Літо в дитячій бібліотеці

Літо в дитячій бібліотеці

З чим асоціюються слова «літо» і «діти»? Так, звісно, – ка-ні-ку-ли! А «канікули» і «бібліотека»?

Запитайте про це дітей пришкільних таборів, які відвідали дитячу бібіліотеку міста протягом червня-липня 2016 року: що вони тут побачили, чому корисному навчилися, як провели свій час, чи було їм цікаво та весело?

Під час літніх кані­кул діяльність Сєвєро­донецької міської бібліо­теки для дітей насичена, багата та різноманітна. Вона спрямована на те, щоб грою та казкою прищепити дитині любов до книги, бо заохочення дітей до читання не з примусу, а за потребою душі – основний напрямок організації дозвілля дітей нашої дитячої бібіліотеки. Наші заходи дають позитивний результат – бібліотека залишається центром спілкування маленьких мешканців міста, місцем, де вони з задоволенням, змістовно проводять вільний час.

Хлопчики та дівчатка пришкільних таборів шкіл №5, 1, 13, 20, 6, 8, 12 та клубів «Меридіан» і «Факел» з задоволенням брали участь у бібліотечних театралізованих святах «В гостях у сказки». Разом з улюбленими героями казок, ролі яких виконували бібліотекарі, наші маленькі читачі відповідали на цікаві запитання літературних вікторин, грали, співали, танцювали.

У дитячій бібліотеці працює ляльковий театр. Діточки з задоволенням подивилися лялькову виставу «Вслед за солнышком», під час якої були не тільки глядачами, а й самі розгадували загадки, грали у гру і ще раз впевнилися, що добро сильніше від зла!

Цікаві пізнавально-розважальні програми «Від спеки – бігом в бібліотеку», «Думай, смекай, отгадывай», «Гиннесс-шоу» для дітей були насиченими різноманітними конкурсами та розвагами. «Щось новеньке – це завжди цікаво!» – сказали діти.

Вдосталь награвшись, наші читачі ознайомилися з бібліотекою, з захопленням читали журнали та книжки.

Швидко мине літо, і 1 вересня пролунає шкільний дзвоник, який покличе дітей до навчання, але наша дитяча бібліотека та ваші улюблені книжки завжди чекають на вас, дорогі діти та дорослі! Приходьте – ми завжди вам раді!

 

Т. Горбатова

Последние комментарии