Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу станом на 24 січня 2015 року

Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу станом на 24 січня 2015 року

Військові злочини

23 січня бойовики п’ятнадцять разів відкривали мінометний та артилерійський вогонь по блокпостах Збройних сил України та території, підконтрольній українській владі:
- сім разів зі сторони с. Весела Гора (підконтрольного ЛНР) артилерійський, мінометний та обстріл з РСЗВ БМ-21 «Град» території м. Щастя, блокпосту ЗСУ через р. Сіверський Донець, ДСНС та території Луганської ТЕС. У результаті обстрілу під уламками будинку загинула місцева мешканка 1957 р.н. Пошкоджено буд. № 7 по вул. Радянській, буд. № 2, 6, 10 по вул. Матросова, буд. № 25, 30 по вул. Донецькій, буд. № 1, 1-а, 1-б по вул. Підстанція, трансформатор одного з енергоблоків Луганської ТЕС. Електропостачання було відновлено через резервний енергоблок о 18.00 23 січня. Проводяться аварійно-ремонтні роботи пошкодженого трансформатора.
- двічі зі сторони пам’ятника «Князю Ігорю» (підконтрольного ЛНР) артилерійський та мінометній обстріли смт. Станиця Луганська. У результаті обстрілу було пошкоджено будинок № 26 по вул. Потаєва смт. Станиця Луганська, під уламками якого загинуло подружжя (1948, 1952 р.н.).
- шість разів зі сторони м. Первомайська (підконтрольного ЛНР) артилерійський, мінометний та обстріл з РСЗВ БМ-21 «Град» території блокпосту на в’їзді у м. Попасна та території м. Попасна. У результаті обстрілу тілесні ушкодження отримали два міліціонери (1981 та 1982 р.н.).

23 січня о 15.00 під час артилерійського обстрілу поблизу с. Кряківка Новоайдарського району мінно-осколкове поранення отримав військовослужбовець ЗСУ 1984 р.н.
Дані факти внесені до ЄРДР і кваліфіковані за ч. 3 ст. 258 КК України.

23 січня о 15.00 під час проведення слідчих дій у с. Кряківка співробітники слідчо-оперативних групи Новоайдарського райвідділу міліції потрапили під артилерійський обстріл бойовиків.

23 січня (у період часу з 11.00 по 13.00) поблизу с. Троїцьке Попаснянського району відбулася спроба прориву позицій військових ЗСУ, з боку незаконних збройних формувань «ЛНР».

23 січня до Попаснянського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що у полі на околиці с. Новозванівка Попаснянського району з вогнепальним пораненням грудної клітки та правої ключиці було виявлено труп невідомого чоловіка у камуфльованому одязі з шевроном «Первого козачего полку Всевеликого войска Донского им. Платова». Виїздом на місце події співробітники слідчо-оперативної групи встановили особу загиблого, ним виявився громадянин Російської Федерації – гр. Є., 1974 р.н., зареєстрований: вул. Таврічеська м. Тюмень, Тюменської області, РФ. З місця події вилучено: паспорт громадянина РФ на ім’я загиблого та медичні засоби виробництва РФ. Даний факт зареєстровано. Труп направлено на СМЕ для встановлення причини смерті.

23 січня до Лисичанської міської лікарні з вогнепальним пораненням правого стегна та лівого плечового суглобу було госпіталізовано 31-річного мешканця м. Первомайська. Перевіркою встановлено, що поранення потерпілий отримав під час спроби проїхати на автомобілі по польовій дорозі у районі м. Золоте Попаснянського району внаслідок обстрілу з автоматичної зброї невідомими особами. Даний факт зареєстровано.

Тілесні ушкодження

23 січня до Кремінської районної лікарні з тілесними ушкодженнями у вигляді ВЧМТ було госпіталізовано місцевого мешканця 1977 р.н. По гарячих слідах співробітник карного розшуку у скоєні кримінального правопорушення викрили та затримали 37-річного місцевого мешканця, який біля будинку по провулку Пушкіна м. Кремінна спричинив потерпілому тілесні ушкодження товкнувши його у плече, після чого він впав та головою вдарився об лід. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 121 КК України. Досудове розслідування триває.

Розбій

23 січня до Старобільського райвідділу міліції поштою надійшло звернення від керівництва Луганського обласного управління водних ресурсів про те, що 3 листопада 2014 року представники «ЛНР» незаконно заволоділи установчими документами та майном підприємства на вул. А. Ліньова у м. Луганську. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 187 КК України.

Інші злочини проти честі, волі і гідності особи

23 січня до Попаснянського райвідділу міліції з заявою звернулася місцева мешканка 1989 р.н. про те, що 22 січня на вул. Радянській у м. Гірське невідомі особи у камуфльованому одязі незаконно затримали та увезли на автомобілі «Mitsubishi» (чорного кольору) у невідомому напрямку її співмешканця гр. В. 1971 р.н. Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка.

Злочини проти громадської безпеки

23 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Сєвєродонецького міськвідділу міліції викрили луганчанина 1975 р.н., який з травня по липень 2014 року брав участь у незаконному збройному формуванні «Армия Юго-Востока» під керуванням Дрьомова П.Л. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 2 ст. 260 КК України. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваного.

23 січня співробітники карного розшуку Лисичанського міськвідділу міліції спільно з співробітниками УМВСУ у Івано-Франківській області викрили та затримали гр. С. 1968 р.н. (мешканця м. Привілля), який протягом червня та липня 2014 року приймав участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР». Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 2 ст. 260 КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Незаконне заволодіння автотранспортом

23 січня у ході проведення слідчо-оперативних заходів співробітники Новоайдарського райвідділу міліції викрили місцевого мешканця 1987 р.н., який 25 жовтня 2014 року біля будинку по вул. К.Маркса с. Айдар-Миколаївка незаконно заволодів автомобілем «ВАЗ-21063», який належить місцевій мешканці. Досудове розслідування триває.

Вилучення зброї 

23 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Біловодського райвідділу міліції у будинку на Колгоспна, с. Трет’яківка у місцевого мешканця 1987 р.н. виявили та вилучили саморобний пістолет для відстрілу набоїв калібру 5,6 мм. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 263 КК України. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться подальша перевірка.

23 січня співробітники Троїцького райвідділу міліції у ході проведення особистого огляду раніше судимого місцевого мешканця 1968 р.н., виявили та вилучили саморобний пістолет для відстрілу набоїв калібру 5,6 мм. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 263 КК України. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться подальша перевірка.

Вилучення наркотиків

23 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Попаснянського райвідділу міліції у будинку на вул. Шевченко у місцевого мешканця 1981 р.н. виявили та вилучили 150 грам марихуани. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться подальша перевірка.

23 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Сватівського райвідділу міліції у будинку на вул. 1-го Травня, с. Мілуватка у місцевого мешканця 1984 р.н., виявили та вилучили 130 грамів конаплі. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 309 КК України. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться подальша перевірка.

Безвісти зникла

23 січня до Новоайдарського райвідділу міліції з заявою звернулася місцева мешканка 1952 р.н. про те, що 19 січня пішла з дому та дотеперішнього часу не повернулася її неповнолітня онука гр. Огіріна А.О. 1998 р.н., учениця 11 класу Муратівської ЗОШ. Даний факт внесений до ЄРДР. Уживаються заходи щодо розшуку та встановлення місцезнаходження підлітка.

 

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

Последние комментарии