Що таке валентинка? Символічне визнання в любові

Що таке валентинка? Символічне визнання в любові

Наближається саменіжне і зворушливе свято закоханих "день Святого Валентина".У цей день прийнято дарувати "валентинки".

Що таке валентинка? Символічне визнання в любові.

Найдавнішiй відомiй валентинке близько 500 років, вона зберігається в Британській бібліотеці і являє собою лист закоханої дівчини нареченому. Почалося це ще у 1477 року, дещо застаріле за формою, але досить сучасне за змістом послання словами: Unto my right well-beloved Valentine John Paston, squire, be this bill delivered - Моєму коханому Валентину, Джону Пастону, есквайрові. 

У XIX столітті слово "валентинка" фактично перетворилося на синонім листівки з любовним визнанням. Такими листівками обмінювалися замість подарунків, якими прийнято обмінюватися в День св. Валентина в наші дні. Вони були дуже популярні і різноманітні. Винахідливість закоханих у створенні "валентинок" не знала меж. Кожен намагався висловити свої почуття якомога оригінальніше.

В нашому місті існує чарівна майстерня, де можна навчитися виготовляти не тільки валентинки а й інші сувеніри, листівки, подарунки. Ця майстерня -  наш Сєвєродонецький екологічний Центр, в якому працюють талановиті керівники  гуртків.  Вони із задоволенням навчать кожного бажаючого створювати щось незвичайне, казкове, корисне. А сердечка до свята можна зшити з тканини, виліпити з глини, намалювати на папері, можна в'язати, майструвати їх з бісеру, квітів. Можна навіть пекти печиво у формі сердечок. Така зроблена своїми руками валентинка буде найоригінальнішою, душевної і неповторною.

Щоб зробити до 14 лютого валентинку своїми руками, не потрібно багато зусиль. Досить витратити трохи часу, пофантазувати і вкласти у роботутепло своїхпочуттів.

Колектив флористів екологічного Центру пропонує декiлька iдей:

Один із самих оригінальних способів привітати кохану людину на день всіх Закоханих - подарувати текстильну валентинку. Зшите з тканини сердечко можна задекорувати будь-яким способом: мереживами, стрічками, гудзиками. А ваші улюблені обов'язково оцінять такий подарунок.

Неважливо, зякого матеріалуви зробите серце, будь то глина, тканина, папір, метал. Зроблені своїми руками, валентинки збережуть і передадуть коханій людині тепло ваших почуттів.

 

СМ ЦЕНТУМ

Последние комментарии