Бойовики здійснили 61 обстріл по силах АТО, більше третини - з важкого озброєння

Бойовики здійснили 61 обстріл по силах АТО, більше третини - з важкого озброєння

Минулої доби бойовики, які підтримуються Росією, здійснили 61 обстріл по силах АТО, більше третини обстрілів були з важкого озброєння. Жоден український військовий не загинув, двоє - отримали поранення в районі Авдіївки та Опитного. Про це повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Луганському напрямку минулої доби  відбулося 9 обстрілів з боку бойовиків,  зокрема 5 – із застосуванням мінометів та бронетехніки. За підрахунками штабу АТО, по українських позиціях незаконні збройні формування випустили 50 мін. Бойові дії велися лише у Попаснянському районі. На Донецькому напрямку відбулося 24 обстріли з боку бойовиків, зокрема 11 – із застосуванням важкого озброєння. По українських позиціях бойовики випустили понад 130 мін та 26 снарядів. У Зайцевому, Майорську, Авдіївці відбулися мінометні обстріли, а у Пісках бандформування відкрили вогонь зі ствольної артилерії. На Маріупольському напрямку всього відбулося 28 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 10 – з важкого озброєння.  По українських позиціях випустили понад 130 мін. "Ворог продовжує масовані обстріли українських позицій по всьому фронту, використовуючи снайперів, БМП і міномети. Найбільшу активність бойовики проявили під Мар’їнкою і Талаківкою”, - деталізував речник АПУ з питань АТО.

За словами полковника Лисенка, вчора загинули 3 та поранені 3 бойовиків зі складу так званих «6-го полку», «11-го полку», «100-ї бригади». Крім того, позавчора з моргу лікарні ім. Калініна у Донецьку вивезли у напрямку Росії 26 тіл російських військовослужбовців. “Крім того, українські правоохоронці вилучили вибухівку, яку намагалася продати жінка з Бахмута. Зокрема, у неї були 10 тротилових шашок, 7 запалів та 2 гранати Ф-1”, - завершив Андрій Лисенко.

Последние комментарии