На Луганщині – 12 обстрілів. Гаряче — у Станиці Луганській

За останню добу станом на 7-му ранку 26 серпня на Луганському та  Артемівському (Попаснянський район) напрямках – ситуація характеризувалася як напружена. Загалом на Луганщині зафіксовано 12 обстрілів у темну пору доби.

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Зазнали вогневого ураження оборонні рубежі ЗС України та мирні квартали населених пунктів Попасня, Кримське, Щастя, Станиця Луганська. 

Зокрема, в 0.30 25-го серпня терористи з напрямку окупованого с. Весела Гора обстріляли зі стрілецької зброї м. Щастя. Пошкоджені вікна квартир у будинках по вул. Гагаріна. О 20.40 місто зазнало вогневого ураження зі 120-мм міномета. А з 4.40 до 6.00 26 серпня Щастя зазнавало вогневого ураження тричі. Адепти «русского мира» застосовували ПКТ, АГС-17, ДШК та стрілецьку зброю.

З 20.45 до 23.45 бойовики т.з. «ЛНР» з різних напрямків обстрілювали Станицю Луганську. Гатили з АГС-17, СПГ-9, ДШК, 82-мм міномету та стрілецької зброї.

З 21.05 до 21.40 з напрямку окупованих сіл Сміле та Сокільники з АГС-17, крупнокаліберного кулемету та стрілецької зброї обстріляно позиції ЗС України у районі селища Кримське.

На Артемівському напрямку на Луганщині було гаряче у м. Попасна. О 0.40  25 серпня зі сторони м. Первомайськ, яке перебуває під контролем НЗФ т.з. «ЛНР», терористи здійснили артилерійський наліт (8 залпів) по вул. Первомайській та району вагоноремонтного заводу Попасної. В 1.00 ночі артилерійський обстріл  Попасної повторився. Цього разу зафіксовано 12 розривів на території міста.

Військовослужбовці ЗСУ мужньо утримували оборонні рубежі, впевнено діючи на усіх ділянках на Луганському та Артемівському напрямках. Інформації щодо втрат серед особового складу сил АТО та населення на Луганщині не надходило.

Уповноважений заявити: за допомогою фейкових сторінок у соціальних мережах невстановлені особи за грошову винагороду в розмірі 150 грн. пропонують швидке оформлення дозволу для переміщення в районі проведення АТО та займаються збором паспортних даних, ідентифікаційних кодів, даних про особистий автотранспорт. Ця інформація у подальшому може бути використана з корисними цілями не тільки інтернет-шахраями, але й учасниками незаконних збройних формувань т.з. «ЛНР». Важливо знати, що за наявної електронної системи прискоритиотримання дозволів не можливо. Усі запити обробляються почергово. Шановні громадяни, будьте обережні та не використовуйте ніяких посередників в отриманні дозволів.

Сьогодні о 9.00 розпочнуться навчальння з вогневої підготовки на полігоні поблизу с. Трьохізбенка Новоайдарського району. Тут українські військовослужбовці відточуватимуть навички стрільби зі стрілецької зброї.

Последние комментарии