На Луганщині зареєстровано понад 110 тисяч переселенців із так званої ЛНР, - ОДА

Станом на 26 січня на контрольованій Україною території Луганської області зареєстровані 111 тисяч 977 внутрішньо переміщених осіб із так званої ЛНР. Найбільше вимушених переселенців у Сєвєродонецьку (20 тисяч 207) та Біловодському районі (18 тисяч). Понад 83 тисячі з тих, хто переїхав на контрольовану українським урядом територію, – це пенсіонери, близько 8 тисяч 300 – діти, 2 тисячі 616 – інваліди.

Для тимчасового розміщення переселенців в області діє 12 об’єктів, серед яких Луганський обласний фізкультурний центр «ОЛІМП» у м. Кремінній (де проживають мешканці окупованого Первомайська), дитячий оздоровчий табір «Енергетик» у Старобільському районі та інші.
-Утримання й облаштування переселенців здійснюється за рахунок внутрішніх резервів області, а також благодійних та волонтерських організацій, - наголошує голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. – Уряд на ці витрати не виділяє коштів, тому ми можемо фінансувати тільки захищені статті. Постанова про передачу бюджетних функцій від обласної ради (яка в Луганській області взагалі не функціонує) до облдержадміністрації, що дозволило б вирішити чимало пов’язаних із військовими діями фінансових проблем на рівні області, так і не підписана.

Последние комментарии