Практичні юридичні поради та можливість розвитку кар’єри

Практичні юридичні поради та можливість розвитку кар’єри

У місті Сєвєродонецьку продовжують реєструватися вимушені переселенці, в тому числі звертатися до центру зайнятості за допомогою у пошуках роботи та додатковою інформацією про програми розвитку кар’єри.

Завдяки волонтерським та громадським організаціям, з якими Сєвєродонецький міський центр зайнятості склав угоди, центр має змогу надати корисну та якісну допомогу зареєстрованим безробітним переселенцям.

9 лютого до інформаційного залу на семінар для ВПО завітали представники благодійного фонду «Восток СОС» та всеукраїнського об’єднання «Українські Рубежі» для інформування та надання практичної допомоги внутрішньо переміщеним особам (17 учасників семінару).

Провідний юрист Нєтіков Олександр у вигляді «питання – відповідь» провів бесіду щодо отримання електронних перепусток та можливість проїзду на підконтрольну/непідконтрольну територію, щодо оформлення довідки переселенця, труднощі отримання адресної допомоги та надав рекомендації щодо документування порушень прав людини.

За юридичною допомогою (питання з оформлення статусу переселенця, виплат, отриманням та відновленням документів, отриманням пенсій, за документуванням порушень прав людини і т.д.) переселенці мають змогу звернутися до центру «Восток СОС» за адресою вулиця Гагаріна, 78б. телефони 095 374 82 05, 095 375 82 70, 095 374 82 60.

Шанбешова Наталія, адміністратор ВО «Українські Рубежі», розповіла про умови участі у проекті «Розвиток самозайнятості серед внутрішньо переміщених осіб в Україні» та подальшу грантову програму для отримання професійного обладнання або інших активів для впровадження самозайнятості. Звертається увага на реальні шанси на успіх без вкладень та затрат, тільки бажання та зусилля для того, щоб стати успішною, фінансово незалежною особою.

За інформацією щодо отримання грантів для переселенців та жителів Донбасу звертатися до фахівців центру зайнятості (06452) 5-44-61, (06452) 5-49-27, (06452) 5-44-62.

 

Інформація направлена Северодонецьким міським центром зайнятості

Последние комментарии