Підсумки роботи Сєвєродонецької місцевої прокуратури у сфері протидії корупції

Підсумки роботи Сєвєродонецької місцевої прокуратури у сфері протидії корупції за І квартал 2017 року.

Діяльність прокуратури у сфері запобігання і протидії корупції є одним із пріоритетних напрямків її роботи, в т.ч. Сєвєродонецької місцевої прокуратури.

Так, за підсумками роботи за І квартал 2017 року Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою Луганської області у сфері протидії кримінальної караної корупції забезпечено процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях зазначеної категорії та передано до суду для розгляду по суті 6 обвинувальних актів, з них: за статтями 191 КК України – 4, за статтею 369 КК України – 1, за статтею 357 КК України – 1.

Місцевою прокуратурою поза межами діяльності у сфері запобігання і протидії кримінально караній корупції забезпечено участь у розгляді судами 5 справ про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, в т.ч. за статтями 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів), за статтями 172-4 КУпАП (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності). За результатами судового розгляду усіх осіб визнано винними у скоєнні адміністративних правопорушень.

Крім того, місцевою прокуратурою, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції, за результатами проведеної роботи з метою притягнення у встановленому порядку осіб до відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією та допущення інших порушень вимог Закону України «Про запобігання корупції» (далі - Закону), в тому числі щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у зв’язку з наявністю в осіб корпоративних прав, порушення вимог фінансового контролю, в порядку частини третьої статті 65 Закону внесено 10 подань та ініційовано проведення службових розслідувань з метою встановлення причин і умов, що їм сприяли.

У І кварталі 2017 року у межах територіальної юрисдикції із використанням державних реєстрів та баз даних місцевою прокуратурою опрацьовано подані у 2016 році службовими особами, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

За результатами роботи виявлено 5 фактів, що свідчать про можливе скоєння зазначеними суб’єктами адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією за ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю), у зв’язку з чим зібрані матеріали направлено до Управління захисту економіки в Луганській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України для вжиття відповідних заходів в межах наданої компетенції.

 

С.Григоров, керівник місцевої прокуратури  

Последние комментарии