Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу станом на 13 січня 2015 року

Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу станом на 13 січня 2015 року

Терористичний акт

12 січня о 12.50 бойовики з напрямку с. Весела Гора (підконтрольного ЛНР) з мінометів обстріляли м. Щастя, а саме: район блокпосту, фільтраційний пункт, садове товариство «Ягідка», лісництво, пост ДАІ, автостанцію та гаражний кооператив «Сосновий бор». Внаслідок обстрілу загинув місцевий мешканець 1962 р.н. та отримали тяжкі поранення співробітники міліції 1977 та 1975 р.н., які несли службу з охорони громадського порядку на фільтраційному пункті м. Щастя. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 3 ст. 258 КК України.

- о 01.50 бойовики (з невстановленого напрямку) здійснили мінометний обстріл (8 пострілів) району профілакторію та стадіону у м. Щастя. Внаслідок обстрілу осколкове поранення правої руки отримала місцева мешканка 1977 р.н. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 258 КК України.

В ніч з 11 на 12 січня внаслідок артилерійського обстрілу смт. Слов’яносербськ пошкоджено багатоквартирний будинок на вул. Гагаріна. Жертв та постраждалих немає. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 258 КК України.

12 січня бойовики у період часу з 03.50 по 04.00 зі сторони пам’ятника Князю Ігорю здійснили мінометний обстріл (15 пострілів) блокпосту Збройних сил України (ЗСУ) поблизу смт. Станиця Луганська.- з 12.50 зі сторони м. Кіровська (підконтрольного ЛНР) з мінометів обстріляли блокпост ЗСУ у с. Оріхове, вул. Первомайську м. Попасна та тричі блокпост ЗСУ у м. Золоте-1.
Жертв та постраждалих немає. Дані факти внесені до ЄРДР і кваліфіковані за ч. 2 ст. 258 КК України.

Розбої

12 січня до Новоайдарського райвідділу міліції надійшло повідомлення від продавця 1987 р.н. про те, що троє невідомих осіб у масках скоїли розбійний напад на магазин,розташований на кв. Енергетиків у м. Щастя, де із погрозою застосування вогнепальної зброї заволоділи майном, а саме: грошима, пневматичним пістолетом «Baikal ИЖ-53» та пневматичною гвинтівкою «Crosman TR 77». У ході перевірки правоохоронці встановили, що нападники були одягнені у спортивний одяг та пересувалися на автомобілі «DAEWOO Lanos» або «DAEWOO Sens», темного кольору. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 3 ст.187 КК України. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання осіб, причетних до скоєння розбою.

12 січня до Лисичанського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що невідома особа спричинила тілесні ушкодження пенсіонерці 1937 р.н. (інвалід 1 – групи, ампутовані ніжні кінцівки) та заволоділа її майном. Жінка була доставлена каретою швидкої медичної допомоги до міської лікарні, де їй було встановлено діагноз забійна рана голови. Опитана пенсіонерка пояснила, що о 20.00 невідома особа зайшла до її будинку на вул. Горняцька м. Лисичанськ, вдарила її по голові молотком та заволоділа її мобільним телефоном, металевими плитками з пічки та металевими каструлями. Даний факт зареєстрований. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання особи, причетної до скоєння розбою.

Захоплення державних або громадських будівель чи споруд

12 січня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції надійшло звернення адміністрації «Луганська обласна база спеціального медичного постачання» про те, що у серпні 2014 року невідомі озброєні особи захопили офіс підприємства на вул. Радянській у м. Луганську та складські приміщення, що знаходяться у смт. Новосвітлівка Краснодонського району, смт. Іванівка Антрацитівського району, смт. Георгієвка Лутугинського району та с. Замківка Брянківської міської ради. Даний факт зареєстровано.

Незаконне заволодіння автотранспортом 

12 січня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції з заявою звернулася жінка 1969 р.н. про те, що 20 серпня 2014 року невідомі озброєні особи у камуфльованому одязі проникли за її місцем мешкання (Лутугинський район, с. Розкішне, вул. Поштова) та незаконно заволоділи автомобілем «Volkswagen-Touareg», д/з ВВ 4444ВХ, коричневого кольору. Даний факт зареєстровано.

12 січня до Сватівського райвідділу міліції поштою надійшла заява від мешканця м. Свердловська про те, що 15 серпня двоє чоловіків з території автобази на вул. Горна у м. Свердловську незаконно заволоділи автомобілем ДАФ, д/з ВВ 9809 АІ, білого кольору та двома напівпричепами, д/з ВИ 5508 ХХ та д/з ВВ 4499 ХТ. Даний факт зареєстровано.

Злочини проти громадської безпеки

12 січня до Новоайдарського райвідділу міліції надійшли матеріали з СБ України про те, що місцевий мешканець 1963 р.н. з 4 травня до липня 2014 року керував діями озброєного формування, що підпорядковувалося «ЛНР». Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 2 ст. 260 КК України.

12 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Лисичанського міськвідділу міліції викрили гр. Т. 1966 р.н., мешканця Попаснянського р-ну, який є учасником незаконного озброєного формування. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження підозрюваного.

12 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Сєвєродонецького міськвідділу міліції викрили 21-річного місцевого мешканця, який бере участь у незаконному озброєному формуванні «Армия юго-востока» та перебуває на території м. Стаханова та м. Первомайська. Даний факт зареєстровано.

Виявлення боєприпасів

12 січня до Лисичанського міськвідділу міліції надійшло анонімне повідомлення про те, що в районі шахти м. Привілля знаходяться предмети схожі на артилерійський снаряди. У ході огляду місця події співробітники слідчо-оперативної групи під ґрунтом виявили 2 артилерійські снаряди часів ВВВ, калібру 152 мм, без запалу, з вибуховою речовиною. У ході перевірки співробітники карного розшуку встановили, що предмети на початку жовтня 2014 року в районі шахти м. Привілля знайшов місцевий мешканець 1979 р.н., заховав для подальшого розкомплектування і використання вибухової речовини. Даний факт зареєстровано. Артилерійські снаряди вилучені та передані працівникам ДСНС.

12 січня співробітники Попаснянського райвідділу міліції на вул. Ціолковського у м. Попасна, у ході проведення особистого огляду місцевого мешканця 1986 р.н., виявили та вилучили підствольну гранату та 9 патронів калібру 5,45 мм. Даний факт зареєстровано. Вилучене направлено на дослідження. Проводиться подальша перевірка.

Вилучення наркотиків

12 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники СБНОН Сєвєродонецького міськвідділу міліції у під’їзді будинку по просп. Гвардійському, м. Сєвєродонецька у місцевого мешканця 1985 р.н. виявили та вилучили медичний шприц з опієм. Даний факт зареєстровано. Вилучене направлено на дослідження.

12 січня співробітники СБНОН Лисичанського міськвідділу міліції у ході проведення санкціонованого обшуку на вул. Миру у м. Новодружеськ, за місцем мешкання чоловіка 1990 р.н., виявили та вилучили висушену марихуану. Даний факт зареєстровано. Вилучене направлено на дослідження.
Того ж дня співробітники карного розшуку Лисичанського міськвідділу міліції у ході огляду гаражу, розташованого у дворі будинку по вул. Ломоносова, м. Привілля, який належить чоловіку 1979 р.н., виявили та вилучили висушену марихуану. Даний факт зареєстровано. Вилучене направлено на дослідження.

Підроблення документів

12 січня співробітники міліції (Сєвєродонецького МВ та Новопсковського РВ), у ході проведення перевірки законності отримання пенсії на підконтрольній українській владі території Луганської області особами, які причетні до діяльності так званої «ЛНР», встановили факт надання до Управління праці та соціального захисту населення та Управління пенсійного фонду (УПФ) України неправдивих відомостей про фактичне місце свого мешкання, на підставі яких були оформлені довідки про взяття на облік осіб, які переміщується з тимчасово окупованої території України:
- гр-ки Ж. 1931 р.н., мешканки м. Луганська;
- гр. К. 1958 р.н., мешканця м. Луганська;
- гр-ки К. 1960 р.н., мешканки м. Луганська.
- гр-ки Г. 1963 р.н., гр. С. 1948 р.н. та гр. М. 1961 р.н., які надали неправдиву інформацію, що мешкають у смт. Новопсков.
Дані факти внесені до ЄРДР і кваліфіковані за ч. 4 ст. 358 КК України.

Безвісти зниклий

12 січня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції з заявою звернулася місцева мешканка 1960 р.н. про те, що 15 грудня її син гр. Котляр Р.В., 1978 р.н., поїхав у м. Первомайськ та до теперішнього часу не повернувся. За попередньою інформацією син заявниці може знаходитись у полоні представників незаконного збройного формування у м. Стаханові. Даний факт зареєстровано.

 

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

Последние комментарии