Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за вихідні станом на 26 січня 2015 року

Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за вихідні станом на 26 січня 2015 року

Військові злочини

23 січня під час виконання службових обов’язків у районі с. Чорнухине Попаснянського району міно-вибухові травми отримали два співробітника міліції 1980 та 1988 р.н. Даний факт зареєстровано.

24 січня під час мінометного обстрілу у с. Троїцьке Попаснянського району на вул. Красна загинув місцевий мешканець 1946 р.н.

24 січня бойовики тринадцять разів відкривали мінометний та артилерійський вогонь по блокпостах Збройних сил України та території, підконтрольній українській владі:
- шість разів зі сторони м. Первомайська (підконтрольного ЛНР) з мінометів та РСЗВ БМ-21 «Град» обстріл (загалом 105 пострілів) території м. Попасна. Внаслідок обстрілів за місцем мешкання на вул. Пролетарська загинув чоловік 1964 р.н., на вул. Донецькій загинув чоловік 1948 р.н. та отримав опіки його син 1973 р.н., також пошкоджено квартиру на вул. Миронівська м. Попасна;
- о 12.00 зі сторони с. Весела Гора (підконтрольного ЛНР) мінометний обстріл території блокпосту у м. Щастя. Внаслідок обстрілу осколкові поранення отримав міліціонер 1975 р.н.;
- чотири рази зі сторони с. Весела Гора (підконтрольного ЛНР) артилерійський та мінометні обстріли території профілакторію, мосту через р. Сіверський Донець, автостанції та ДСНС м. Щастя;
- у період часу з 16.45 по 17.15 з території, підконтрольної ЛНР, обстріл з РСЗВ БМ-21 «Град» та мінометів с. Кримського Новоайдарського району;
-о 10.50 зі сторони м. Первомайська (підконтрольного ЛНР) мінометний обстріл (4 постріли) м. Гірське Попаснянського району;

24 січня під час обстрілу блокпосту ЗСУ № 29 отримав поранення військовослужбовець 1993 р.н.

24 січня у м. Щастя під час евакуації міської лікарні потрапили під артилерійський та мінометний обстріли зі сторони с. Весела Гора співробітники Новоайдарського райвідділу міліції. Жертв та постраждалих немає. Дані факти зареєстровані.

25 січня бойовики одинадцять разів відкривали мінометний та артилерійський вогонь по блокпостах Збройних сил України та території, підконтрольній українській владі:
- сім разів зі сторони м. Первомайськ (підконтрольного ЛНР) мінометний, артилерійський та обстріл з РСЗВ БМ-21 «Град» (120 пострілів) території м. Золоте, вул. Гастелло, вул. Первомайська, вул. Водопровідна, вул. Артемівська м. Попасна. Внаслідок обстрілу осколочні поранення отримали двоє місцевих мешканців (1977, 1997 р.н.);
- о 13.00 зі сторони Бахмутської автодороги мінометний обстріл (6 пострілів) у напрямку блокпосту ЗСУ у м. Гірське;
- тричі зі сторони с. Весела Гора (підконтрольного ЛНР) артилерійський обстріл (30 пострілів) у напрямку мосту через р. Сіверський Донець, автостанції та ДСНС м. Щастя.
Жертв та постраждалих немає. Дані факти зареєстровані.

26 січня двічі зі сторони с. Весела Гора (підконтрольного ЛНР) артилерійський обстріл у напрямку вул. Приозерна, профілакторію, стадіону та району ТЕС м. Щастя. Внаслідок обстрілу отримали поранення місцеві мешканці - подружжя (1960, 1969 р.н.). Також пошкоджено тепломагістраль, газопровід, електромережу та будівлю по вул. Республіканська, 2-А. Даний факт зареєстровано.

Злочини проти громадської безпеки

25 січня бійці батальйону «Луганськ-1» затримали за місцем мешкання (м. Золоте-1) чоловіка 1974 р.н., який брав активну участь у незаконному озброєному формуванні «ЛНР». Даний факт внесений в ЕРДР.

Незаконне заволодіння автотранспортом

25 січня до Новоайдарського райвідділу міліції з заявами звернулися три місцевих мешканці про те, що з 10 по 25 січня невідомі з гаражу гаражного кооперативу у м. Щастя незаконно заволоділи їх автомобілями «ВАЗ 21093», зеленого кольору, д/з ВВ 9920 ВМ, «Toyota Avensis», чорного кольору, д/з ВВ 8792 СВ, «Daewoo Lanos», білого кольору, д/з ВВ 8792 СВ. Дані факти зареєстровані. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження автомобілів, а також розшуку осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення.

Грабіж

До Кремінського райвідділу міліції надійшло повідомлення від місцевого мешканця 1968 р.н. про те, що 21 січня невідомий у під’їзді будинку на кв. Гагаріна с. Бараниківка, Кремінського району відкрито заволодів його барсеткою з грошима. Даний факт був зареєстрований. У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку викрили 34-річного місцевого жителя. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваного.

Безвісти зниклі

24 січня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції поштою надійшла заява від жінки, яка з 20 листопада 2014 року втратила зв’язок зі своїм двоюрідним братом – Буйволом О.В., 1964 р.н., мешканцем м. Брянки. Даний факт зареєстровано.
У той же день до Сєвєродонецького міськвідділу міліції поштою надійшла заява від чоловіка про те, що 11 січня він втратив зв’язок з Головінським М.Г., 1968 р.н., який їхав на автобусі по маршруту Харків – Луганськ. Даний факт зареєстровано.

Інше

25 січня о 09.52 до Сватівського райвідділу міліції надійшло анонімне повідомлення про те, що на ринку на пл. Привокзальній у м. Сватове у сміттєвому баку знаходиться вибухівка з годинниковим механізмом. Виїздом на місце події з території ринку були евакуйовані близько 500 осіб, територію взято під охорону до приїзду спеціалістів. Під час роботи спеціалістів вибухотехнічної служби НДЕКЦ ГУМВС у Луганській області вибуховий пристрій не виявлено. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо встановлення особи, яка здійснила дзвінок.

 

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

Последние комментарии