Офіцери СІМІС перевірили обладнання класу патріотичного виховання у Лисичанську

Офіцери СІМІС перевірили обладнання класу патріотичного виховання у Лисичанську

Цілеспрямована та планова робота офіцерів Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва (ОЦЦВС) оперативно-тактичного угрупування (ОТУ) “Луганськ” з патріотичного виховання молоді, проведення роз’яснювальної роботи щодо ролі і місця Збройних сил України у захисті територіальної цілісності нашої держави та відбитті зовнішньої агресії здійснюється у навчальних закладах населених пунктів відповідно до погоджених графіків.

Ось і вчора ми завітали до ЗОШ №14 м. Лисичанськ, де директором працює Стрельцова Людмила Іванівна. Метою нашої зустрічі було не лише проведення “Уроку мужності та патріотичного виховання” але й перевірка оформлення класу патріотичного виховання з використанням наглядних матеріалів, які СІМІСи подарували влітку.

Приємно відзначити, що клас не просто обладнано плакатами задля показухи, але у ньому дійсно проводяться “уроки захисту Вітчизни”.

В ході проведення дискусії з учнями ми зрозуміли, що молодь налаштована патріотично та вірно розуміє ситуацію, що склалась на сході України. Крім того, офіцери центру закликали учнів більш наполегливо навчатись, цікавитись історією нашої держави та гордитись бути Українцем. Розповіли про Збройні сили України, про можливості самореалізації, які дає армія, особливості вступу до військових вишів та на військову службу. 

Після завершення уроку з учнями, ми поспілкувались з деякими учителями. Приємно відзначити, що вони не машинально виконують свою роботу, а вболівають за те, ким виростуть їх учні, намагаються прищепити дітям любов до Батьківщини. Проте, в ході розмови з подивом дізнались, що не всі учителі стоять на державницьких принципах а є такі, хто ностальгує за радянським минулим та симпатизує сусідній державі.

Тож на запрошення заступника директора ЗОШ №14 з виховної роботи Лапсикової Оксани Валеріївни ми домовились провести відверту бесіду на тему української державності та важливості патріотичного виховання молоді з педколективом школи у наступний понеділок.  

 

Офіцери центру ЦВС ОТУ "Луганськ"

  • otu1.jpg
  • dscn0733.jpg
  • dscn0722.jpg
  • dscn0718.jpg

Последние комментарии