обстріляли центр Станиці Луганської. Одна з куль потрапила у вікно кабінету голови райдержадміністрації

Терористи обстріляли центр Станиці Луганської. Одна з куль потрапила у вікно кабінету голови райдержадміністрації

24 травня російські найманці продовжили обстріли населених пунктів на лінії розмежування. Опівночі терористи обстріляли з автоматичних гранатометів, протитанкових ракет (ПТУР) та стрілецької зброї село Кримське Новоайдарського району.

Бойовики обстріляли центр Станиці Луганської та Новозванівку

Учора, 25 травня, бойовики обстріляли з автоматичного протитанкового гранатомету, крупнокаліберних кулеметів та бойової машини піхоти околиці села Новозванівка Попаснянського району.

29 мая в Луганской области состоится запуск долгожданного поезда «Кондрашевская - Лантратовка»

29 мая в Луганской области состоится запуск долгожданного поезда «Кондрашевская - Лантратовка»

Председатель Луганской областной государственной администрации - руководитель областной военно-гражданской администрации Юрий Гарбуз совместно с Укрзализныцей способствовал запуску долгожданного поезда в Луганской области Кондрашевская - Нова - Лантратовка, сообщает пресс-служба ЛОВГА.

Юрий Гарбуз принял участие в международной конференции по развитию бизнеса на Донбассе

Юрий Гарбуз принял участие в международной конференции по развитию бизнеса на Донбассе

26 мая председатель Луганской областной государственной администрации, руководитель областной военно-гражданской администрации Юрий Гарбуз совершил рабочую поездку в Краматорск, где принял участие в международной бизнес-конференции «Формирование новой экономики Донбасса: ориентированной на экспорт и дружественной среднему и малому бизнесу». Об этом сообщает пресс-служба Луганской областной военно-гражданской администрации.

Юные футболисты из Луганщины завоевали бронзу на Международном турнире

На днях в Германии завершился ХХИИ Международный турнир по футболу среди юношей 2005-2006 годов рождения. Об этом сообщает Управление молодежи и спорта Луганской ОГА.

Немецкая компания будет привлечена к строительству дорог в Луганской области

Немецкая компания будет привлечена к строительству дорог в Луганской области

25 мая во время встречи руководства области с представителями немецкой строительной компании Intercon обсуждался вопрос участия компании в восстановлении дорог Луганщины. Об этом сообщает пресс-служба Луганской областной военно-гражданской администрации.

Надежда Савченко вернулась в Украину

Украинская летчица Надежда Савченко, которая в июне 2014 года попала в плен к боевикам “ЛНР”, а после была незаконно вывезена российскими спецслужбами в РФ и содержалась в российском СИЗО, 25 мая 2016 года смогла снова ступить на украинскую землю. В аэропорту Надежду встречали множество журналистов, в том числе, корреспондент Informator.lg.ua.

На Луганському напрямку незаконні збройні формування здійснили 4 обстріли

На Луганському напрямку незаконні збройні формування здійснили 4 обстріли

Українським спецслужбам стало відомо про факт захоплення, допиту і катувань бойовиками 15-річного мешканця Новоайдарського району. «Інцидент трапився у середині травня. Хлопця катували та вибивали інформацію про місця розташування позицій українських військ біля селища Трьохізбенка. Юнак розповів, що його катували російські найманці з північного Кавказу, а їхнім ватажком був бойовик на прізвисько «Клім», – розповів полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Луганчанка Карина Янчук завоевала две медали на Кубке Украины по карате среди спортсменов с нарушением слуха

Луганчанка Карина Янчук завоевала две медали на Кубке Украины по карате среди спортсменов с нарушением слуха

На днях в столице проходил кубок Украины по каратэ среди спортсменов с нарушениями слуха.

Уряд Японії надасть 13,64 млн дол США на підтримку людей і громад, постраждалих від конфлікту в Східній Україні

Уряд Японії надасть 13,64 млн дол США на підтримку людей і громад, постраждалих від конфлікту в Східній Україні

26 травня 2016 року о 12:00 в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбудеться прес-конференція на тему «Надання Урядом Японії 13,64 млн дол США на підтримку людей і громад, постраждалих від конфлікту в Східній Україні».

Про запровадження «гарячої лінії» для підприємців

Про запровадження «гарячої лінії» для підприємців

Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку доводить до відома підприємців, що з 11 травня 2016 року державною установою «Урядовий контактний центр» запроваджено «гарячу лінію» для підприємців, які, зателефонувавши за номером 0 800 503 045, можуть подати скарги щодо зловживань чи корупційних дій органів державної влади, а також пропозицій щодо заходів Уряду для покращення умов ведення бізнесу.

Митники України та США посилюють співпрацю у протидії контрабанді та митним правопорушенням

Митники України та США посилюють співпрацю у протидії контрабанді та митним правопорушенням

Як повідомили у Державнії фіскальнії службі Українизавдяки підписанню Угоди між Урядами України та Сполучених Штатів Америки про взаємну допомогу, яке відбулось  23 травня, буде значно посилено співпрацю між обома країнами щодо протидії контрабанді та митним правопорушенням.

В Харьковской области сотрудники налоговой милиции прекратили деятельность подпольного цеха по производству фальсифицированных алкогольных напитков.

 Как сообщили в пресс-службе ГФС в рамках расследования уголовного производства, открытого по ч. 3 ст. 204 (незаконное изготовление, хранение, сбыт подакцизных товаров), установлено, что житель города Чугуев по месту своего проживания организовал подпольный цех, на котором массово изготавливалась фальсифицированная алкогольная продукция.

На підпільному виробництві вилучено алкоголь та обладнання майже на 3 млн. грн.

У прес-службі Державної фіскальної служби Україниповідомили про те, що співробітниками податкової міліції м. Києва в ході оперативного супроводження кримінального провадження, зареєстрованого за ст.204 КК України викрито підпільний цех з виробництва фальсифікованої алкогольної продукції.

Підтримка малого та середнього бізнесу

19 травня при Кремінській районній державній адміністрації відбулося засідання ради підприємців та промисловців Кремінського району.

Служба зайнятості інформує

Спеціалісти Кремінського районного центру зайнятості спільно з спеціалістами Управління соціального захисту населення Кремінської районної державної адміністрації 19 травня провели інформаційний захід для осіб, які перемістилися з районів проведення АТО.

Ким бути?

Ким бути?

З метою сприяння професійному самовизначенню школярів у виборі професії, для активізації їх працевлаштування, надання повної інформації щодо вибору професії спеціалісти Кремінського районного центру зайнятості у травні місяці поточного року зустрілись з учнівською молоддю, яка навчається в Кремінській обласній загальноосвітній санаторній школі-інтернат І-ІІІ ступенів.

Вітаємо з Днем Вишиванки

Вітаємо з Днем Вишиванки

Сорочку мама сину вишивала

І душу , й серце в вишивку вкладала

Як пам’яті народної відлуння

Де кожен хрестик – то життєві миті

Мережила по білому блакиттю,

Лягала ниточка до ниточки мрійливо

Дитині б долю вишити щасливу,

Щоб оберігом стала для синочка

Руками неньки вишита сорочка

Черняхівський Анатолій

"Фантом" затримав партію фальсифікованих тютюнових виробів на суму 400 тис. грн. та майже 235 тис. грн. готівки

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України на Донеччині спецпідрозділом податкової міліції «Фантом » затримано партію тютюнових виробів та готівку, яку намагались перевезти через лінію розмежування.

18 звернень громадян розглянуто державною податковою інспекцією з початку року.

Звернення громадян до органів державної влади є їх конституційним правом. Це право закріплено у ст. 40 Конституції України, де зазначено, що усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Великі платники Луганщини сплатили до бюджету понад 435 мільйонів гривень

Великі платники Луганщини сплатили до бюджету понад 435 мільйонів гривень

Протягом січня-квітня 2016 року підприємства, які знаходяться на обслуговуванні в Спеціалізованій державній податковій інспекції у м. Луганську, направили до бюджетів усіх рівнів 435,9  мільйонів гривень.  

Щодо набрання чинності Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Щодо набрання чинності Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

СДПІ з ОВП у м. Луганську МГУ ДФС доводить до відома платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне  страхування , що з  17.05.2016 набрала чинності Інструкція про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджена наказом Міністерства фінансів України 20 квітня 2015 року №449 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 28.03.2016 року №393, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України від 21.04.2016 за №609/28739 (опубліковано в Офіційному віснику України від 17.05.2016 №36).

Понад 6 мільйонів гривень військового збору перерахували з початку року великі платники податків Луганщини

Понад 6 мільйонів гривень військового збору перерахували з початку року великі платники податків Луганщини

Протягом січня-квітня 2016 року платники, які обліковуються в Спеціалізованій ДПІ з обслуговування великих платників у м. Луганську МГУ ДФС, сплатили до Державного бюджету 6,6  млн. грн. військового збору. Зокрема у квітні спрямовано на потреби Збройних Сил України понад 2,1 мільйони гривень військового збору.

Юрий Гарбуз руководству Северодонецка: «Если за неделю вы не наведете порядок в городе - это сделаю я»

Юрий Гарбуз руководству Северодонецка: «Если за неделю вы не наведете порядок в городе - это сделаю я»

24 мая во время аппаратного совещания председатель Луганской областной государственной администрации - руководитель Луганской областной военно-гражданской администрации Юрий Гарбуз выступил с резкой критикой работы коммунальных служб Северодонецка.

Казаков и Бутков сели за стол переговоров

Валентин Казаков и Игорь Бутков сели за стол переговоров. Видео телеканала СТВ.

В Северодонецке соревновались бильярдисты

В Северодонецке соревновались бильярдисты

На этих выходных 21-22 мая, в клубе спортивного бильярда «Карамболь» в Северодонецке состоялся открытый чемпионат Луганской области по бильярдному спорту «Комбинированная пирамида». Об этом сообщает управление молодежи и спорта Луганской облгосадминистрации.

Об образовании и культуре в Северодонецке

Заместитель и.о.городского головы в Сергей Зарецкий об образовании, культуре, праздновании Дня городе, оздоровлении детей в программе телеканала ЛОТ.

Мешканець с. Борівське врятував життя чотирьох сусідів від пожежі

Мешканець с. Борівське врятував життя чотирьох сусідів від пожежі

Вночі 14 травня в с. Борівському, в будинку 18 по вулиці Центральній, сталася пожежа.

Українці претендують на рекорд Гіннеса у номінації «Найбільший мовний урок у світі»

Українці претендують на рекорд Гіннеса у номінації «Найбільший мовний урок у світі»

28 травня 2016 року пройде найчисельніший в історії України урок англійської мови, що спробує перевершити існуючий світовий рекорд Книги рекордів Гіннеса. У цей день по всій країні одночасно відбуватиметься інтерактивний урок англійської мови.  Урок відбудеться 28 травня о 13:00 та триватиме 35 хвилин.

Лікнеп для голови адміністративної комісії Коростельова А. В.

В якості наочного посібника візьмемо Постанову адміністративної комісії при виконавчих органах Сєвєродонецької міської ради про накладання адміністративного стягненя № 1-23/03 від 05.04.2016 р. (далі – Постанова).

7 загиблих і 9 поранених українських військових у зоні АТО за минулу добу – полковник Олександр Мотузяник

7 загиблих і 9 поранених українських військових у зоні АТО за минулу добу – полковник Олександр Мотузяник

За минулу добу внаслідок бойових дій у зоні АТО 7 українських військовослужбовців загинули, 9 – отримали поранення. Про це повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. «Українські війська понесли ці важкі втрати на всіх напрямках», – додав він.

В Северодонецке прошел фестиваль "Сыграем вместе: восток Украины"

В Северодонецке прошел фестиваль "Сыграем вместе: восток Украины"

21 мая 2016 года, в концертном зале ДМШ №1 г Северодонецка проходил ежегодный Всеукраинский фестиваль-конкурс детских ансамблей исполнителей на струнно-смычковых инструментах "Сыграем вместе: Восток Украины".
Организатором конкурса выступила Европейская ассоциация педагогов струнников ""ESTA-Ukraina".

В Северодонеке ко Дню города пройдет общегородской легкоатлетический забег

В Северодонеке ко Дню города пройдет общегородской легкоатлетический забег

29 мая в Северодонецке в честь дня города состоится общегородской легкоатлетический забег «Северодонецк – город здоровья».

На вихідних у м. Рубіжне Луганської області відбувся дитячий туристичний фестиваль «Оберіг»

На вихідних у м. Рубіжне Луганської області відбувся дитячий туристичний фестиваль «Оберіг»

21-22 травня у Рубіжному бажаючі змогли долучитися до справжнього туристичного свята. Завдяки школярам з місцевої школи №4 фестиваль туризму «Оберіг» зібрав близько 100 учасників. Наймолодшій дівчинці - 4 роки. Такий захід відбувається вперше, але має на меті стати традиційним.

Юрій Гарбуз зустрівся із колективом Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру

Юрій Гарбуз зустрівся із колективом Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру

Сьогодні 23 травня 2016 року за ініціативи очільника області відбулася зустріч колективу Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру з головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом. 

Новые названия городов

Карта названий городов, переименованных в ходе декоммунизации

ЛЭО предупреждает об отключениях света в июне (график)

ЛЭО предупреждает об отключениях света в июне (график)

Луганское энергетическое объединение (ЛЭО) предупреждает об отключении электроэнергии в следующем месяце. Согласно графика на июнь, отключения будут совершаться в рабочее время с 7.30 до 16.30  6-8, 10, 13, 14, 15 июня. Более подробную информацию смотрите ниже.

За продажу несовершеннолетним алкогольных и табачных изделий - лицензии аннулируются

 В Главном управлении ГФС в Луганской области рассказали, что в соответствии со ст. 15 Закона Украины от 19 декабря 1995 года №481"О государственном регулировании производства и оборота спирта этилового, коньячного и плодового, алкогольных напитков и табачных изделий" лицензия на розничную торговлю алкогольными напитками и табачными изделиями аннулируется путем принятия органом, выдавшим лицензию, соответствующего письменного распоряжения. Оснований для аннулирования лицензий несколько. 

На Луганщине доходы задекларировали более 15 тыс. граждан

Как рассказали в Главном управлении ГФС в Луганской области, за период кампании декларирования-2016 граждане задекларировали 254 млн. грн. дохода, полученного в прошлом году.

С 17 мая 2016 вступили в силу изменения в порядок начисления и уплаты единого социального взноса

В Главном управлении ГФС в Луганской области сообщили, что в соответствии с приказом МФУ от 28.03.2016 № 393 «О внесении изменений в Инструкцию о порядке начисления и уплаты единого взноса на общеобязательное государственное социальное страхование» вышеназванная Инструкция приведена в соответствие с нормами Закона Украины от 8 июля 2010 №2464-VI «О сборе и учете единого взноса на общеобязательное государственное социальное страхование». 

На Луганщине в январе-апреле текущего года выявлено таможенных нарушений почти на 275 тыс. грн.

В январе-апреле при пересечении границы выявлено 24 нарушения таможенного законодательства. Об этом сообщили в Луганской таможне ГФС.

Владельцы недвижимости на Луганщине заплатили более 5,4 млн.грн. налога

В Главном управлении ГФС в Луганской области сообщили, что за январь-апрель 2016 года местные бюджеты Луганщины получили 5 млн. 442 тыс.грн. налога на недвижимое имущество, отличное от земельного участка.

Жительница Луганска приехала на присягу патрульной полиции: "Если они узнают, сожгут мой дом"

Жительница Луганска рассказала нардепу Мустафе Найему историю любви ее внука, сотрудника уголовного розыска, и девушки из Лисичанска, которая сегодня принимала присягу в качестве патрульного полицейского. На свой страх и риск, женщина приехала на мероприятие из оккупированного боевиками города.

Об этом Мустафа Найем написал в Фейсбук.

Сотрудники СБУ задержали жителя Северодонецка, который планировал совершение диверсий против сил АТО

Сотрудники СБУ задержали жителя Северодонецка, который планировал совершение диверсий против сил АТО

В Луганской области сотрудники Службы безопасности Украины задержали жителя Северодонецка, который планировал совершение диверсий против сил АТО. Как сообщает пресс-центр СБУ, все действия задержанного осуществлялись по указанию боевиков из “спецподразделения МВД ЛНР”.

В Рубежном торжественно открыли мемориал бойцам АТО

В Рубежном торжественно открыли мемориал бойцам АТО

В городе Рубежное Луганской области 22 мая открыли мемориал бойцам АТО, погибшим во время захвата города сепаратистами в 2014 году. Как сообщает “Восточный фарватер“, ранее памятный знак находился примерно в ста метрах от нового места.

Северодонецк избрал королеву красоты

Северодонецк избрал королеву красоты

21 мая в Ледовом Дворце спорта прошел финальный этап конкурса красоты "Мисс Северодонецк-2016", сообщает управление молодежи и спорта Луганской облгосадминистрации.

До финала дошли 24 красавицы, среди которых и шла борьба за корону. Лучшую определяло компетентное жюри, в состав которого вошел начальник управления молодежи и спорта Антон Волохов.

Луганск остался без воды

В Луганской области на магистральном водопроводе насосная станция «Петровская» - «Луганск» диаметром 900 миллиметров произошла авария. В результате Луганск и еще ряд городов осталась без водоснабжения. Авария произошла на дюкере, пролегающем по дну реки Северский Донец в Станично-Луганском районе линии разграничения. Об этом сообщает Департамент массовых коммуникаций Луганской областной государственной администрации.

На Луганському напрямку найбільш неспокійно було в районі Станиці Луганської

На Луганському напрямку найбільш неспокійно було в районі Станиці Луганської

Вчора у Авдіївці бойовики здійснили обстріл зі 122-мм артилерії, забороненої Мінськими домовленостями. При цьому по позиціях сил АТО випустили 70 снарядів.  «Під час цих обстрілів постраждав житловий сектор. Крім того, щільність вогню бойовиків була настільки висока, що існувала пряма загроза життю не тільки військовослужбовців та мирних мешканців, але й представників Спільного центру з контролю та координації», – повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Патрульная полиция Северодонецка, Лисичанска и Рубежного приняла присягу

Патрульная полиция Северодонецка, Лисичанска и Рубежного приняла присягу

Новые патрульные полицейские городов Северодонецк, Лисичанск и Рубежное 22 мая приняли присягу на верность Украине в Северодонецке Луганской области. Об этом сообщает канал “112 Украина“.

Боевики “ЛНР” обстреляли пункт пропуска “Станица Луганская”

Вечером 21 мая боевики “ЛНР” остреляли контрольный пункт въезда-выезда в Станице Луганской. Как сообщает пресс-служба Луганской областной государственной администрации, в этот день боевики активизировались по всей линии соприкосновения в Луганской области.

Твій завтрашній день

Щоб сформувати у школярів основу для свідомого вибору професії з урахуванням своїх можливостей та суспільних інтересів, знайти свій професійний шлях, мати задоволення від праці та приносити користь людям спеціалісти Кремінського районного центру зайнятості постійно проводять профорієнтаційні зустрічі з молоддю.

Мобільний центр зайнятості продовжує свою роботу у Кремінському районі

Фахівці Кремінського районного центру зайнятості спільно з соціальними партнерами з Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кремінської районної державної адміністрації  у травні 2016 року провели виїзні заходи із використанням Мобільного центру зайнятості до таких сел Кремінського району як Новомикільськ та Булгаківка.

Професійний вибір учнівської молоді

Професійний вибір учнівської молоді

З метою формування стійкої мотивації до правильного вибору майбутньої професії та виховання у дітей поваги до робітничих професій, які користуються сталим попитом на ринку праці, міський центр зайнятості проводить постійну профорієнтаційну роботу з учнівською молоддю.

У Лисичанську святкували всесвітній день вишиванки

У Лисичанську святкували всесвітній день вишиванки

Кожного третього четверга у травні відзначається Всесвітній день вишиванки, започаткований студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2006 році.

День вишиванки

День вишиванки

День вишиванки – всеукраїнське свято, символ, який єднає українців, не залежно від мови, якою вони спілкуються, і місця, де проживають.Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитогоодягу.

В поселке Новосветловка восстанавливается храм

В поселке Новосветловка восстанавливается храм

В поселке  Новостветловка (юго-восток Луганской области) пострадал каждый второй дом, а в центре села каждый третий разрушен полностью.

Важливим напрямком роботи податкової міліції м. Сєвєродонецька є відпрацювання ризикових платників податків

Як повідомив начальник оперативного управління ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ ДФС у Луганській області Роман Вінник, одними із найважливіших напрямків роботи податкової міліції є - відпрацювання платників податків так званої «групи ризику», які мінімізують сплату податків шляхом використання відповідних схем ухилення від сплати податків, а також припинення діяльності конвертаційно- транзитних груп, з метою забезпечення надходження платежів до бюджету за рахунок детінізації економіки та збільшення податкової віддачі від підприємств реального сектора економіки.

Податковою міліцією м. Сєвєродонецька виявлено факт виплати заробітної плати «в конвертах».

Зі слів начальника оперативного управління ДПІ в м Сєвєродонецьку ГУ ДФС у Луганській області Романа Вінника, одна із актуальних тем на сьогодні - це боротьба з виплатою заробітної плати «в конвертах».

Акциз поповнює бюджет Сєвєродонецька

За перший квартал 2016 року платниками податків міста Сєвєродонецька перераховано до місцевого бюджету 9,54  млн. гривень акцизного податку, що на   71  тис. гривень більше від очікуваного. Такі дані озвучив начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Михайло Болібок.

Русские террористы обстрелами провоцируют закрытие пункта пропуска в Станице Луганской

Вчера, 21 мая российские террористы активизировались почти по всей линии соприкосновения в Луганской области.

В Северодонецке прошла интеллектуальная игра для молодежи

В Северодонецке ко Дню Европы прошла интеллектуальная игра «Евроквиз». В ней приняли участие команды из Северодонецка, Рубежного, Кременной и Лисичанска. Школьники соревновались в знаниях о Европе. Подробности в сюжете телеканала ЛОТ.

Выставка «История войны за независимость. Донбасс» прошла в Лисичанске

В Лисичанском городском краеведческом музее прошла выставка «История войны за независимость. Донбасс». Там представлены фотоматериалы о проведении антитеррористической операции на Востоке Украины.

В Северодонецке отметили День Европы

20 мая Луганщина отмечает День Европы. К этому дню каждый район привез в Северодонецк то, чем может гордиться Украина: вышиванки, рушники и мотанки. Возле Городского дворца культуры провели праздничный концерт, а в фойе – заседание областного координационного совета по вопросам реализации на Луганщине программ Европейского союза.

Каждый район показал свои достижения – это бабайки, выполненные резьбой по дереву, вышиванки, мотанки, поделки из бисера и рушники.

Ситуация в зоне проведения АТО значительно усложнилась

Ситуация в зоне проведения АТО значительно усложнилась. В прошлые сутки пророссийская гибридная армия 30 раз нарушила условия перемирия и применила тяжелое артиллерийское вооружение, которое запрещено Минскими договоренностями. Об этом сообщает пресс-центр АТО на своей странице в Facebook.

Выбирают сельских старост

Еще два населенных пункта Днепропетровщины выбрали сельских старост. Сообщает пресс-служба ДнепрОГА. Выбирали в селах Новая Русь и Новая Дача. Голосование прошло без нарушений спокойно и организованно. Явка избирателей составила от 46 до 55%. В селах работало по одному избирательному участку. На них пришло около одной тысячи жителей. На должность старосты претендовали 12 кандидатов. В каждом селе победил тот, кто набрал наибольшее количество голосов.

«Об'єднання зусиль волонтерів, психологів та держави – єдиний шлях повноцінної реабілітації учасників АТО»

Можливості людського організму безмежні. Будь-яка травма, навіть втрата кінцівки, для людини яка має мету та підтримку оточуючих може стати не тягарем, а викликом, що вестиме до нових звитяг. І в цьому випадку гармонійне поєднання психологічної реабілітації та силового навантаження здатні творити дива навіть у важких випадках травм, отриманих учасниками АТО на Сході України.

Бойовики здійснили три обстріли під Трьохізбенкою та Новозванівкою

Бойовики здійснили три обстріли під Трьохізбенкою та Новозванівкою

У зоні АТО на Луганському напрямку бойовики здійснили три обстріли під Трьохізбенкою та Новозванівкою. На Донецькому – активні бойові дії велися північніше Горлівки, а також в Авдіївці та Опитному. Майже завжди застосовувались міномети. «Щільність ворожого вогню значно зросла – вчора було випущено 230 мін з боку незаконних збройних формувань. Всього на Донецькому напрямку відбулося сім ворожих обстрілів», - розповів під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

9 медалей привезли наши подводники с VI этапа Кубка Мира по плаванию в ластах

9 медалей привезли наши подводники с VI этапа Кубка Мира по плаванию в ластах

Мировое первенство проходило в начале месяца в Турции.

У Сєвєродонецьку на площі утворили «живу» вишиванку

У Сєвєродонецьку на площі утворили «живу» вишиванку

19 травня, луганчани, які прийшли відзначати Всесвітній День Вишиванки на міську площу Перемоги, мали можливість долучитися до флешмобу та утворити велетенську вишиванку.

Центр туризма приглашает на Открытый чемпионат Северодонецка по технике водного туризма

Северодонецкий Центр туризма, краеведения и экскурсий учащейся молодежи приглашает всех желающих принять участие в Открытом Чемпионате Северодонецка по технике водного туризма, посвященному Дню города.

Юрій Гарбуз здійснив робочу поїздку до міста Щастя

Юрій Гарбуз здійснив робочу поїздку до міста Щастя

18 травня, голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз здійснив робочу поїздку до міста Щастя.

У Станиці Луганській від кулі ворожого снайпера загинув українській військовослужбовець

Ще один боєць отримав поранення 18 травня під час обстрілу терористами позицій захисників України у Станиці Луганській. Обстріл Станиці Луганської вівся терористами приблизно з 11-ї до 13-ї години. Під прикриттям автоматних черг «працював» снайпер.

Юные футболисты Северодонецка борются за Кубок чемпиона

В Северодонецке стартовал первый открытый чемпионат по футболу среди учащихся 7-8 классов. Соревнования проходят на запасном поле стадиона «Химик» и приурочены ко Дню города и 80-летию создания футбольного клуба «Шахтер».

«Об'єднання зусиль волонтерів, психологів та держави – єдиний шлях повноцінної реабілітації учасників АТО»

Можливості людського організму безмежні. Будь-яка травма, навіть втрата кінцівки, для людини яка має мету та підтримку оточуючих може стати не тягарем, а викликом, що вестиме до нових звитяг. І в цьому випадку гармонійне поєднання психологічної реабілітації та силового навантаження здатні творити дива навіть у важких випадках травм, отриманих учасниками АТО на Сході України.

Дайджест реформ 14.05-20.05 Між бажаним і можливим

Макрофінансова стабілізація

379 завдань за 365 днів. Таку планку офіційно поставив для себе уряд прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, що слідує  з презентованого Плану його пріоритетних кроків.

В Северодонецке на День города будет выступать Олег Скрипка

Северодончан и гостей города приглашают посетить мероприятия, посвященные Дню города и Дню химика, 28 и 29 мая. Программу мероприятий опубликовала пресс-служба Северодонецкого горсовета.

С 23 мая в Северодонецке возобновится движение социальных автобусов

С 23 мая 2016 года в Северодонецке Луганской области возобновляется движение социальных автобусов. Об этом сообщает пресс-служба Северодонецкого горсовета.

СБУ раскрыла в зоне АТО схему по обналичиванию на 54 млн грн

Сотрудники СБУ разоблачили в зоне АТО финансовые махинации с использованием международных платежных систем.

Северодонецк присоединился к акции «Рожденный в вышиванке»

Особенностью 10-летия праздника Дня вышиванки является акция «Рожденные в вышиванке». По замыслу мероприятия, каждый ребенок, который появится на свет в этот день, получит в подарок свою первую Вышиванку. С этой целью заместитель руководителя Луганской облгосадминистрации Ольга Лишик  посетила Северодонецкий  роддом. Видео ТРК ЛОТ.

В Северодонецке прошел Парад вышиванок

19 мая северодончане вышли на улицы города в национальной одежде, чтобы продемонстрировать единство украинского народа. Відео ТРК ЛОТ.

Сотрудники СБУ обезвредили на Луганщине агентурную сеть ФСБ РФ

Сотрудники Службы безопасности Украины обезвредили на Луганщине агентурную сеть ФСБ РФ, а также уничтожили диверсионно-разведывательную группу боевиков “ДНР”, выполнявших задания в тылу украинских военных. Об этом сообщает пресс-служба силового ведомства.

Акциз поповнює бюджет Сєвєродонецька

     За перший квартал 2016 року платниками податків міста Сєвєродонецька перераховано до місцевого бюджету 9,54  млн. гривень акцизного податку, що на   71  тис. гривень більше від очікуваного. Такі дані озвучив начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Михайло Болібок.

Важливим напрямком роботи податкової міліції м. Сєвєродонецька є відпрацювання ризикових платників податків

Як повідомив начальник оперативного управління ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ ДФС у Луганській області Роман Вінник, одними із найважливіших напрямків роботи податкової міліції є - відпрацювання платників податків так званої «групи ризику», які мінімізують сплату податків шляхом використання відповідних схем ухилення від сплати податків, а також припинення діяльності конвертаційно- транзитних груп, з метою забезпечення надходження платежів до бюджету за рахунок детінізації економіки та збільшення податкової віддачі від підприємств реального сектора економіки.

Податковою міліцією м. Сєвєродонецька виявлено факт виплати заробітної плати «в конвертах».

Зі слів начальника оперативного управління ДПІ в м Сєвєродонецьку ГУ ДФС у Луганській області Романа Вінника, одна із актуальних тем на сьогодні - це боротьба з виплатою заробітної плати «в конвертах».

Всеукраинский фестиваль-конкурс "Сыграем вместе:Восток Украины"

Всеукраинский фестиваль-конкурс "Сыграем  вместе:Восток Украины"

21 мая в ДМШ №1 г.Северодонецка состоится Всеукраинский фестиваль-конкурс детских ансамблей исполнителей на струнно-смычковых инструментах "Сыграем вместе:Восток 
Украины".

У Рубіжному пройде туристичний фестиваль, організований підлітками

У Рубіжному пройде туристичний фестиваль, організований підлітками

21-22 травняРубіжне запрошує всіх бажаючих на фестиваль туризму «Оберіг». Такий захід відбувається вперше, але має на меті стати традиційним. Він залучить близько ста учасників, серед яких діти від 11 років і дорослі.

17 мая в бизнес – клубе «Европейский выбор» состоялся семинар «Новая процедура публичных закупок»

17 мая в бизнес – клубе «Европейский выбор» состоялся семинар «Новая процедура публичных закупок»

17 мая2016г.вбизнес– клубе «Европейский выбор»согласнопрограммной инициативыМФВ «Громадське здоров’я» и выполнения БЛ «Социум» грантовой программы "Ефективний бюджет охорони здоров’я у Луганській області"состоялся семинар«Новая процедура публичныхзакупок», посвященный вопросамвступления всилус 1 августа 2016 г. новой процедуры проведения закупкитоваров иуслугбюджетнымиорганизациями.  Семинар проводился под руководством координатора проекта международного фонда «Відродження» с участиемразработчиковсистемыэлектронных торгов «ProZorro»(г. Киев).

Результаты выступлений спортсменов-подводников на Чемпионате Украины по плаванию в ластах среди взрослых и юношей

Результаты выступлений спортсменов-подводников на Чемпионате Украины по плаванию в ластах среди взрослых и юношей

В начале месяца в столице прошел чемпионат Украины по плаванию в ластах.

Соревнования стали главными стартами сезона 2016 для отбора в национальную сборную команду Украины, которая будет защищать честь нашей страны на международной арене.

Наш легкоатлет став Чемпіоном України у бігу на 10 км

Наш легкоатлет став Чемпіоном України у бігу на 10 км

У суботу, 14 травня у столиці відбувся чемпіонат України з бігу на 10 км та спортивної ходьби на 10 км серед ветеранів.

Сєвєродонецький “Талисман” – лауреат міжнародного конкурсу

 Сєвєродонецький “Талисман” – лауреат міжнародного конкурсу

У колективі одного з провідних на Луганщині  Сєвєродонецького Вищого професійного училища зараз, напередодні Дня журналіста,  святкують чималий успіх  початківців – журналістів і поліграфістів. Газета “Талисман” (“Точная, Авторитетная, Любопытная Информация Северодонецкого Молодежного Агентства Новостей”), що тут видається, заслужила звання лауреата Міжнародного  конкурсу  шкільних медіа.

У Лисичанську Сергій Жадан передав авто швидкої допомоги лікарні

У Лисичанську Сергій Жадан передав авто швидкої допомоги лікарні
Харківські митці-волонтери Сергій Жадан та Борис Севастьянов сьогодні, 18 травня, передали центральній міській лікарні міста Лисичанська автомобіль швидкої допомоги. Автомобіль вони в свою чергу отримали від народного депутата Івано-Франківської обласної ради Богдана Легіневича. 

День пам'яті геноциду кримськотатарського народу

18 травня, в Україні відзначається День пам’яті геноциду кримськотатарського народу. У 1944 році, протягом трьох діб в середині травня радянською владою було виселено більше 183 тисяч кримських татар, більше половини яких в подальшому загинули на чужині. Пропонуємо Вашій увазі інфографіку, розроблену Українським кризовим медіа-центром, яка розповість про цю страшну сторінку історії.

Податок на майно – новації податкового законодавства на 2016 р.

Документ, який серед інших став основою для ухвалення бюджету на поточний рік- Закон України  від 24 грудня 2015 р. № 909-VIII«Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

Податок на доходи фізичних осіб– новації податкового законодавства на 2016 рік.

Документ, який серед інших став основою для ухвалення бюджету на поточний рік- Закон України  від 24 грудня 2015 р. № 909-VIII«Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

Акцизний податок – новації податкового законодавства на 2016 р.

Документ, який серед інших став основою для ухвалення бюджету на поточний рік- Закон України  від 24 грудня 2015 р. № 909-VIII«Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

ДПІ у м. Сєвєродонецьку за 4 місяців поточного року надано понад 4,6 тис. адміністративних послуг

Зокрема, видано 2473 реєстраційні номери облікової картки платника податків, 143 довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, здійснено реєстрацію понад 347 платників податків, надано 490 витягів з реєстру платників єдиного податку, надано 647 послуг, пов’язаних з реєстрацією РРО та інші.

Акцизний податок – новації податкового законодавства на 2016 р.

Документ, який серед інших став основою для ухвалення бюджету на поточний рік- Закон України  від 24 грудня 2015 р. № 909-VIII«Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

У Рубіжному пройде туристичний фестиваль, організований підлітками

21-22 травня запрошує всіх бажаючих на фестиваль туризму «Оберіг». Такий захід відбувається вперше, але має на меті стати традиційним. Він залучить близько ста учасників, серед яких діти від 11 років і дорослі.

Приглашаем на открытие веревочного парка

Приглашаем на открытие веревочного парка

Приглашаем на открытие веревочного парка в Северодонецке.

На Луганському напрямку незаконні збройні формування 5 разів порушили режим тиші

На Луганському напрямку незаконні збройні формування 5 разів порушили режим тиші

За минулу добу у зоні АТО на Маріупольському напрямку незаконні збройні формування обстріляли позиції українських військових на різних ділянках фронту – в районі Докучаєвська, Павлополя та Широкиного. «Ворог дуже активно використовує важке озброєння: минулої доби по наших позиціях було випущено понад 40 мінометних мін та 70 артснарядів до 152-мм гармат. Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів, зокрема 6 – мінометних та артилерійських», повідомив Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Семинар по системе Prozzoro в Северодонецке

Семинар по системе Prozzoro в Северодонецке

В Северодонецке прошел семинар по обучению работе с системой электронных закупок Prozzoro.

З початку 2016 року у Сєвєродонецьку легалізовано заробітну плату 222 працівникам.

Заробітна плата – це невід’ємне право кожного громадянина України, визначене Конституцією. На жаль, таке негативне явище, як виплата найманим працівникам заробітної плати в „конвертах” не втрачає своєї актуальностіі на сьогоднішній день.

Завершення кампанії «Декларування 2016 ».

 12 травня 2016 року начальником відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Державної податкової інспекції у м. Сєвєродонецьку Сергієм Голуб надано інтерв’ю телекомпанії «СТВ» щодо стану проведення кампанії «Декларування 2016».

Сєвєродонецькі поліцейські затримали учасників хуліганства

Сєвєродонецькі поліцейські затримали учасників хуліганства

В одному з кафе м. Сєвєродонецька конфлікт між двома місцевими жителями закінчився стріляниною.

Результаты выступления наших спортсменов на Чемпионатах Украины по дзюдо

Результаты выступления наших спортсменов на Чемпионатах Украины по дзюдо

С 9 по 12 мая в городе Одесса в спортивном комплексе «Дворец спорта» прошли чемпионаты Украины по дзюдо среди юношей и девушек до 16 лет (2001-2002 годов рождения) и до 14 лет (2003 годов рождения).

В Северодонецке завершился первый Чемпионат города по настольному теннису среди спортсменов с нарушениями слуха

В Северодонецке завершился первый Чемпионат города по настольному теннису среди спортсменов с нарушениями слуха

Городские соревнования проходили на протяжении трех месяцев на базе КДЮСШ№1.

Организатором мероприятия выступил Луганский региональный центр по физической культуре и спорту инвалидов «Инваспорт».

Луганчани з обмеженими фізичними можливостями отримали «Пакунки щастя» від школярів Київщини

Луганчани з обмеженими фізичними можливостями отримали «Пакунки щастя» від школярів Київщини

Днями у середній загальноосвітній школі № 67 м. Києва відбулася зустріч представників Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями та громадських організацій Луганської області людей з інвалідністю з представниками учнівського самоврядування та педагогічного колективу школи.

Про підсумки благодійного музичного концерту «open hearts»

Про підсумки благодійного музичного концерту «open hearts»

Благодійна акція проходила у суботу, 14 травня, в Міському Палаці Культури і була приурочена Дню Європи та Дню сім’ї.

В Северодонецке 22 мая примет присягу новая патрульная полиция

В Северодонецке 22 мая примет присягу новая патрульная полиция

22 мая в Северодонецке Луганской области пройдет торжественная церемония принятия присяги патрульными полицейскими, которые будут осуществлять свою деятельность в Северодонецке, Лисичанске и Рубежном. Об этом сообщает пресс-служба Северодонецкого горсовета.

Заходи до Всесвітнього дня вишиванки в Сєвєродонецьку

Заходи до Всесвітнього дня вишиванки в Сєвєродонецьку

Шановні мешканці Луганської області!

19 травня 2016 року долучайся до свята! Одягніть вишиванку на роботу або на відпочинок, в школу, дитячий садочок, в університет..... І обов`язково приходьте на "Ходу вишиванок"!

Сєвєродонецькі поліцейські затримали учасників хуліганства

В одному з кафе м. Сєвєродонецька конфлікт між двома місцевими жителями закінчився стріляниною.

День відкритих майстерень і лабораторій

День відкритих майстерень і лабораторій

Як після 9-го класу стати майбутнім студентом державного університету? Відповідь на це питання отримали ті, хто відвідав День відритих дверей у СХМТ - Сєвєродонецькому хіміко-механічному технікумі, який входить до складу Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

СБУ предупредила теракт в Луганской области

Служба безопасности Украины предупредила террористический акт в Новоайдарском районе Луганской области. Об этом говорится в сообщении пресс-службы СБУ.

Кружок " Фотомагия" в Северодонецке

Кружок " Фотомагия" в Северодонецке

18 мая в 16 00 в клубе " Меридиан" начинает свою работу кружок " Фотомагия"

Гуманитарная помощь для приобретения товаров домашнего обихода.

Гуманитарная помощь  для приобретения товаров домашнего обихода.

Категории получателей:
Только временно перемещенные лица по следующим группам уязвимости:

На четырех праздниках дня школы гун-фу "Дракон и Тигр" побывали более пятьсот человек

На четырех праздниках дня школы гун-фу "Дракон и Тигр" побывали более пятьсот человек

14 и 15 мая 2016 года в Северодонецке и Лисичанске состоялись традиционные праздничные мероприятия Восточно-украинского филиала Всемирной школы гун-фу "Дракон и Тигр". В четырех спортивно-показательных программах "ДЕНЬ ШКОЛЫ" приняли участие более ста пятидесяти её юных учеников, а более четырехсот гостей увидели и оценили их мастерство.

Северо-тибетская школа единоборств «ЛУНХУЧУЭН» - Школа гун-фу «Дракон и Тигр» - имеет свою 3,5-тысячелетнюю историю, строгие правила обучения и интересные традиции.

Під обстрілом терористів знову опинилися Трьохізбенка та Новозванівка

Учора, 16 травня, приблизно о 14-й годині терористи зі стрілецької зброї обстріляли позиції українських військовослужбовців поблизу Трьохізбенки.

Заходи 20 травня до Дня Європи Луганської області 2016

Заходи 20 травня до Дня Європи Луганської області 2016

Запрошуються всі бажаючі!

20 травня до Дня Європи Луганської області 2016 буде організовано 12 локацій на площі біля Сєвєродонецького міського ПАЛАЦУ КУЛЬТУРИ за участю більш 100 учасників, які будуть працювати за наступною схемо з 11.00 до 14.00, а саме:

Двоборці Луганщини завоювали 23 медалі чемпіонату України з військово-спортивних багатоборств

Двоборці Луганщини завоювали 23 медалі чемпіонату України з військово-спортивних багатоборств

У ці вихідні в Харкові відбувся чемпіонат України з військово-спортивних багатоборств розділу «Бойове двоборство». У змаганнях взяли участь більше тисячі найсильніших спортсменів з 17 регіонів України.

В здании одного из заводов Северодонецка обнаружили тайник с боеприпасами

В здании одного из заводов Северодонецка обнаружили тайник с боеприпасами

15 мая 2016 года сотрудники спецподразделения ГУНП в Луганской области на одном из неработающих заводов города Северодонецк обнаружили схрон с боеприпасами. Об этом сообщает Отдел коммуникации Главного управления Национальной полиции в Луганской области.

Боевики обстреляли позиции ВСУ возле Трехизбенки

За день бандформирования 14 раз обстреляли позиции украинских военных.

Об этом сообщает пресс-центр АТО.

На Луганщине председателя райсовета будут судить за организацию так называемого «референдума»

Прокуратурой Луганской области в суд направлено обвинительное заключение в отношении председателя одного из районных советов области, который подозревается в совершении преступления, предусмотренного ч. 2 ст. 110 УК Украины (посягательство на территориальную целостность и неприкосновенность Украины).

Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Луганской области.

Луганские террористы планируют штурмовать Счастье и Станицу Луганскую

В зоне проведения АТО возрастает вероятность активизации боевых действий на Новоайдарском направлении, передает на пресс-служба Главного управления разведки министерства обороны Украины.

В патрульную полицию Северодонецка и Лисичанска отобрано 158 кандидатов - Нацполиция

В патрульную полицию Северодонецка и Лисичанска отобрано 158 кандидатов - Нацполиция

 К работе в патрульной полиции в городах зоны АТО в Луганской области подготовлено 158 кандидатов. Об этом УНН сообщили в Департаменте патрульной полиции Нацполиции Украины в ответе на информационный запрос.

В Северодонецке прошелконцерт «Open Hearts»

В Северодонецке прошелконцерт «Open Hearts»

Благотворительный концерт посвященный празднованию Дня Европы и Дня семьи прошел в Северодонецке.

На территории неработающего завода в Северодонецке найден схрон с гранатами, патронами для «СВД» и пулеметной лентой

На территории неработающего завода в Северодонецке найден схрон с гранатами, патронами для «СВД» и пулеметной лентой
Сотрудники спецподразделения полиции 15 мая на одном из неработающих заводов города Северодонецк обнаружили схрон с боеприпасами. Об этом сообщает отдел коммуникации Главного управления Национальной полиции в Луганской области.

В Северодонецке отметили вторую годовщину создания батальона патрульной службы полиции «Луганск 1»

В Северодонецке отметили вторую годовщину создания батальона патрульной службы полиции «Луганск 1»
Мероприятия по случаю празднования второй годовщины со дня создания батальона патрульной службы полиции особого назначения «Луганск-1» прошли в Северодонецке 14 мая. Об этом сообщает отдел коммуникации Главного управления Национальной полиции в Луганской области. 

Луганчанин Олександр Горшковозов завоював ще одну медаль європейської першості з водних видів спорту

Луганчанин Олександр Горшковозов завоював ще одну медаль європейської першості з водних видів спорту

Вчора, Олександр Горшковозов та його напарник Максим Долгов стали третіми у синхронних стрибках з 10-метрової вишки.

19 медалей завоювали спортсмени луганщини на Кубку світу з Годзю-рю карате

19 медалей завоювали спортсмени луганщини на Кубку світу з Годзю-рю карате

З 5 по 7 травня у м. Одеса проходив VIII кубок Світу з Годзю-рю карате серед дітей, кадетів, юніорів, дорослих та ветеранів.

В Старобольске прошел турнир по стритболу

В Старобольске прошел турнир по стритболу

Спортивное мероприятие состоялось в субботу, 7 мая на центральной площади города и было посвящено Дню Победы над нацизмом.

У другий день Чемпіонату Європи з пауерліфтингу відзначились луганські спортсмени

У другий день Чемпіонату Європи з пауерліфтингу відзначились луганські спортсмени

Європейська першість з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок стартувала 11 травня у Чехії (м. Плзень).

У Сєвєродонецьку збирали кошти на літній відпочинов дітей з аутизмом

У Сєвєродонецьку збирали кошти на літній відпочинов дітей з аутизмом

Вчора, 14 травня, в Міському Палаці Культури відбувся Благодійний музичний концерт «Open Hearts» до Дня Європи та Дня сім’ї.
Організаторами заходу виступили Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив і соціальних досліджень спільно з Громадською організацією «Dream Town» і Міським Палацом Культури.

Музичні колективи і солісти зібралися на одній сцені, щоб підтримати програму «Подаруй дітям літо», метою якої є організація відпочинку для дітей з аутизмом.

Юрій Гарбуз: «У наслідок стихійного лиха у Станично-Луганському районі пошкоджено 25 будинків і 10 опор електропередачі»

Юрій Гарбуз: «У наслідок стихійного лиха у Станично-Луганському районі пошкоджено 25 будинків і 10 опор електропередачі»

Керівник Луганської обласної ВЦА Юрій Гарбуз побував у селі Талове Станично-Луганського району у якому нещодавно лютував потужний ураган, передає прес-служба Луганської облдержадміністрації.

На Луганському напрямку бойовики здійснили провокацію у Попаснянському район

На Луганському напрямку бойовики здійснили провокацію у Попаснянському район

«За минулу добу внаслідок бойових дій у зоні АТО загиблих у лавах українських військ немає, 2 – отримали поранення під Авдіївкою», - повідомив Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. За інформацією української розвідки, бойовики за втратили двох бійців загиблими і 5 пораненими зі складу двох так званих «бригад 1-го армійського корпусу ДНР».

В Лисичанске жильцы разрушенного дома получили первые выплаты

В Лисичанске жильцы разрушенного дома получили первые выплаты

  В четверг было осуществлено первое перечисление компенсации жильцам дома №17 в Лисичанске, который частично был разрушен и выгорел из-за обстрелов города.

Спеціалісти Біловодського центру зайнятості провели профорієнтаційний урок для учнів

Спеціалісти Біловодського центру зайнятості провели профорієнтаційний урок для учнів

Питання вибору професії турбують учнівську молодь з молодших класів. Учні старших класів потребують розширення, поглиблення та систематизації відповідних знань, отриманих в процесі навчальної діяльності. 

Учора на Луганщині було затримано учасника бандформувань

Учора на Луганщині, в ході проведення спільних заходів мобільною оперативною групою, до якої входили прикордонники Луганського загону та військовослужбовці Нацгвардії, затримали українця, причетного до незаконних бандформувань.

Міні-ярмарок вакансій – ефективна допомога роботодавцям у підборі працівників

Міні-ярмарок вакансій – ефективна допомога роботодавцям у підборі працівників

Однією з ефективних форм співпраці служби зайнятості з роботодавцями щодо пошуку претендентів на вакантні місця, здатних якісно та своєчасно виконувати завдання, оперативно реагувати на зміни в технологічних процесах, постійно підтримувати високий професійний рівень, є міні-ярмарок вакансій. Так, 13 травня спеціалістами Станично-Луганського районного центру зайнятості проведено «міні-ярмарок вакансій» для жінок з числа внутрішньо переміщених осіб. 

У міському Палаці культури буде виступ Національного театру опери та балету з Одеси

У міському Палаці культури буде виступ Національного театру опери та балету з Одеси

15 травня о 15-00 у міському Палаці культури виступ відомих артистів Національного театру опери та балету м.Одеса!

Дайджест реформ 30.04-13.05 Післясвяткові очікування

Макрофінансова стабілізація

Споживча інфляція вперше за останні два роки вимірюється однозначним числом: за підсумками квітня 2016 року цей показник знизився до 9,8% (ще в березні  він становив 20,9%).  

Сєвєродончанами задекларовано понад 50 млн. грн. доходу, отриманого у 2015 році.

Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку повідомляє про завершення основного етапу кампанії з декларування доходів, отриманих громадянами у 2015 році.

Щодо оподаткування доходу з продажу нерухомості.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку повідомляє, що дохід, отриманий фізичною особою – резидентом від продажу протягом звітного податкового року об’єкта нерухомості (однієї квартири), який перебуває у власності такої особи менше трьох років, оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 5% та військовим збором 1,5%.

Про зміни у порядку реєстрації платників ПДВ

З 29.04.2016 р. набрав чинності наказ Мінфіну України від 18.03.2016 р. № 373 «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість» (далі — наказ № 373).

Зарахування від’ємного значення ПДВ в рахунок зменшення суми податкового боргу

 ДФС Українисвоїм листомвід 19.04.2016 р. № 8844/699-99-19-03-02-15повідомила, що у разі наявності у платника податку на дату подання ним податкової звітності з ПДВ податкового боргу з цього податку, такий платник має право зарахувати суму від’ємного значення ПДВ, сформовану за результатами такої податкової звітності, у зменшення суми податкового боргу з податку, що виник за попередні звітні (податкові) періоди, в частині, що не перевищує реєстраційну суму такого платника на момент отримання контролюючим органом податкової декларації.

Звільнення від обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті.

З 11.05.2016 р. набрала чинності постанова правління Нацбанку України від05.05.2016 № 308, якою внесено зміни до деяких власних нормативно-правових актів.

В Желтое и Желобок Луганской области прибыли военные из Северного Кавказа

В районы сел Желтое и Желобок на Луганщине прибыли российские военные, которые являются выходцами из Северного Кавказа, передает главное управление разведки Минобороны Украины.

Беспилотник ОБСЕ зафиксировал большое количество вооружения в Луганске

Беспилотный летательный аппарат специальной мониторинговой миссии ОБСЕ зафиксировал в подконтрольном "ЛНР" Луганске 11 боевых машин пехоты и 55 грузовиков военного типа.

Горсовет: «Спрашивайте – не отвечаем ...». О горячем водоснабжении и фиктивном опросе"

Горячая вода. Будут ли выполнять поручение Гройсмана северодонецкие чиновники?
http://sever.lg.ua/2016-04-28-goryachaya-voda-budut-li-vypolnyat-poruchenie-groismana-severodonetskie-chinovniki

Помогли задержать подозреваемого в причастности к НВФ

Помогли задержать подозреваемого в причастности к НВФ

Сегодня сервисные центры МВД не только оказывают услуги, связанные с использованием транспортных средств, но и помогают вершить правосудие. Известны далеко не единичные случаи изъятия поддельных документов и выявления автомобилей с уничтоженными или измененными идентификационными номерами во время экспертного осмотра в ТСЦ. Однако на этом все не заканчивается.

1-й Региональный Конкурс Красоты «Мисс Северодонецк – 2016»

1-й Региональный Конкурс Красоты «Мисс Северодонецк – 2016»

21 мая ВПЕРВЫЕ в Северодонецке состоится мероприятие Национального Масштаба – 1-й Региональный Конкурс Красоты «Мисс Северодонецк – 2016». За право обладать титулом будут бороться 24 представительницы из разных городов Луганской области.

На Луганському напрямку бойовики тричі порушили режим тиші

На Луганському напрямку бойовики тричі порушили режим тиші

Бойовики знову застосували 82-мм та 120-мм міномети. На Донецькому напрямку по позиціях українських військових випустили понад 20 мін. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко. «На Донецькому напрямку ворог здійснив 2 обстріли в Авдіївській промзоні. Обидва тривали майже 2 години. Вогонь вівся з боку Ясинуватої», – зазначив Андрій Лисенко.

В субботу Северодонецк отметит День Европы

В субботу Северодонецк отметит День Европы

Завтра, 14 мая, в Северодонецке пройдет ряд праздничных мероприятий, посвященных Дню Европы в Украине. Горожан и гостей города приглашают прекрасно провести время.

За работой сервисных центров МВД Луганщины можно будет следить онлайн

В каждом сервисном центре МВД Луганщины установят веб-камеры, которые будут транслировать работу центров в режиме онлайн на сайте Главного сервисного центра.

Відбулося засідання колегії Державного архіву Луганської області

11 травня, відбулося засідання колегії Державного архіву Луганської області за участю заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик. 

В связи с аварией на проспекте Химиков движение троллейбусов 1 и 5 маршрутов изменено

В связи с аварией на проспекте Химиков движение троллейбусов 1 и 5 маршрутов изменено

В связи с аварией на проспекте Химиков движение троллейбусов 1 и 5 маршрутов изменено:

I Смена

Відбулось засідання робочої групи з питань декомунізації

12 травня в облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи з питань реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» на території Луганської області під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр вирушає на гастролі до Миколаєва та Херсону

26 травня о 18:00 в Миколаївському академічному українському театрі драми та музичної комедії Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр презентуватиме трагіфарс Миколи Куліша «Маклена Ґраса».

На Луганському напрямку бойовики тричі порушили режим тиші

На Луганському напрямку бойовики тричі порушили режим тиші

За минулу добу внаслідок бойових дій у зоні АТО жоден український військовослужбовець не загинув і не отримав поранення. «Противник знову почав використовувати важке озброєння – міномети. Минулої доби відбулося 3 таких інциденти, по наших позиціях випущено понад 20 мін», – повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Мы должны направить мощный поток правды на временно неконтролируемую Украиной территорию, - Вадим Горан

Мы должны направить мощный поток правды на временно неконтролируемую Украиной территорию, - Вадим Горан

Об этом сказал Глава Ассоциации «Восточное партнерство» Вадим Горан во время презентации информационного портала и электронной газеты, которая происходила в Северодонецке.

Виконуючим обов’язки начальника відділу поліції м. Сєвєродонецька призначено полковника поліції Олександра Федотова.

Виконуючим обов’язки начальника відділу поліції м. Сєвєродонецька призначено полковника поліції Олександра Федотова.

11 травня заступник начальника ГУНП в Луганській області полковник поліції Радак Олексій Вікторович представив виконуючого начальника  Сєвєродонецького відділу поліції – полковника поліції Федотова Олександра Лукича.

16 травня в Міському палаці культури відбудеться виставка

16 травня в Міському палаці культури відбудеться виставка

Відкриття виставки - дослідження «Іноземні інвестиції в Україну. Кінець ХІХ ст. початок ХХ ст. Частина перша: Бельгія» у Сєвєродонецьку

12 мая в Луганской областной администрации состоялась презентация — нового информационного портала и электронной газеты «Восточное партнерство»

Ее учредителем выступила Ассоциация общественных организаций «Восточное партнерство».

Если утеряны финансовые документы - срок проведения документальной проверки может быть перенесен

 Специалисты Главного управления ГФС в Луганской области разъяснили, что в случае потери документов срок проведения плановой выездной документальной проверки может быть перенесен на дату восстановления и предоставления документов к проверке в пределах, определенных пунктом 44.5 статьи 44 Налогового кодекса Украины.

С 1 мая увеличивается минимальная заработная плата и минимальный страховой взнос

В Главном управлении ГФС в Луганской области сообщили, что с 1 мая 2016 года в Украине увеличились размеры прожиточного минимума и минимальной зарплаты с 1378 грн. до 1450 грн.

При предоставлении недвижимости в аренду налог на доходы физических лиц платит арендодатель

Как рассказали в Главном управлении ГФС в Луганской области, доход от предоставления имущества в лизинг, аренду или субаренду  включается в общий месячный (годовой) налогооблагаемый доход плательщика налога.

Луганчанки завоювали срібло чемпіонату Європи з водних видів спорту

Луганчанки завоювали срібло чемпіонату Європи з водних видів спорту
Дві представниці Луганської області Ганна Красношлик і Влада Таценко посіли другу сходинку чемпіонату Європи.  

На Луганському напрямку вчора відбувся 1 ворожий обстріл – у Щасті

На Луганському напрямку вчора відбувся 1 ворожий обстріл – у Щасті

Через постійні випадки дезертирства серед бойовиків до Дебальцевого прибули 70 бійців національної гвардії Російської Федерації. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, посилаючись на інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України. «Підрозділ не буде підпорядковуватися так званому «2-му армійському корпусу» – бандформуванню «ЛНР», – зауважив Андрій Лисенко. Також розвідка повідомляє про новітнє російське озброєння для незаконних збройних формувань на Донбасі. «Це російські безпілотники «Орлан-30» та рухомий розвідувальний пункт ПРП-4А «Аргус»», – розповів речник АПУ з питань АТО.

Северодончане оказались в числе победителей конкурса "Чому я поважаю професію військового"

Северодончане оказались в числе победителей конкурса "Чому я поважаю професію військового"

Данный конкурс впервые был проведен в 2015 г. В прошлом году в нем поучаствовало больше 4,0 тыс. человек. Уже в этом году детей, поучаствовавших в конкурсе было значительно больше - 9,1 тыс. человек из 252 учебных заведений области. Школьники участвовали в номинациях: "Рисунок" и "Стих" (ученики 3-4 классов), "Презентация" и в др. Данный конкурс проводится с целью формирования активной гражданской позиции и готовности к осознанной защите родной земли.

Вас вітає СЄВЄРОДОНЕЦЬК!

Вас вітає СЄВЄРОДОНЕЦЬК!

"Вчора депутати від демократичних сил Сєвєродонецькоі міської ради, волонтери, підприємці міста нагадали місцевій владі, що Сєвєродонецьк - це Україна! Місяць тому, комунальне підприємство чомусь змінило жовто-блакитні кольори стели з назвою міста на білий фон.

На Луганщині триває ремонт автомобільних доріг

На Луганщині триває ремонт автомобільних доріг

На Луганщині триває ямковий ремонт автомобільних доріг. Так на ділянці Т-13-13 автодороги сполученням Білокуракине – Старобільськ ремонтні роботи виконані ДП «Луганський облавтодор», повідомляє Служба автомобільних доріг у Луганській області.

У Щасті двоє робітників електростанції підірвалися на гранаті

10 травня близько 17:00 у місті Щастя на території Луганської ТЕС біля 15-го енергоблоку від розриву гранати із підствольного гранатомету постраждали двоє робітників.

Германия решила выделить миллион евро на проект по реабилитации детей в Украине

Благотворительный фонд ChildFund Deutschland начинает свой ​​очередной проект в Украине, который продлится с мая этого года по сентябрь 2019-го, передает УНН со ссылкой на Deutsche Welle.

Мост между Луганской и Донецкой областями открыт после ремонта

Мост между Луганской и Донецкой областями открыт после ремонта

Мост через реку Жеребец, обеспечивающий транспортное сообщение между Донецкой и Луганской обласями, открыт после капитального ремонта. Как сообщает пресс-служба Донецкой областной государственной администрации, ремонтные работы были выполнены на средства областного бюджета.

Мост между Лисичанском и Северодонецком восстановят в сентябре 2016 года

До завершения реконструкции взорванного моста между Северодонецком и Лисичанском остается 4 месяца. Об этом идет речь в сюжете телеканала "ЛОТ".

В Северодонецке до 19-го мая будут проблемы со светом

В Северодонецке «РЭС» будет проводить плановые ремонтные работы. В связи с этим разработан и утвержден график возможного отключения электроэнергии ряда абонентов.

Губернатор Луганщины пообещал рассмотреть вопрос о запуске Северодонецкого «Азота» с 1 июня

Председатель Луганской военно-гражданской администрации Юрий Гарбуз намерен рассмотреть возможность запуска производителя аммиака и азотных удобрений компании «Северодонецкое объединение «Азот» с 1 июня, передает пресс-служба ведомства.

Луганчанм взяли участь у заходах до всесвітнього дня книги і авторського права

Наприкінці квітня в Києві у Мистецькому Арсеналі пройшов VI міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» – найбільша подія в Україні, що об’єднує літературу і мистецтво.

В Сєвєродонецьку відзначили 71 річницю Перемоги над нацизмом в Європі

В Сєвєродонецьку відзначили 71 річницю Перемоги над нацизмом в Європі

9 травня Сєвєродонецьку відбулися урочисті заходи з нагоди 71-ої річниці Перемоги над нацизмом в Європі.

Фонд "Дети радуги" ищет средства для организации летнего лагеря

Фонд "Дети радуги" ищет средства для организации летнего лагеря

Центр "Дети радуги" ищет средства для оздоровления детей с ментальными расстройствами.

В Северодонецком ВПУ закаляют будущих защитников Украины

В Северодонецком ВПУ закаляют будущих защитников Украины
Представители Северодонецкого горвоенкомата Сергей  Петрович Батищев и Александр Владимирович Доценко, батальона полиции специального назначения "Луганск-1"  Геннадий Иванович Голик и  Константин  Валерьевич Кулик отметили, что в Северодонецком Высшем профессиональном училище  особенно высок уровень подготовки  будущих защитников Отчизны. Такой вывод они сделали, побывав в качестве арбитров на  военно-спортивных соревнований в различных учебных заведениях, в том числе ВПУ. 

В сервисных центрах МВД Луганщины проведено почти 6 тысяч регистрационных операций

В сервисных центрах МВД Луганщины проведено почти 6 тысяч регистрационных операций

С начала года территориальные сервисные центры МВД в Луганской области провели почти 6 тыс. регистрационных операций.

На Луганському напрямку незаконні збройні формування порушили режим тиші 1 раз

На Луганському напрямку незаконні збройні формування порушили режим тиші 1 раз

Найбільшу активність за минулу добу бойовики  проявляли на Маріупольському напрямку. “У Мар’їнці відкривав вогонь ворожий снайпер. Також низка провокацій відбулася у Тарамчуку та Широкиному”, – повідомив полковник Олесандр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Усього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 6 обстрілів з боку бойовиків.

Сергій Зарецький в «ЛОТ наживо»

Вітання від Аграрної партії України!

Обласні святкові заходи до 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні за участю керівництва області

Обласні святкові заходи до 71-ї річниці перемоги  над нацизмом у Другій світовій війні за участю керівництва області

З Днем Перемоги!

Програма 9 травня

- Виступ духового оркестру Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.Прокоф’єва. 

м. Сєвєродонецьк, площа Перемоги.

Початок 09:30.

- Конкурс дитячого малюнка на асфальті. 
м. Сєвєродонецьк, проспект Гвардійський, біля ТЦ «Мир».

Початок 09:30.

- Урочистий мітинг-концерт та церемонія покладання квітів. 
м. Сєвєродонецьк, площа Перемоги.

Початок 10:00.

В Сєвєродонецьку відбувся міжміський турнір з Workout

В Сєвєродонецьку відбувся міжміський турнір з Workout

8 травня на спортивному майданчику в сквері імені М. В. Гоголя відбувся турнір з дворових видів спорту Workout.

Мітинг-реквієм до Дня пам’яті та примирення пройшов біля Меморіалу Слави

Мітинг-реквієм до Дня пам’яті та примирення пройшов біля Меморіалу Слави

Сьогодні, 8 травня, у м. Сєвєродонецьку відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення, у яких взяли участь керівництво області та міста, представники духовенства, силових структур області, ветерани війни, учасники антитерористичної операції, учнівська молодь, представники політичних партій та громадських організацій, мешканці міста.

Голова Луганської обласної ВЦА зустрівся з представниками Сєвєродонецької міськради

Голова Луганської обласної ВЦА зустрівся з представниками Сєвєродонецької міськради

7 травня в Сєвєродонецькій міськраді відбулася зустріч голови Луганської обласної ВЦА Юрія Григорійовича Гарбуза з керівництвом міської ради, головами депутатських фракцій, депутатами та членами виконкому.

Групою ЦВС населеного пункту Станиця Луганська проведено урочистий марш з покладанням квітів до Могили невідомого солдата

Групою ЦВС населеного пункту Станиця Луганська проведено урочистий марш з покладанням квітів до Могили невідомого солдата

Групою ЦВС населеного пункту Станиця Луганська проведено урочистий марш з покладанням квітів до Могили невідомого солдата, повідомляє CIMIC ОТУ "ЛУГАНСЬК".

Я вірю, що і в Луганську, і в Краснодоні, й на всьому Донбасі скоро буде прапор України – Юрій Гарбуз

Я вірю, що і в Луганську, і в Краснодоні, й на всьому Донбасі скоро буде прапор України – Юрій Гарбуз

Сьомого травня, у Лисичанську за участю голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, заступників Луганської облдержадміністрації, голів райдержадміністрацій, керівництва Національної гвардії України, міського голови Лисичанська та представників громадськості пройшов мітинг з нагоди 46-ої річниці від дня народження генерал-полковника Радієвського Олександра Віталійовича. 

Луганщину напередодні 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі відвідали військовий оркестр і виставка ретротехніки

Луганщину напередодні 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі відвідали військовий оркестр і виставка ретротехніки

7 травня, з нагоди відзначення 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та в рамках цивільно-військового співробітництва Міністерства оборони України на Луганщину завітав автопробіг раритетної військової техніки, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Юрій Гарбуз зустрівся з головою Львівської облради Олександром Ганущиним

Юрій Гарбуз зустрівся з головою Львівської облради Олександром Ганущиним

Сьомого травня, у Сєвєродонецьку голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з головою Львівської облради Олександром Ганущиним, повідомила прес-служба ЛОДА.

9 мая в Рубежном откроют мемориальную доску

В городе Рубежное Луганской области 9 мая в 13.00 состоится открытие мемориальной доски посвященной сотрудникам правоохранительных органов, отдавших свою жизнь за Мир и Украину.

Об этом на своей страничке в Фейсбук сообщает заместитель начальника Рубежанского отдела полиции Антон Потурайко.

В «Луганском землячестве» поздравили ветеранов

МОО «Луганское землячество» поздравила ветеранов-земляков с приближающимися праздниками - Днём Победы и Днём памяти и примирения.

Глава Луганщины хочет нормализации работы Северодонецкой ТЭЦ

Руководитель Луганской областной военно-гражданской администрации Юрий Гарбуз встретился с секретарем Северодонецкого городского совета Григорием Пригебой, членами исполкома, депутатским корпусом, представителями общественности и СМИ.

Глава полиции Луганской области Покиньборода покинул должность

Глава полиции Луганской области Покиньборода покинул должность
Полковник Покиньборода перешел в департамент Нацполиции, его место временно занял заместитель Сергей Комиссаров

Северодонецк посетили участники автопробега, посвященного Дню Победы

Северодонецк посетили участники автопробега, посвященного Дню Победы

Вчера, 7 мая, Северодонецк (Луганская область) принимал  автопробег ретро-техники, посвященный 71-й годовщины Победы над нацизмом во Второй мировой войне 

Податківці Луганщини виявили у підприємців порушень законодавства на 325 тис. грн.

Як повідомили в Головному управлінні Державної фіскальної служби у Луганській області, з початку року у підприємців-фізичних осіб виявлено 30 порушень податкового законодавства.

Про заповнення податкової накладної у разі постачання послуг

Головне управління ДФС у Луганській області повідомляє, що з 01.04.2016, податкова накладна складається за формою та в порядку, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 № 1307.

Фіскальна служба Луганщини повернула державі понад 10 млн. грн. боргів підприємств

З початку року органи фіскальної служби Луганської області повернули державі 10,5 млн. грн., які суб’єкти господарської діяльності заборгували бюджету.

Працівниками податкової міліції м. Сєвєродонецька упереджено спробу недостовірного декларування бюджетного відшкодування податку на додану вартість посадовими особами одного із комерційних підприємств у розмірі понад 1,8 млн. грн.

Як повідомив начальник оперативного управління ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ ДФС у Луганській області Роман Вінник, співробітниками підрозділу здійснено оперативне супроводження позапланової перевірки достовірності декларування сум бюджетного відшкодування податку на додану вартість на розрахунковий рахунок комерційного підприємства у банківській установі у розмірі понад  1,8 млн. грн.

Відповідальність за порушення законодавства про оподаткування.

Конституційний обов’язок сплачувати податки закріплено в Основному Законі України.

Платники акцизного податку, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами подають звіт в електронній формі щомісяця до 10 числа за основним місцем обліку

ДПІ у м. Сєвєродонецьку у зв’язку з набранням чинності 21.04.2016 Наказу Міністерства фінансів України від 11.02.2016 № 49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення» інформує, що статтею 16 Закону № 481 встановлено, що суб’єкти господарювання, які отримали передбачені цим Законом ліцензії, подають до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом Міністрів України видавати такі ліцензії, щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів за формою, встановленою цим органом.

За тиждень затишшя Росія поставила бойовикам 38 танків, 12 артилерійських систем та іншу техніку – розвідка

За цей тиждень бойовики отримали з Росії 38 танків, 14 бойових броньованих машин, 12 артилерійських систем, 1750 тонн пального та понад 560 тонн боєприпасів. «З першого січня до окремих районів Донецької та Луганської областей з російської території було введено достатню кількість озброєння та військової техніки для формування нових з’єднань противника», – розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Открытый Турнир по WorkOut

Открытый Турнир по WorkOut

08 мая в 12-00ч.  в Сквере Гоголя на новой современной площадке для WORKOUT пройдет Открытый турнир среди молодежи из гг. Рубежное, Северодонецк, Лисичанск

Пришло время открыть сезон соревнований по STREETWORKOUT!

Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця-2016: «Повсюди для всіх»

Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця-2016: «Повсюди для всіх»

У день святкування Міжнародного дня Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, так само як і протягом усього 2016 року, ми вшануємо силу і міць всесвітньої гуманітарної мережі Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, широке охоплення її діяльності, а також зусилля наших волонтерів, діючи під єдиним девізом – «Повсюди для всіх».

И все-таки они вертятся!

Галилео Галилей доказывал, что "и все-таки она вертится", имея в виду "всего лишь" одну Землю, причем  чисто теоретически.  Пятиклассница пятой школы города Северодонецка Луганской области Рената Попова только начинает изучать физику, но уже вовсю использует ее законы на практике.  Да еще как! На тросточках в ее руках вертятся целых шесть тарелочек. Крутятся-вертятся, ни разу не падают -  и остаются целыми.

Чотирьох поплічників терористів затримала СБУ на Донбасі

Чотирьох поплічників терористів затримала СБУ на Донбасі
На Донеччині Служба безпеки України спільно з поліцією затримала інформатора терористичноїорганізації «ДНР», повідомляє прес-центр СБУ.

Біля Старогнатівки правоохоронці викрили спробу незаконного перевезення партії вибухівки - полковник Андрій Лисенко

Біля Старогнатівки правоохоронці викрили спробу незаконного перевезення партії вибухівки - полковник Андрій Лисенко

У зоні АТО біля Старогнатівки, що на Донеччині, українські спецслужби спільно з поліцією викрили спробу незаконного перевезення партії вибухівки. "Під час обшуку автомобіля, що прямував до Гранітного, правоохоронці знайшли шість тротилових шашок, 126 детонаторів та протипіхотну міну МОН-50. Водій зізнався, що вантаж мав бути доставлений до Волновахи, звідки вибухівка мала потрапити в мирні області України", - розповів під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

В Северодонецке откроется веревочный парк

В Северодонецке откроется веревочный парк

С 21 мая любители экстремальных приключений, активного отдыха и развлечений на открытом воздухе смогут посетить веревочный парк приключений «Fiesta», который откроется в Северодонецке в живописном Мишкином Яру, который расположен за объездной дорогой напротив Паркового озера.

Концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії

Концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії запрошує на концерт, що відбудеться 8 травня в Концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.С. Прокоф'єва під чуйним керівництвом головного диригента, Євгена Тутевича. Ви потрапите в безмежний світ неповторної класичної музики, що подарує незабутні відчуття, найкращі емоції і справжнє натхнення. 

Затримано перевізників контрабанди

Затримано перевізників контрабанди

5 травня 2016 року співробітники СБУ спільно з батальйоном патрульної служби міліції спеціального призначення «Луганськ-1» у с. Лобачево затримали жителя області, який на легковому автомобілі перевозив харчові добавки для діабетиків орієнтовно на суму 15,7 тис. грн.

Юрій Гарбуз: «Я вживатиму всіх заходів, щоб робота пунктів пропуску після травневих свят продовжилась і мала постійний характер»

Юрій Гарбуз: «Я вживатиму всіх заходів, щоб робота пунктів пропуску після травневих свят продовжилась і мала постійний характер»

Питання продовження роботи пункту в’їзду-виїзду (КПВВ) у Станиці Луганській на постійній основі залишається у фокусі особливої уваги обласної влади. 

На Луганщині розпочався призов на строкову службу до лав Збройних сил України

На Луганщині розпочався призов на строкову службу до лав Збройних сил України

5 травня у міському військовому комісаріаті Сєвєродонецька за участю заступника голови, виконуючого обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Клименка відбулася нарада військових комісарів міст і районів Луганщини. Захід присвячений проходженню весняної призовної кампанії 2016 року.

Терористи порушили «режим тиші» під Попасною

Учора, 5 травня, з 19:15 до 19:45 терористи з боку села Калинове (територія так званої «ЛНР») вели обстріл з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї у напрямку сіл Новоолександрівка та Степове (Попаснянський район Луганської області). У наслідок обстрілу, на щастя, ніхто не постраждав. Обійшлося без руйнувань. 

Анонс презентации информационного портала «Восточное партнерство» в г.Северодонецке

Анонс презентации информационного портала «Восточное партнерство» в г.Северодонецке

12-го апреля в 13:00 в большом зале Луганской областной администрации  (2-й этаж ) состоится презентация новой электронной газеты «Восточное партнерство», учредителем которой является Ассоциация «Восточное партнерство».

2-га річниця добровольчого батальйону "АЙДАР"

Українські воїни АТО та проукраїнська громада Старобільщини відзначила 2-гу річницю народження добровольчого батальйону "АЙДАР" та вшанувала пам'ять загиблих побратимів. Заходи завершились на польському цвинтарі співом гімну України. ГЕРОЇ НЕВМИРАЮТЬ! СЛАВА УКРАЇНСЬКИМ ГЕРОЯМ! СЛАВА УКРАЇНІ!

На Луганщину завітає воєнно-музичний оркестр Збройних Сил України та виставка раритетної автомобільної техніки

На Луганщину завітає воєнно-музичний оркестр Збройних Сил України та виставка раритетної автомобільної техніки

До Дня пам’яті та примирення, з нагоди 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі у містах і районах області відбудеться пробіг військової автомобільної техніки 40-х років ХХ століття, повідомляє прес-служба ЛОДА.
Також жителі області на власні очі побачать зразки уніформи та макети стрілецької зброї часів Другої світової війни.

ОБСЄ констатує значне зниження активності бойових дій на Донбасі протягом останнього тижня

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ констатує значне зниження рівня активності бойових дій на Донбасі протягом останнього тижня. Однак рівень небезпеки залишається високим, особливо у місцях, де сторони знаходяться близько одна до одної. Так, четверо цивільних загинули в Оленівці 27 квітня під час обстрілу.

Про це розповів Александр Хуг, перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Судовий процес» сєвєродонецьких школярів

«Судовий процес» сєвєродонецьких школярів

Незвичний урок правового виховання провели поліцейські серед учнів 9-го та 10-го класів ЗОШ №11 м. Сєвєродонецька.

Благотворительный фонд "Каритас Украины" предоставляет бесплатную юридическую помощь ВПЛ

Благотворительный фонд "Каритас Украины" предоставляет бесплатную юридическую 
помощь временно перемещенным лицам по всем правовым вопросам в сфере:

Приватний інтерес як причина виникнення конфлікту інтересів у державної посадової особи

Для того, щоб потрапити до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, не обов’язково вчиняти корупційні дії. Конфлікт інтересів завжди підвищує подальші ризики виникнення корупції.

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради

Відповідно до розпорядження №150 від 29.04. 2016 р. в.о. міського голови, секретаря міської ради Г.В. Пригеби 4 травня поточного року відбулося засідання виконавчого комітету міськради, на якому розглянуто 10 питань.

Про підготовку та проведення обласних заходів з нагоди Дня примирення та пам'яті, 71-ї річниці Перемоги над нацизмом

Виступ на брифінгу заступника голови ЛОДА Ольги Лішик про підготовку та проведення обласних заходів з нагоди Дня примирення та пам'яті, 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вона наголосила, що з цього року започатковується акція "Перша хвилина миру" яка відбудеться 8-го травня у всіх регіонах України, повідомляє прес-служба ЛОДА.

История европейских инвестиций в Украину в Лисичанске

В краеведческом музее Лисичанска открылась выставка «Иностранные инвестиции в Украину: конец 19 начало 20 века. Часть 1. Бельгия». Экспозиция обращает внимание на европейскую историю нашего региона. Подробности в сюжете ЛОТ.

Единая цена на газ

С 1 мая 2016 года для всех бытовых потребителей газа (независимо от газовых приборов в квартире) КМУ установил единую цену на природный газ 6879 грн. за тыс. куб. м (с учетом НДС, расходов на транспортировку и т. д.). Тем самым повысив так называемую "социальную норму" объемом 1200 куб. м на отопительный период по цене 3600 грн. за тыс. куб. м. А также понизив стоимость кубометра газа для населения с 7188 грн. за тыс куб. м.

Подавать декларацию для получения налоговой скидки можно до конца года

В Главном управлении ГФС в Луганской области рассказали, что физические лица, не являющиеся субъектами хозяйствования, могут воспользоваться правом на налоговую скидку.

Размер минимальной заработной платы и прожиточного минимума для трудоспособных лиц с 1 мая 2016 - 1450 гривен

В Главном управлении ГФС в Луганской области напомнили, что Законом Украины от 25 декабря 2015 года № 928 «О государственном бюджете Украины на 2016 год» установлено:

Плательщики задекларировали более 59 млн. грн. налога на прибыль

В Главном управлении ГФС в Луганской области сообщили, что такая сумма налога на прибыль начислена к уплате на основании предоставленных налоговых деклараций за прошлый год.

На Луганщине плательщики обжаловали 113 налоговых уведомлений-решений

В январе-марте 2016 года предприниматели области направили в Главное управление ГФС в Луганской области 91 жалобу на 113 уведомлений-решений, подавляющее большинство которых касается ЕСВ.

Спортивные успехи северодончан

Спортивные успехи северодончан

21-24 апреля около 500 спортсменов из 20 областей Украины приняли участие в чемпионате Украины среди юношей и юниоров по спортивному ориентированию в г. Лубны Полтавской области. Северодончанка Полина Котляр заняла второе место на короткой дистанции и третье – в спринте (группа Ж – 18).  

Лисенко: На Луганському напрямку сторони повністю дотримуються перемир’я

Ситуація у районі проведення АТО залишається відносно стабільною. Проте поодинокі збройні провокації тривають – за минулу добу бойовики шість разів порушили режим припинення вогню. На Луганському напрямку сторони повністю дотримуються перемир’я: жодного обстрілу. На Донецькому бойовики чотири рази обстріляли позиції сил АТО. «Неспокійно залишається поблизу Авдіївки, де незаконні збройні формування стріляли з БМП, стрілецької зброї та гранатометів. Також бойовики застосували стрілецьку зброю та гранатомети у районі Зайцевого. Крім того, біля Луганського, що на Світлодарській дузі, ворог додатково стріляв з великокаліберних кулеметів на що отримав відсіч з боку українських військових», – повідомив під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Сєвєродонецькі навчально-виховні заклади долучаються до участі у Всеукраїнській акції «Прапор України - прапор миру»

Сєвєродонецькі навчально-виховні заклади долучаються до участі у Всеукраїнській акції «Прапор України - прапор миру»

Всеукраїнська газета «Сільський вісник» та її видавець ТОВ «СІ.В» планують на честь 25-річчя Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора України у період із 21 по 25 серпня 2016 року створити найбільший у світі національний прапор із живих квітів площею близько 15000 м2 з подальшою реєстрацією цього заходу у Книзі рекордів Гіннеса та Книзі рекордів України. Складові частини прапора будуть вирощені тисячами українців з усіх куточків нашої країни. 

Захисники Луганщини посприяли розв’язанню проблем мешканців Станично-Луганського району

Захисники Луганщини посприяли розв’язанню проблем мешканців Станично-Луганського району

У Луганській області військовослужбовці однієї з механізованих бригад Збройних Сил України посприяли розв’язанню побутових та матеріальних проблем мешканців окремих селищ Станично-Луганського району.

АТО: На Луганщине снова тихо

За 3 мая населенные пункты Луганской области не подвергались обстрелам. Тем не менее за 24 часа в Донбассе шесть раз был нарушен режим тишины. Пресс-центр АТО сообщает, что обстрелы велись из гранатометов и стрелкового оружия, а также БМП. 

На захист комунальних підприємств

Прийнятим 14.10.14 Законом України «Про прокуратуру» визначено нові правові засади організації діяльності органів прокуратури України щодо захисту прав і свобод громадян та інтересів держави. Прокуратура виконує функцію нагляду за додержанням прав і свобод людини та громадянина, додержанням законів з цих питань органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами виключно у формі представництва інтересів громадянина або держави в суді.

Відповідальність за скоєння ДТП

За 4 місяці поточного року до Сєвєродонецького міського суду прокуратурою спрямовано 12 кримінальних проваджень за фактами скоєння дорожньо-транспортних подій з різними ступенями наслідків. Чотири кримінальні провадження закрито на підставі ст. 46 КК України, в зв’язку з примиренням потерпілого та обвинувачуваного.   

В Северодонецке при пожаре в общежитии погиб человек

Вчера, 3 мая, из-за пожара в общежитии в Луганской области погиб мужчина и двадцать семь человек были эвакуированы. Об этом сообщили УНН в пресс-службе ГУ ГосЧС в Луганской области.

В доме в Рубежном взорвались газовые баллоны

В поселке Южный, который является частью города Рубежное Луганской области, на улице Южная в доме № 7 произошел взрыв.

Об этом со ссылкой на собственный источник сообщает «Трибун».

У лисичанских коммунальщиков расхитили имущество

Видео телеканала ЛОТ.

Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ зафиксировала тяжелую технику в Луганске

Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ зафиксировала нарушения Минских договоренностей по отводу тяжелого вооружения. 30 апреля и 1 мая в оккупированном Луганске были замечены бронетехника, танки, артиллерия и реактивные системы залпового огня.

У мэра Северодонецка задвоились заместители

В Северодонецке депутаты утвердили шесть заместителей для мэра. Как сообщает руководитель Северодонецкой городской организации партии «БПП «Солидарность» Сергей Самарский, депутаты от демократических сил требовали сократить количество замов мэра до 3-х человек.

Боевики обстреляли из гранатомета опорный пункт ВСУ под Марьинкой

Ситуация в зоне проведения АТО существенно стабилизировалась, но время от времени боевики пророссийских бандформирований открывают огонь по позициям ВСУ. За минувшие сутки зафиксировано пять нарушений режима тишины со стороны незаконных вооруженных формирований. Об этом сообщает пресс-центр АТО в Facebook.

Священники поздравили военных

Священники поздравили военных

Без пасхальных поздравлений в этот день не остались и «силовики». 1 мая, по благословению Высокопреосвященнейшего Никодима, архиепископа Северодонецкого и Старобельского, священнослужители епархии посетили спецподразделение Национальной полиции Украины и военнослужащих на блок-постах возле Северодонецка.

В Рубежном загорелся технический реактор

В Рубежном загорелся технический реактор

2 мая, на одном из химических предприятий Луганской области произошло возгорание технологической схемы. Об этом сообщает ГУ ГСЧС в Луганской области.

1 мая очереди на КПВВ линии разграничения во всех направлениях были незначительные либо вовсе отсутствовали

Об этом на своей странице в социальных сетях написали волонтеры ГО «Донбасс SOS».

В населенных пунктах зоны АТО мины прикрывают мусорными пакетами

В населенных пунктах Луганской области, которые находятся вблизи от линии разграничения, продолжают находить мины и неразорвавшиеся снаряды. Местным жителям необходимо быть крайне осторожными и внимательными.

В Северодонецке засияла целая россыпь талантов

В Северодонецке засияла целая россыпь талантов

Накануне светлого праздника Воскресения городской Дворец культуры радушно принял у себя творческий фестиваль "Vivat, талант!". Это был настоящий праздник, на котором дети различных возрастных категорий демонстрировали свои таланты и способности, дарили хорошее настроение всему залу. Присутствовали на мероприятии и представители власти, два заместителя городского головы - Сергей Зарецкий и Алексей Ярош, а также начальники управлений и другие.

На Луганщині вивчали тему вирішення та вивчення конфліктів

Три дні в м. Сєвєродонецьку Луганської області проходив семінар з вирішення конфліктних ситуацій та висвітлення їх у засобах масової інформації. Участь в ньому взяли працівники ЗМІ, педагоги, студенти, молоді волонтери громадських організацій  області, активісти Луганської регіональної організації Спілки журналістів України.

Предложения общественных организаций к проекту Постановления №509 о правах переселенцев

Предложения общественных организаций к тексту проекта правительственного постановления «О внесении изменений в постановление Кабинета Министров Украины от 1 октября 2014 года №509».

В Рубежном будет своя Аллея спортивной славы

В Рубежном будет своя Аллея спортивной славы

28 апреля на стадионе «Химик» детско-юношеской школы №1 состоялась закладка аллеи спортивной славы. Об этом сообщает управление молодежи и спорта Луганской облгосадминистрации.

Итоговый Круглый стол «Пилотной программы по защите прав и интересов ВПЛ с инвалидностью»

Итоговый Круглый стол «Пилотной программы по защите прав и интересов ВПЛ с инвалидностью»

27 апреля 2016 года в Городском центре инвалидов «Надежда» состоялся Итоговый Круглый стол «Пилотная программа по защите прав и интересов внутренне перемещенных лиц с инвалидностью», на котором были подведены первые итоги реализации Проекта и намечены планы сотрудничества органов власти и общественности на будущее.

Аркадий Бабченко "Оружие дебилизации - сделайте главным каналом Дискавери и страна сама изменится за десять лет"

Аркадий Бабченко "Оружие дебилизации - сделайте главным каналом Дискавери и страна сама изменится за десять лет"

Украина, в целях снижения пророссийских и сепаратистских настроений, запретила показ российских фильмов и сериалов, снятых после первого января 2014 года. До этого в Украине были запрещены фильмы и сериалы, пропагандирующие силовые органы государства-агрессора.

Мне кажется, в Украине за два года войны так и не поняли главного о российском телевидении.

Базис, основа этого запрета - неправильная изначально. Дело совсем не в пропаганде силовых структур государства-агрессора, обелении КГБ и НКВД, пропаганде российской армии, россказнях о референдуме в Крыму, проклятых жидобандеровцах во Львове и распятых русских мальчиках в трусиках. Это все вторичное. Это - следствие. Причина совсем в другом.

В Северодонецке появились первые выпускники-переселенцы

В Северодонецке появились первые выпускники-переселенцы

В Северодонецке состоялся первый выпуск в рамках учебной программы навыков удаленной работы для местного населения и переселенцев. 19 свежеиспеченных специалистов по специальности web-дизайн получили дипломы.

В Лисичанске утвержден первый список жителей дома №17 для получения компенсации

Первый список жителей дома №17 на получение компенсации за разрушенное в ходе АТО жилье был утвержден 29 апреля. Об этом сообщает сайт Лисичанского горсовета.

В Северодонецке идет призыв контрактников

Гуманітарна допомога на Схід та автомобіль військовим

Заступник голови Рівненської районної державної адміністрації Микола Сальчук та його радник Вікторія Мамотюк, разом із священослужителем Української Православної Церкви Рівненської єпархії Віктором Земляним за підтримки військових ЗСУ привезли гуманітарну допомогу у Луганську область.

Состоялся финал городского чемпионата интеллектуальной игры «Что? Где? Когда?»

Состоялся финал городского чемпионата интеллектуальной  игры  «Что? Где? Когда?»

28 апреля в Северодонецком  городском Центре детского и юношеского творчества  состоялся финал городского чемпионата интеллектуальной  игры  «Что? Где? Когда?». Впервые чемпионат состоялся октябре 2011 года  при поддержке благотворительного фонда Алексея Кунченко «Ради будущего». И именно фондом  был учреждён переходящий кубок  «Бронзовая сова».  В этом учебном году эта замечательная игра  объединила 560 учащихся школ нашего города и  40 родителей.

Как бороться с беспределом горгаза законными методами?

В последнее время активно обсуждаются тарифы на газ и услуги газоснабжения, предоставляемые Северодонецким межрайонным управлением по эксплуатации газового хозяйства (далее – горгаз).

Бойовики застосовують 120-мм міномети на Маріупольскому напрямку - Олександр Мотузяник

Бойовики застосовують 120-мм міномети на Маріупольскому напрямку - Олександр Мотузяник

Минулої доби у зоні АТО на Луганському напрямку бойовики, які підтримуються Росією, 2 рази порушили режим тиші на південь від Трьохізбенки. На Донецькому напрямку незаконні збройні формування застосували 1 раз міномети поблизу Авдіївки. “Ворог відновив активність у районі Світлодарського водосховища, неодноразово відкриваючи вогонь із гранатометів та стрілецької зброї. Також неспокійно було на північних околицях окупованої Горлівки – у Зайцевому та Майорську”, - повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. На Маріупольському напрямку бандформування 9 разів порушили режим тиші. У Мар’їнці сили АТО зафіксували використання бойовиками 82-мм мінометів, у Водяному - БМП, а біля Водяного та Широкиного - 120-мм мінометів. 

Бронза - хорошо, а страсти лучше,

Бронза - хорошо, а  страсти лучше,

Или Погонись «За двумя зайцами» - не пожалеешь

В  викторине, которую недавно провел портал «Северодонецк онлайн», был такой вопрос: «Где установлены памятники главным персонажам пьесы Михаила Старицкого «За двумя зайцами»? К слову, предполагался лишь один ответ, - хотя образы Голохвостова и ПрониПрокоповны увековечены не только в столице Украины.

Последние комментарии