Луганська обласна служба занятості підвела підсумки роботи за 9 місяців

Луганська обласна служба занятості підвела підсумки роботи за 9 місяців

16 жовтня 2015 року Луганська обласна служба занятості підвела підсумки роботи за 9 місяців поточного року на базі Лисичанського міського центру занятості за участю директорів базових центрів занятості та начальників відділів.

Протягом 9 місяців 2015 року послугами Луганської обласної служби зайнятості скористалися понад 37,7 тис. громадян, з яких статус безробітного мали 29,9 тис. осіб. Із загальної чисельності безробітних громадян, що перебували на обліку 17,4 тис. осіб – жінки (58,2%), 12 тис. – молодь у віці до 35 років (39,9%)

За січень – вересень 2015 року майже 151,6 тис. профорієнтаційних послуг через службу зайнятості отримали 80,8 тис. осіб з числа безробітних громадян та осіб інших категорій. Особам, які мали статус безробітного, надано 90,5 тис. профпослуг.

Протягом звітного періоду 2015 року до центрів зайнятості Луганської області надійшла інформація про наявність майже 10,2 тис. вільних робочих місць від 1,7 тис. роботодавців області. У загальній кількості вакансій переважають вакансії для робітників – 43,3%. Значно менше надійшло вакансій для службовців –27,3 % та для осіб без кваліфікації – 19,4%.

За звітний період 9,2 тис. вакансій були укомплектовані. Рівень забезпечення підприємств, установ і організацій робочою силою становив 90,7%.

Станом на 01.10.2015 року залишаються актуальними 273 вакансії.

З метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці протягом звітного періоду більше 2,1 тис. безробітних проходили підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації за направленням служби зайнятості.

Особлива увага спеціалістів Луганської обласної служби зайнятості приділяється особам, тимчасово переміщеним з окупованих територій та районів проведення АТО. З початку дії постанови КМУ від 01.10.2014 №509 по 30 вересня 2015 року до Луганської обласної служби зайнятості звернулись 2413 переміщених осіб. Статус безробітного отримали 2138 осіб. Усього працевлаштовано – 655 осіб, з них статус безробітного мали 500 осіб, у тому числі 44 внутрішньо переміщені особи отримали одноразову допомогу для організації власного бізнесу. Проходили профнавчання – 80 громадян цієї категорії, та 406 – приймали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. Продовжується укладання угод, договорів, планів спільних дій з громадськими та волонтерськими організаціями щодо сприяння зайнятості ВПО та їх адаптації до місцевих ринків праці.

Учасниками наради були обговоренні питання працевлаштування ВПО та демобілізованих військовослужбовців із зони АТО. Було наголошено на тому, що дано категорії осіб усі послуги надаються у повному обсязі, у тому числі до виділення спеціаліста, який працює з даною категорією населення

Підбиваючи підсумки директор Луганського обласного центру занятості Сергій Болотський наголосив на тому, що «Перелік категорій громадян, які звертаються до служби зайнятості, широкий - і тут нам з вами необхідно максимально використовувати інноваційні підходи: тісно співпрацювати з соціальними партнерами, громадськими та волонтерськими організаціями, відгукуватися на всі міжнародні проекти. Об'єднавши наші зусилля, ми швидше досягнемо поставленої мети».

Последние комментарии