На рік продовжено реєстрацію приватних котеджів за спрощеною системою

Ще рік дали законодавці власникам приватних житлових будинків-котеджів для оформлення і затвердження правовстановюючих документів за спрощеною системою. Про переваги такої процедури розповів головний архітектор міста, начальник відділу містобудування і архітектури міськради Володимир Волошин.

Ще на рік — до 1 січня 2014-го - продовжено реєстрацію в БТІ приватних житлових будинків-котеджів, що були зведені до 12 березня 2011-го без складання правовстановлюючих документів, за спрощеною системою, тобто без збору великої купи документів і особливих бюрократичних зволікань — розповів головний архітектор міста, начальник відділу містобудування й архітектури міськради Володимир Волошин.

Не потрібно буде складати проектну документацію та отримувати дозвільні документи на будівництво. Достатньо скласти висновок про обстеження будинку й безкоштовно оформити матеріали про введення об'єкта в експлуатацію в Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю.

Така спрощена система дозволить власнику заощадити чималі гроші та збереже купу часу. Якщо серйозно взятися до діла, то всю правовстановлюючу документацію можна оформити за місяць, зазначає Володимир Волошин.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии