Луганщина під вогнем терористів: троє загиблих мирних мешканців, зруйноване житло, знищена інфраструктура

Протягом учорашнього дня (31.01) й минулої ночі практично не припинялися обстріли Попасної, Станиці Луганської та Щастя. На жаль, не обійшлося без загиблих серед мирних мешканців та військовослужбовців. Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

-У Попасній на вул. Пушкіна зруйнований житловий будинок, 45-річна господарка загинула під уламками, 44-річний чоловік отримав важкі травми, - повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. - Починаючи з 3-ї ночі й до 9-ї ранку, терористи з боку Первомайська неодноразово накривали Попасну й околиці з «Градів». Є руйнуванні в житловому секторі, не працює мобільний зв'язок. Зранку на околиці міста йдуть бої, бойовики використовують проти українських силовиків танки.

У Золотому вчора реактивні снаряди з «Града» влучили в 2-поверховий житловий будинок на вул. Ломоносова. Загинули двоє мирних мешканців, ще кілька чоловік отримали поранення. В місті перебиті системи життєзабезпечення, немає ні електроенергії, ні центральної води.

В Щасті після обіду бойовики з боку Веселої Гори обстріляли з «Града» територію теплоелектростанції. Розбита центральна прохідна, від осколкових поранень загинули двоє військовослужбовців, ще один поранений. Внаслідок вечірніх і нічних обстрілів – нові влучення в ТЕС, пошкоджене приміщення дирекції станції, перебитий теплоколектор. Місто, в якому тільки увечері відновили тепло після попередніх обстрілів, знову залишилося без центрального опалення. Крім того, є пряме влучення реактивного снаряду в під’їзд багатоповерхівки. Інформації про постраждалих немає. Технічні будови ТЕС не пошкоджені, електроенергія в Щасті (за винятком вулиць, де перебиті проводи) та інших населених пунктах на контрольованій Україною території, є.

В Станиці Луганській та Макарові бойовики з артилерії зруйнували близько 15 житлових будинків (деякі – вже по другому чи третьому разу). Поранені троє військовослужбовців. Крім того, кілька снарядів залетіли на кладовище на околиці райцентру, пошкоджені близько десятка могил. Ні світла, ні води, ні центрального опалення в райцентрі немає, і відновити їх найближчим часом неможливо.

Последние комментарии