Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу станом на 30 січня 2015 року

Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу станом на 30 січня 2015 року

Військові злочини

27 січня під час артилерійського обстрілу території блокпосту ЗСУ біля м. Попасна тілесні ушкодження отримав міліціонер 1986 р.н;

29 січня бойовики двадцять разів відкривали мінометний та артилерійський вогонь по блокпостах Збройних сил України та Національної гвардії України та території, підконтрольній українській владі:

- шість разів зі сторони м. Первомайська (підконтрольного ЛНР) артилерійський та обстріли з РСЗВ БМ-21 «Град» території м. Попасна та блокпосту НГУ. У результаті обстрілів внаслідок попадання снаряду у буд. № 54 по вул. Щербакова загинув власник будинку 1972 р.н, поранення отримав військовослужбовець ЗСУ 1972 р.н., пошкоджені вікна у будівлі ВДАІ ГУМВСУ на вул. Некрасова, пошкоджений будинок № 68 по вул. Матросова. Також снаряд потрапив на територію внутрішнього двору Попаснянського РВ ГУМВСУ, були пошкоджені службові автомобілі, вибиті шибки у приміщені райвідділу та припинено електропостачання;

- п’ять разів зі сторони с. Весела Гора (підконтрольного ЛНР ) мінометні обстріли (40 пострілів) території м. Щастя (район автостанції, ДСНС, блокпосту ЗСУ);

- тричі з невстановленого напрямку обстріли з РСЗВ «Град» території с. Кримське Новоайдарського району;

- двічі зі сторони залізничного мосту та с. Пшеничне Станично-Луганського району мінометні обстріли території блокпосту ЗСУ у смт. Станиця Луганська;

- у період часу з 11.15 по 11.20 зі сторони м. Первомайська (підконтрольного ЛНР) артилерійський обстріл (5 пострілів) території м. Гірське Попаснянського району. У результаті обстрілу був пошкоджений будинок № 41 по вул. Некрасова;

- у період часу з 11.00 по 12.30 зі сторони смт. Фрунзе обстріли зі стрілецької зброї та артилерії території с. Кримське Новоайдарського району;

- під час несення служби по забезпеченню безпеки дорожнього руху у м. Щастя три співробітника ДДАІ МВСУ та чотири співробітника УДАІ УМВСУ у Вінницькій області потрапили під мінометно-артилерійський обстріл. У результаті обстрілу був пошкоджений службовий автомобіль «ВАЗ-2110»;

- о 11.10 під час виконання службових обов'язків, рухаючись на службовому автомобілі «ВАЗ-2109» по вул. Радянській м. Попасна, під артилерійський обстріл потрапили два співробітника карного розшуку Попаснянського РВ.
Жертв та постраждалих немає. Дані факти внесені до ЄРДР за ст. 258 КК України.

Злочини проти волі, честі та гідності особи

29 січня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції з заявою звернувся місцевий мешканець 1954 р.н. про те, що 4 червня 2014 року на території автостоянки по вул. Вілєсова невідомі озброєні особи у камуфльованому одязі (представники НЗФ «ЛНР») незаконно затримали та утримували його декілька годин у будівлі на вул. Вілєсова. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 2 ст. 146 КК України.

Захоплення державних або громадських будівель чи споруд

29 січня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції поштою надійшли матеріали за зверненням керівництва Луганського обласного центру зайнятості про те, що 1 листопада 2014 року невідомі озброєні особи (представники ЛНР) захопили приміщення Брянківського міського центру зайнятості у мікрорайоні «Тополь» та незаконно заволоділи службовим автомобілем «ВАЗ-2107», д/з 06329 АО. Даний факт зареєстровано.

Незаконне заволодіння автотранспортом

29 січня до Новоайдарського райвідділу міліції поштою надійшли матеріали за зверненням керівництва Світличанського управління відокремленого комунального підприємства «Луганськвода» про те, що 11 листопада 2014 року з гаражу підприємства (вул. Горького, с. Сокільники Слов’яносербського району) озброєні невідомі особи у камуфльованому одязі (представники НЗФ «ЛНР») незаконно заволоділи службовим автомобілем «УАЗ-3741», д/з 110-92 АО, сірого кольору. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 2 ст. 289 КК України.

Злочини проти громадської безпеки

29 січня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції з УСБУ у Луганській області надійшов матеріал про те, що гр. П. 1986 р.н. (мешканець м. Кіровська) з червня 2014 року по теперішній час бере участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР». Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 2 ст. 260 КК України. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваного.

29 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Сєвєродонецького міськвідділу міліції викрили двох місцевих мешканців гр. С. 1971 та гр. К. 1976 р.н., які беруть участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР». Дані факти зареєстровані. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваних.

29 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Кремінського райвідділу міліції викрили місцевого мешканця гр. Г. 1988 р.н., який бере активну участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР». Даний факт зареєстрований. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваного.

29 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Старобільського райвідділу міліції спільно зі співробітниками УМВСУ у Волинській області викрили двох місцевих мешканців гр. М. 1964 р.н. та гр. Г. 1981 р.н., які беруть активну участь у бойових діях незаконного збройного формування «ЛНР». Дані факти внесені до ЄРДР і кваліфіковані ст. 260 КК України.

29 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Рубіжанського райвідділу міліції спільно зі співробітниками УМВСУ у Хмельницькій області викрили місцевого мешканця гр. Ч. 1963 р.н., який бере активну участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР». Даний факт зареєстрований. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваного.

29 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Рубіжанського райвідділу міліції спільно зі співробітниками УМВСУ у Хмельницькій області встановили причетність до незаконного збройного формування «ЛНР» двох місцевих мешканців гр. Н. 1995 р.н. та гр. Т. 1994 р.н., які були посередниками у передачі інформації бойовикам НЗФ про місця дислокації ЗСУ, кількість особового складу та інше. Даний факт зареєстровано. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваним.

Вилучення наркотиків

29 січня співробітники карного розшуку Старобільського райвідділу міліції у ході проведення особистого огляду у місцевого мешканця 1976 р.н. виявили та вилучили 10 грам марихуани. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться перевірка.
29 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Лисичанського міськвідділу міліції за місцем мешкання чоловіка 1990 р.н. на вул. Генерала Потапенка у м. Лисичанську виявили та вилучили 5 грамів марихуани. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться перевірка.

Вилучення зброї

29 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Лисичанського міськвідділу міліції за місцем мешкання чоловіка 1962 р.н. на вул. Первомайська у с. Біла Гора Попаснянського району виявили та вилучили з ознаками переробки пістолет «Zoraki-914», калібру 9 мм. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження.

Підроблення документів

29 січня співробітники міліції Кремінського райвідділу міліції у ході проведення перевірки законності отримання пенсії на підконтрольній українській владі території Луганської області особами, які причетні до діяльності так званої «ЛНР», встановили факт надання до Управління праці та соціального захисту населення та Управління пенсійного фонду (УПФ) України неправдивих відомостей про фактичне місце свого мешкання, на підставі яких були оформлені довідки про взяття на облік осіб, які переміщується з тимчасово окупованої території України гр. К 1958 р.н. та гр-ки В. 1955, які надали неправдиву інформацію про те, що мешкають у м. Кремінна. Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка

Інше

29 січня на блокпосту поблизу с. Стара Краснянка Кремінського району був затриманий автомобіль «Renault» під керуванням чоловіка 1974 р.н., який з м. Слов’янська до м. Рубіжне перевозив 27 тонн кам’яного вугілля без належно оформлених документів на вантаж. Даний факт зареєстровано. Автомобіль та вантаж направлено до Кремінського райвідділу міліції. Проводиться перевірка.

29 січня о 13.30 до Троїцького райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що на автодорозі сполученням смт. Нижня Дуванка - с. Новочервоне Троїцького району, на в’їзді у с. Новочервоне, група жінок нібито заважає руху автотранспорту. Виїздом на місце події співробітники слідчо-оперативної групи встановили, що 40 жінок з с. Новочервоне зібралися на в’їзді у селище з метою перевірки інформації щодо нібито «примусової» мобілізації мешканців селища. Після проведення роз`яснювальної бесіди щодо правил та порядку проведення часткової мобілізації до лав ЗСУ мешканці селища розійшлися по домівках. Даний факт зареєстровано. Рух транспорту не припинявся, порушень громадського порядку не допущено.

Того ж дня о 16.50 до Троїцького райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що на автодорозі сполученням с. Новочервоне – с. Тарасівка Троїцького району, на в’їзді у с. Тарасівка, група жінок нібито заважає руху автотранспорту. Виїздом на місце події співробітники слідчо-оперативної групи встановили, що 50 жінок з с. Тарасівка, зібралися на в’їзді у селище з метою перевірки інформації щодо нібито «примусової» мобілізації мешканців селища. Після проведення роз`яснювальної бесіди щодо правил та порядку проведення часткової мобілізації до лав ЗСУ мешканці селища розійшлися по домівках. Даний факт зареєстровано. Рух транспорту не припинявся, порушень громадського порядку не допущено.

Розкриття раніше скоєних злочинів

Грабежі
У ході проведення оперативно-розшукових заходів за фактами відкритого заволодіння сумками з особистими речами у 49-річної жінки 27 листопада та у 47-річної жінки 25 листопада 2014 року, співробітники відділу карного розшуку Кремінського райвідділу міліції у скоєні злочину викрили та затримали місцевого мешканця 1992 р.н. Дані факти внесені до ЄРДР. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу чоловікові.

 

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

Последние комментарии